"Ostrý jazyk, hbité ruce" vs. "Zbustřené gejtry"

"Ostrý jazyk, hbité ruce" vs. "Zbustřené gejtry" - půjde o krátký nesmyslný rozbor mezi HipHopovou hudbou a mezi hudbou metalovou. Proč zrovna mezi těmito dvěma druhy hudby??? Protože mě to napadalo :-)...a navíc navazuji na článek "HIP HOP...HOP HIP" - zde je link: https://www.gamepark.cz/blog/hip_hophop_hip_1850.htm Článek nemá za úkol nic kritizovat ani chválit. Je tu jen pro lehké zamyšlení....a navíc kritizovat je můžete sami v komentářích.

HipHop

Hiphopová kultura vznikla na počátku 70. let 20. století v USA v černošských ghetech jako spojení jamajských a amerických vlivů. První zmínky o hiphopové kultuře pochází z Bronxu, v New Yorku. Další důležitou základnou bylo Los Angeles. Rozvíjel se zde směr, který oslovil mnoho mladých lidí, zejména černých lidí, byl breakbeat. Tento styl hudby využívá tzv. zlomové okamžiky (proto break). Zakladatelem tohoto směru byl jamajský DJ Kool Herc, který se v roce 1967 přestěhoval z Jamajky do New Yorku. Přinesl sebou jamajský způsob zpěvu tehdy známého jako toasting, který lze charakterizovat jako recitování improvizovaných veršů do rytmu reggae.

Styl oblékání: XXXL hustokalhoty, vytahaný trika, čepice, boty s velkým jazykem......

Death Metal

Death metal je velmi těžké přesně definovat, většina kapel hrající death metal je ovlivněna jinými styly nebo hrají přímo kombinaci několika stylů. Obecně je death metal styl velmi agresivní, rychlý a brutální. Dalším obecným znakem je typický řev zpěváka, nazývaný growling. Moderní death metal je také charakterizován technicky náročnými kytarami a komplikovanou rytmikou. Témat textů v death metalu je řada, nejčastěji to bývají brutalita, satanismus, politika nebo pocity beznaděje.

Styl oblékání: Černá, kovové doplňky jsou možné, kůže(převážně u Heavy metalu)

Abych zde hudbu demonstroval názorně, vložil jsem zde videa z youtube.....

Z HipHopu jsem jako názornou ukázku vybral "50centa" a za Death Metal "Cannibal Corpse"....

50cent

Cannibal Corpse

Teď trochu z české scény:

Marpo

Isacaarum (death grind)

Komentujte a hodnoťte, který hudební styl se vám líbí, nemusí to být pouze jeden z těchto uvedených......dáváte přednost živým zvukům kytar a bubnů nebo máte raději umělou hudbu tzv. spíchnutou na koleni u PC???...........budu rád i za negativní komentáře :-))

Komentáře(56)