Má hudební tvorba alá Global Earth ...

Zdravím všechny.Takže prvně bych rád uvedl, že jsem rád, že jsem dokončil svojí sérii Global Earth a nyní Vám jí mohu kompletně představit.A tak nějak nastínit i postoj ve skládání hudby a vnímaní.Global Earth má 5 částí a každá z nich se věnuje něčemu...Part I = Intro , Part II = Příroda , Part III = Vesmír , Part IV = Rovnováha , Part V = Outro ... O každé části něco málo povím zde v blogu.Tak pusťme se do toho ...

Part I

První část mé skladby se zaměřuje na uvedení série Global Earth mezi širokou veřejnost.Vśe má svůj začátek a svůj konec a ten začátek je právě Part I. Tato část má hlavně intezivní vyjádření v tom, že planeta jako celek je něco tak překrásného a úžasného a veškerý pozemský život na ní začal a vyvíjel se mnoho miliónu let až do dnešní formy člověka a vzhledu planety. Bohužel lidská populace tuto planetu činí pomalu, ale jistě když to řeknu drasticky neobyvatelnou. Spousty bordelu v přírodě i městech, kácení stromů, zabíjení zvířat pro peníze a vůbec kompletní soužití planety země s lidstvem. Lidstvo si ani neuvědomuje jaký je to dar existovat na planetě Zemi a pobýt zde. Jenomže v dnešní době spíš nás média zahlcují zprávami, které bychom nejraději neviděli ...A kdo, že za to může ? Chamtivý člověk myslící jen sám na sebe a chtít pro sebe co nejvíce. Bohužel na to, ale doplácí celá planeta i příroda. Tak nějak bych charakterizoval úvod a myšlenky, které mi probíhali hlavou, když jsem toto Intro ( Alias Part I ) vytvářel. Možná to jsou pro někoho z Vás až moc černé myšlenky, ale jen se rozhlédněte kolem jaká je realita, skutečně se to děje a ne jen ve vaších myslích a nejbizarnějších představách, ale i ve skutečném světě.

 


 

Part II

Druhá část patří přírodě a její krásné vizáži. Příroda nemůže být zlá ani nijak očarovaná a vždy v ní najdete sílu a dokáže vás relaxačně uklidnit. Není například nad poslech zpěvu ptáčků v lese nebo v létě při stanování například slyšet cvrčky ... Teď to bude znít možná směšně, ale příroda je dost krásná a přitom úžasná, ale taky dokáže vytvářet nelítostné katastrofy ... Ne nadarmo se říká, že matka příroda nám jednou vše oplatí za to co jí pořád lidstvo dělá ... Teď nenarážím na nic konkrétního, ale když trošku vybočím z tématu, tak takový film 2012 je tomu příkladem. Nicméně vrátím se k věci a to, že při vytváření této hudby sem myslel na tu světlou stránku přírody, tudíž na začátku Vás jistě oslní zvuky jako jsou zpěv ptáků, tekoucí voda a poté začne do toho moje hudba znít.. A navíc, když se dobře zaposloucháte a představíte si, že jste například u karibského moře nebo na Haiti a zní Vám taková to hudba, no není to reálná představa takřka ? Když se ponoříte kompletně do hudby, zajisté se ve Vás určitě něco pohne ... ( Ne nemyslím teď větry ), ale vaše myšlenky mají naprostou volnost a jsou v naprostém klidu od všedního světa a jste jen obklopení moji hudbou ... No dobře, možná trochu nerealistická vize, některých lidí z Vás, ale doufám, že aspoň částečný pocit z toho máte a když ne, tak hlavně pocit pozitivní.

