Očekávané hry roku 2013

Top 15 očekávaných her v roce 2013 se budou nést v duchu 3D action.

1. Bioshock: Infinite

 

Datum vydání: 26. 2. 2013

Platforma: PC, PlayStation 3, Xbox 360

Herní žánr: 3D Akční hra

 

Obsah:

Ve třetím díle se může hráč těšit na úplně nové prostředí než byl zvyklí v předešlích dílech, které se odehrávaly pod hladinou moře. Tento díl se bude pohybovat v "opačném" prostředí. Hráč se může těšit na létající město se vzducholoděmi. Hra se odehrává ve světě Columbia, kde hlavní postavou je detektiv Booker DeWitt, který dostane nový případ. Najít mladou ženu jménem Elizabeth. Tato žena se ztratila a jediná stopa vede právě do létajícího města, které je plné po zuby ozbrojených banditů.



2. Starcraft II: Heart of the Swarm

 

Datum vydání: 12. 3. 2013

Platforma: PC

Herní žánr: Realtimová Strategie

 

Obsah:

Druhý díl plánované trilogie se bude točit kolem mimozemské rasy Zergů. Hlavní postava této strategie je Kerrigan, která je nejmocnější psyonickou bytostí (paranormální psychické schopnosti) v celé galaxii.   



3. Tomb Raider A Survivor Is Born

 

Datum vydání: 5. 3. 2013

Platforma: Xbox360, existuje také proPSOne , PlayStation 3 a PC

Herní žánr: Akční adventura

 

Obsah:

Příběh začíná na rozbouřeném moři, které rozbije výzkumné plavidlo Lari Croft. Ta se nyní ocitne na neznámém ostrově poblíž Japonska. Až na několik podivuhodných obyvetl je ostrov zcela opuštěný, ale skrývá nebezpečná zákoutí. Nyní je na Vás jak se Vám podaří přes tyto nebezpečné překážky přejít a dostat se tak z ostrova živý. 

 


4. Metro: Last Light

 

Datum vydání: Březen 2013

Platforma: Xbox360, existuje také proPC a PlayStation 3

Herní žánr: 3D Akční hra

 

Zajímavost: Metro: Last Light  oproti prvnímu dílu bude mít multiplayer

 

Obsah:

Hororový děj se odehrává v roce 2034, tedy rok po prvním díle Metro 2033.  Název není, jak někteří očekávali stejný, ale je malinko rozdílný a to z toho důvodu, že  děj už nebude koncipován podle předlohy románového díla Dmitrije Glukhovského, ale děj autoři vymýšleli vlastní. Postavy jsou známé z předešlého dílu kde hlavní postava je známý Arťom. Tvůrci hry kladli důraz na postavy a na prostředí Moskevského metra po atomové katastrofě. Tato katastrofa přinesla do tohoto prostředí nově vzniklou civilizaci. Někdy se taktéž hráč podívá i na povrch, kde bude muset bojovat proti mutantům. 

Jak v předchozím díle, tak i v tomto se můžeme těšit na dva alternativní konce, které budou ovlivněny různými předpoklady. Bohužel bude opět těžké rozpoznat, které to jsou tak jak v prvním díle. 

 


5. Star Wars 1313

 

Datum vydání: ? Spekuluje se o roku 2013

Platforma: PlayStation 3, Xbox 360, PC

Herní žánr: 3D Akční adventura

 

Obsah:

Tato akční adventura s prvky RPG je poněkud jiná než jsme byli u Star Wars zvyklí. Děj se odehrává pouze na planetě Coruscant. Hráč bude hrát za lovce lebek, který bude disponovat se spoustu zbraní ať už pozemskými nebo mimozemskými. Hra příjmě překvapí mezi přechodem hranými a hratelnými scénkami, kde je přechod zcela plynulý. 

 


6. Dead Space 3

 

Datum vydání: 8. 2. 2013

Platforma: PC, PlayStation 3, Xbox 360

Herní žánr: 3D Akční hra

 

Zajímaovst: Procducent hry hájí zájmy PC platformy, jelikož tvůrci nechtějí, aby Dead Space 3 vypadal na PC lépe než na konzolích. Rozhodnutí nakonec skončilo tak, že na obou platformách bude grafika stejná.


