! WoW je pro lamy aneb WoW vs. CoD2 !

…a zde je důkaz…

Hraju asi dva roky World of Warcraft (oficiální server Drakthul), rok Call of Duty 2 a asi pět let Quake 3. A něco málo jsem zjistil. MMORPG, jako WOW, jsou hry, který nevyžadujou žádnej skill. A přesto se velká skupina WoW playerů honosí tituly jako “Owner“, “Mr. skiller“ apod. Přitom je to taková blbost!

PvP

PvP je čistě o gearu (vybavení), lvlu, lucku, o tom, zda vám to hitne, procne, zda máte nejnovější imba zbraně apod. Je to také o classe, prostě pvp není vybalancovaný a i horší hráč často poráží lepšího tím, že hraje za classu, která je v PvP až moc silná. Některý classy jsou strašně silný a jiný zas slabý.

A co třeba takový ganking – zabíjení hráčů, kteří mají nižší lvl?

A co třeba takový twinci – lidi, co si na nízkým lvlu koupěj super předměty a zbraně, daj si na ně různý vylepšení, a pak válcujou neprávem ostatní hráče v PVP?

A co třeba takovej luck - dvakrát to critne a nepřítel končí?

A co třeba takový ebayeři – děcko si koupí za real peníze třeba mága v T6 (nejnovější set) a de si to ownit na pvp, i když je to nepochybně pěknej dmntek.

To jsou věci, které v COD2 nebo Counter-Striku prostě neexistují, tam má každý zcela rovné podmínky. PvP v WoW není o skillu, ale o času, který věnujete farmení goldů a farmení vybavení v dungeonech.

PvE

A teď si vezměme na paškál PvE – jedná se o porážení naskriptovaných bossů v dungeonech a většinou se na ně chodí v raidech o 5-40 lidí. Tak o čem je vlastně PVE?!

Řeknu vám to! PvE je mechanická rutina, kterou zvládne i to největší hovado pod sluncem. A přitom se řada PvErů považuje za největší borečky na světě! Těmi je ale asi jen 1% hráčů a to jsou ti, kteří dávají bosse a dungeony mezi prvními na světě, protože musí sami vymyslet taktiku. A pak třeba guildmasteři jako Prandur, kteří věděj o mechanice a fungování hry opravdu hodně, ale to jsou jen výjimky potvrzující pravidlo A ostatní? Ti to dělají zcela jednoduše!

Mačkaj bezduše svoje dvě – tři tlačítka a v závěru si tak maximálně bidnou na epix. Tím jejich intelektuální vypětí končí. Těžký bossové se řešej ještě jednodušeji - navštíví se nějaký web, existuje jich spousta, kde je přesně rozepsáno a rozfázováno, co má kdo dělat, kde má stát, jaký má mačkat kurzory, prostě návod jak u blbejch. Pro 99% hráčů a guild je PvE šablonovitý mačkání tlačítek a převádění manuálů a návodů z netu do praxe ve hře! No není to směšný a ubohý?!?

Ať mi nikdo, OMG, netvrdí, že se dá WoW co do skillu srovnávat s strategiema jako Warcraft 3, Starcraft nebo 3D akcema.

Závěr? Největší lamy hrajou WoW! WoW je pouze o času, který mu věnujete, ne o skillu. I ten největší looser v CoD2 je lepší a větší borec než kdejakej WoWista. A hlavně si uvědomte, že nesrovnávám dvě různý hry, ale žánry obecně a jde mi též o nutný / potenciálně dosažitelný / minimální skill k jejich hraní. A má to být zamyšlení, tak se trochu zamešlejte, než budete v komentářích volat po elektrickým křesle pro autora.

Tak co si votom kua drát myslíte?!?
(až budete odcházet, klikněte na tu pětku dole...kk??)

Komentáře(1230)