 


 

Part III

Teď jde na řadu ruku v ruce, část číslo 3. Moje oblíbená část a tím je vesmír, který i zvlášť teďkom vyjadřuji prostřednictvím moji nové série Infinity Universe, ale o tom až později o pár řádků níže. Part III má znázorňovat podstatu vesmíru a vůbec vznik života jako takového. Je totiž nemožné vyvrátit nebo naopak potvrdit zda-li vesmír byl stvořen něčím nebo někým, ale je to až obdivuhodné. Představte si, kolik stovek galaxií nebo možná i tisíce ba možná i více existuje a v nich je další několik stovek planet a sluncí ... Ve vesmíru určitě nejsme sami a kdo tvrdí, že ano tak je buď to Steven Hawking a Albert Einstein v jedné hlavě anebo nevím, nejde to totiž dokázat, nejsou na to ani prostředky ani technologie. Hold Hvězdná Brána seriál je pouze jen seriál a né skutečností, tím mám na mysli kosmické lodě a podobně. Zpět k tématu, zase jsem odbočil. Tahle hudba má vyjadřovat podstatu vesmíru a pocit z ní je zvláštní, chvílema dechberoucí a možná i stereotypní, ale co dnes stereotypní není, že ? Nebojte, zase takový stereotyp to není, ale rozhodně je to k přemýšlení hudba určitě dostačující o takovém vesmíru a snad jsem trefil tak nějak volbu mezi syntetizátorama a bicíma, které dohromady dělají tuhle hudbu, hudbou.

 


 

Part IV

Čtvrtá kapitola patří mezi dobro a zlo, jing a jang, černá a bílá. Říká vám to něco ? Že ne ? Tak já Vám to připomenu a to je rovnováha. Přesně takový má význam má čtvrtá čast hudby s označením IV ... Proč zrovna rovnováha ? Jednoduše proto, protože se s ní setkáváme denně a nejde se tomu vyhnout. Myslíte, že to ovlivnit jde ? Nejde ... Kupříkladu taková přirozená smrt ani narození nejde přesně na minuty odhadnout. Dny možná ještě, ale minuty nebo dokonce sekundy ne. Bohužel podle všeho co se zatím ve světě děje to vypadá tak, že převládá spíše to zlo, ale nehažme flintu do žita. Nikdy není pozdě a nikdy se člověk nesmí vzdát. Jenomže, to by si to lidstvo muselo však uvědomit, že né vše se točí kolem lidí a že vše se dá zabíjením,kradením,vloupáním a bůh ví čím dalším řešit. Tato část hudby by vám mohla aspoň nastínit náhled a pocit jaký z toho mám já a ten je takový, že je to sice ve světě špatné, ale naděje zde je a jen se jí musí člověk chytnout a nepustit, věřit pevně v to dobré a určitě se povede. Jak se říká cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly, ale v tomhle případě bych tomu moc nevěřil, je to spíš takové poříkadlo jenom ...Já osobně vím o čem mluvím, protože jsem byl i na té špatné straně, ale tak nějak jsem si uvědomil co se děje a začal spíš být ten, který by rád rozšířil dobro i dále do světa. ( Ne nejsem jehovista ani nikdo takový, je to jen můj ryze osobní názor ). Takže uvidíte sami až si poslechnete tuto část hudby jakým dojmem na Vás působí..

 


 

Part V

No páni, předchvíli jsem psal o první části a už je pátá. Podivuhodné ...Nevím jestli píšu tak rychle, nebo jsem se do toho tak zažral, těžko říct. Co je však jisté je to, že teď píšu o poslední části Global Earth a to části V, které patří jak jinak než Outro a tím i ukončení série Global Earth. Tady k Outru není ani moc co k napsání. Je to prostě konečná část, která má tak nějak za cíl ukončit tuto sérii.Každopádně nezapomeňte poslechnout i pátou část, stojí určitě za poslechnutí minimálně, nic za to nedáte...

 


 

Závěrem : Bych chtěl říct, že v partu III jsem se zmiňoval o mé nové hudbě a sérii Infinity Universe, je to tak, vytvářím novou hudbu a jen na motivy vesmíru nebo alespoň dost přibližující se vesmírné ódě,zvuků a syntetizátorů, Zde jsou moje dosavadní 2 části a další budou následovat...

 

 

Navštivte můj kanál na YouTube : https://www.youtube.com/Rapkix

Následujte mě na Twitteru : http://www.twitter.com/Rapkix

 

+ BONUS doplňuji kompletní video, které sem vytvořil z několika desítek tapet tak aby přibližně doplňovali atmosféru hudby a dokreslovali jejich účinek pro Global Earth.Celková délka videa je 21 minut ( Je tam všech 5 částí Global Earth )

 


Komentáře(6)