TF2 aneb jak mě naštvalo Valve...

Pozn: Článek je adresován jenom hráčům TF2 a pro všechny ostatní zřejmě nemá smysl (nebo snad jo?)...

 

Moje pravidlo, že nebudu psát do nekonečných blogů, protože vlastně ani normálně nemám o čem psát, budu muset porušit. A za to "děkuji" jenom jedinému malému bezvýznamnému updatu na Team Fortress II (TF2) od autorů této hry (Valve), které mě dokázalo takovým způsobem naštvat, jako mě už dlouho nic nenaštvalo...

 

Abych vás uvedl do obrazu a vy věděli, o co vlastně teda jde, musím vás nejprve informovat o tom, že Valve vydalo nový update na TF2 dne 30.9.2010 (ano trochu jsem otálel s napsáním tohoto příspěvku), který přidává do hry nové zbraně, sety, možnost obchodování, ale hlavně nový TF2 obchůdek, kde můžete za zcela reálné dolary nakoupit už ne tak reálné předměty do hry. Nemůžeme jím upřít, že update se povedl na výbornou. Zbraně jsou bezvadné a obchodování bezchybné, ale nyní přichází háček. A tento háček se netýká přímo samotného obchodu, neboť tam nakupují jenom bohatí hloupí nolifeři. Tento háček se týká nového předmětu, který je možno ve hře nalézt. Byla totiž nově přidána možnost najít zamčenou krabici, v níž se nachází a) zcela unikátní věci, které jinak nenajdete (ještě je můžete koupit v čupr TF obchůdku) b) absolutně normální věci, které můžete nalézt zhruba s takovou pravděpodobností jako zmiňovanou krabici. A jelikož je bedna zamčená, potřebujete samozřejmě klíč. Ty z vás, které teďka napadne, že klíč se bude dát najít stejně jako krabice a pro hráče přibude zcela nová možnost snahy o otevření té a té krabice, musím zklamat. Jde totiž o to, že klíč ke krabici si musíte koupit v onom zmiňovaném megasuperčupr obchůdku za zcela reálné a hmatatelné dolárky. Tímto zcela nelogickým úkonem se z krabice stala věc, kterou nikdo nechce, a která koluje mezi hráči jak falešnej pětník. Možná si říkáte, že pokud si klíč někdo koupí, má možnost najít ojedinělý item a to se přece vyplatí. Ne nevyplatí, neboť šance na nalezení tohoto itemu je zhruba 1 ku 100 (číslo jsem si právě vycucal z prstu, ale mělo by přibližně odpovídat). A když jeden klíč stojí 2,50 eura (matematici si můžou přepočítat), výsledkem je, že se Valve nabalí na idiotech, kteří věří, že s takovou pravděpodobností naleznou zrovna předmět, který chcou.

 

Abych to zkrátil, je to největší sviňárna, kterou jsem za poslední dobu viděl a jinak bezchybné Valve mě tím pěkně naštvalo...to bude vše...větší pointu v článku nehledejte, není tam...

 

Ještě doplním, že jsem před napsáním tohoto "článku" chvíli brouzdal po youtube a našel jsem videa, ve kterých hráči krabice otevírají. Úplně ale úplně všechna videa končila zklamaným komentářem člověka, který očekával, že by mohl i něco pěkného najít. V jednom je dokonce návod, co máte s krabicí udělat a končí tím, že autor videa krabici "deletne".

 

 

Pro všechny hráče TF2 na závěr připomenu, že přes prázdniny až do konce víkendu probíhá speciální halloweenský speciál, ve kterém se utkáte s prvním bossem v historii TF2. S děsivým Horseless Headless Horsemanem (když jsem tento název poprvé viděl, smál jsem se dobrý 3 minuty). Po jeho poražená můžete nalézt nové "hatky" a nebo po jeho poražení na férovku zbraní na blízko dostanete ojedinělý metal (kov), který můžete použít na vyrobení sekery, kterou už jindy nebudete moc získat...takže vzhůru pařit!

Komentáře(11)