Instalace a první spuštění nového klienta

Přestože ovládání nového klienta je úplně jednoduché, má s tím hromada lidí neuvěřitelné problémy. Dal jsem si tedy práci sestavit obrázkový návod, jak spustit nového klienta.

  • Úplně ze začátku se přesvědčte, zda máte nainstalovanou nejnovější verzi Adobe Flash playeru pro váš prohlížeč. A zároveň, jestli je funkční. Bez něj se totiž neobejdete. Aktuální verzi můžete stáhnout zde, po vybrání operačního systému a prohlížeče, kterého používáte.

 

  • Po úspěšném nainstalování aktuální verze Flash playeru si ve sloupci rychlý start na stránce hry vyberete typ hry tak, jak jste byli zvyklí. Na novém klientu momentálně běží mód TDM a KBSaD2

 

  • Pokud tedy vyberete jeden z těchto módů, vyběhne vám nové okno s prostředím Space. V něm kliknutím na ikonku gamepadu vyberte hru Call of Duty 2. Je možné, že vám Space vybere hru automaticky (u Firefoxu mi naběhlo rovnou Call of Duty 2, u Internet exploreru jsem musel hru vybrat).

 

 

 

 

 

 

 

Osobně mi je sympatičtější verze, která se instaluje. Ale fungovat by měly samozřejmě všechny.

Instalace je naprosto jednoduchá, stačí pořád klikat na tlačítko další.

Po dokončení instalace se vám automaticky spustí i soubor GPCL, zároveň se vám bude spouštět i po každém spuštění Windowsů, takže se o něj již nemusíte vůbec starat.

Pokud vám GPCL opravdu běží, zobrazí se jeho ikona u hodin.

 

 

  •  Následně se tedy můžete vrátit zpět do Space, kde jste skončili. V okně upozornění klikněte na tlačítko zkusit znovu.

  •  Následně vás Space připojí do klienta (kliknutím na obrázek, se obrázek načte v původní velikosti).
  • Pro úspěšné spuštění hry zbývá ještě zadat cestu ke hře, nebo jí případně alespoň zkontrolovat.

 

 

  • Stačí 2x kliknout na název souboru.

 

 

  • Ještě bych doporučil upravit rozložení klienta tak, aby se zobrazoval chat i seznam místností vedle sebe, jistě u obou preferujete větší délku než šířku. Uděláte to pomocí ikonky hned vedle nastavení.

 

  •  Teď již můžete přejít do místnosti a spustit hru nebo si založit vlastní, pokud je nějaká volná (kliknutím na obrázek, se obrázek načte v původní velikosti).
  • Jedna z výhod nového klienta je, že pro více módů nemusíte mít otevřených více oken klienta. Jistě jste si již všimli sloupce s ostatními módy. Kliknutím na mód můžete automaticky přecházet z jednoho do druhého.

 

V případě, že jste postupovali podle tohoto návodu a klient vám i přes to neběží, prostudujte si tento článek, najdete zde známé chyby, na jejichž opravě se pracuje. Případně kontaktujte programátora na email lax@gamepark.cz

 

 

  •  Mnoho uživatelů hlásí, že po spuštění hry se jim v CoD2 objeví hláška server je plný. Je to z toho důvodu, že mají ochranu zápis na Program Files a tak není možné upravit config na straně klienta a je to někdy, i když jsou administrátoři systému. Řešení je buď odstranění ochrany proti zápisu nebo přeinstalovaní hry např. do C:\Games\CoD2.


Komentáře(123)