Metalové Druhy

Metal.

 

 

Dobrý den příznivci i nepříznivci Metalu. Mám něco málo o metalových druhů. Já osobně Metal miluji a jestli i vy, napište mi na jaký druh se mám zaměřit. Takže přeji krásné čtení a snad se dozvíte něco málo.

 

Takže začneme asi z nejznámějším druhem Metalu. Ano mám na mysli Heavy Metal. Jeho znakem je se časté opakováním motivů v refrému a především výbornými kytarovými Riffy. Heavy metal vznikl kolem 60/70let minulého století. Největší boom zažil v 80. letech. Nástroje typické pro Heavy Metal: Elektrická kytara, Baskytara, Bicí a občas Klávesy. Nejznámější skupiny Kissin' Dynamite, Iron Maiden. Tato poslední skupina patří k legendám Metalu. 

 

Skupina Iron Maiden z písní Fear of the dark„l".  Poslechněte si často opakující se refrén
 

Dále budeme pokračovat. Death Metal vycházející z Heavy Metalu. Je těžko popsat Death metal, ale pokusím se. Často se používá Screaming Cool, který je velice divoký a často nedrží svoje tempo. Bubny v tomto Metalu jsou velice splašené. Převažuje zde Kytara a Hlas boom měl v letech 80. minulého století. Kapely Possessed. 

Skupina Possessed s písní „Death Metal". Všimněte si hlasu zpěváka...



Budeme pokračovat Black Metalem, který také vychází z Heavy Metalu. Je velmi známý. Tento Metal je vyznačován Satanistickými texty a znaky. Jsou zde velice tvrdé Kytarové riffy Typické nástroje El.Kytara, baskytara a basový Buben. Boom byl v letech 80/90. minulého století. 

Skupiny Gogoroth a Dima Borgir. 

 

Skupina Gogoroth z písní „Inclip Satan". Zde si můžete všimnout obrázky, které jsou pro tento styl typické a kdo trochu rozumí anglicky se pozastaví nad tím. 

 

Další druh metalu je White Metal. Takzvaný křesťanský Metal. Typické křesťanské texty a znaky. Je jedno co je to za styl může být White Black Metal.

 

Skupina As I Lay Dying z písní „Through Struggle". Všimněte si, že nemusí být vždy jemný. Záleží na textu...

 

Dále Symfonik Metal. Vyznačuje se především ženským hlasem. V čele orchestr. Někdy je kombinován s vážnou hudbou. Není tak tvrdý jako Death Metal. Je tak relaxační. Skupiny Nightwish a Withing Temptarion.

Skupina Withing Temptarion z písní „our solemn hour". Všimněte si lehkého hlasu doplňující orchestr a také něco málo metalového, ale záleží na skupině co zvolí.





Gothic Metal. Zabývá se depresivními texty. Je to starobylá pochmurná hudba. Gothic Metal vznikl spojením Black Metalu a Gothic rocku. Vyznačuje se operním hlasem a je velice podobný Symphonic Metalu. Je velice melodický, ale vyzařuje z něj taková temná atmosféra. Skupiny Tarja a Nightwish.

 

Tarja. Její zpěvačka je Tarja Turunen z písní „Until My Last Breath". Všimněte si operního hlasu doprovázeného kytarami...
 

Dále tu máme Thrash Metal. Často nazývaný extréme Metal. Tato hudba hraničí se zvukem. Je rychlá a energická, ale je málo melodická. 

Kapela Mortician.

Mortician s písní „Necrocanibanl". Usuďte sami, jestli se to dá poslouchat...



Dále často oblíbený Nu-Metal. Tento tzv. Nový Metal . Vyznačuje se jako Metal s prvky rapu. Známé u Linking Park. Je to asi nejznámější Metal rapující skupina.  

Skupina Linking Park z písní „numb". Všimněte si rozdíl mezi obyčejným metalem a tímhle:



A posledním metalem o kterém budu psát je Crossover Metal. Tento styl v sobě spojuje asi všechny  Metalových druhů a sjednocuje je v jeden. A jsou tu asi všechny prvky. Nejznámější Crossover Metalalovou skupinou je Slipknot. 

 

Slipknot z písní „Psychosocial". Všimněte si, že má v sobě většinu Metalových stylů.




Děkuji DeatHEnergy

 

Komentáře(16)