Obsah:

Třetí díl přinese více akční efektů což může, ale nemusí být plus pro příznivce této trilogie. Děj se odehrává na planetě Tau Volantis, která je osídlena nekromorfama. Dvojice hrdinů Isaac Clark a voják John Carver byli vyslání do vesmíru, aby nelezli místo původu těchto nekromorfů. Po nouzovém přístání budou nucení tito dva hrdinové přejít přes drsné podmínky na planetě k roztroušeným náhradním dílům až narazí na co hledali.

Každý z hrdinů vyníká jinými vlastnostmi. Clark je skvělí technik a umí sestrojit dokonalé zbraně zatím co Carver vyniká v boji.

 


7. Crysis 3

 

Datum vydání: Únor 2013

Platforma: PC, PlayStation 3, Xbox 360

Herní žánr: 3D Akční hra

 

 

Obsah:

Hra se odehrává v prostředí New York, který je zahalen celý do pralesu. Ocitáte se opět v roli proroka, který disponuje super oblekem a se spousty zbraněmi, kterými musíte zneškodnit jak mimozemské tak i pozemské nepřátelé. 

 


8. The Last of Us

 

Datum vydání: 7. 5. 2013

Platforma: PlayStation 3

Herní žánr: Akční adventura

 

 

Obsah:

Hráč bude mít možnost získat komis, knížku nebo bonusový obsah tím že si zakoupí jednu ze dvou edic The Last of Us: Ellie Edition a The Last of Us: Joel Edition. Příběh obou edic je totožný.


Příběh se odehrává 20 let po katastrofě, která změnila civilizaci a rozdělila je do určitých karantén, které střeží vojáci, kteří jakmile spatří infikovaného člověka okamžitě ho zlikvidují. Příběhem Vás budou provázet hlavní hrdina Joel, který je starší muž okolo 40 a mladá holčička Ellie, která zná život pouze uvnitř karantény a dychtí po vědění o životu před karanténou. Joel není příliš morální člověk jenž obchoduje se zbraněmi a s drogami. S Ellie je jen proto, že to slíbil svému příteli, že ji dovede zpět do karantény.

 


9. Watchdogs

 

Datum vydání: 2013

Platforma: Xbox360, existuje také proPC a PlayStation 3

Herní žánr: 3D Akční hra

 


Obsah:

Příběh vypovídá o blízké budoucnosti, ale nečekejte žádné science-fiction spíše pojednává o dnešní společnosti a o datech, které mají velkou moc. V této společnosti je vše propojeno sítí těchto dat, které mohou mít obrovskou moc pokud je někdo správně použije. Tyto data mohou mít podobu informací o nákupech, u zvyklostech lidí nebo o lásce. Jako jednotlivé nemají zas takovou moc, ale pokud se spojí v jeden uzel mohou zadělat člověku na pořádný malér. Hra si klade právě otázku co by se stalo kdyby se někdo zmocnil všech těchto informací, aby byla odpověď více jak jasná dají ji autoři přímo do rukou hráče.

Hlavní postavou je nemorální úředník Aidana Pearce ve společnosti ctOS, která provozuje počítačový systém kontrolující město Chicago. Tento systém sleduje zásobárnu vody, semafory, energii a veškeré důležité faktory pro život. Díky své práci Aidan zjistí chystané spiknutí, které bude spojeno právě s neužitím těchto dat, které řídí systém společnosti. Aidan se bude snažit i za cenu porušení zákonů přijít na kloub tomuto obrovskému spiknutí a zachránit tak svobodu města Chicega.

 


10. Grand Theft Auto 5 (GTA V)

 

Datum vydání: Jaro 2013 (nejspíše 19. 6. 2013) Prodej: xzone podzim 2013

Platforma: Xbox360, existuje také proPC a PlayStation 3

Herní žánr: 3D Akční hra

 


Obsah:

A je to tu, dlouho očekávaný díl GTA V, který se dostane na naše pulty na podzim tohoto roku, nám přinese spoustu změn oproti předešlým dílům. Autoři her nám nadělili pořádnou nadílku v podobě rozsáhlé mapy, kterou bude možno opět procestovat dopravními prostředky. Ale pokud byste se rozhodli tuto mapu projít napříč po "svých", bude více jak pravděpodobné, že Vám to zabere více jak den. Další změnou jsou modifikace hrdiny, tzv. kadeřnictví, obchody s oblečením, randění a jiné modifikace už v tomto díle nenajdeme a to z důvodu, aby nenarušovaly koncept postav. Asi největší změnou bude hlavní postava, spíše postavy. Jelikož ve hře budete mít možnost si zahrát za tři hlavní postavy. Tyto postavy tvoří trio hodný, zlý a zlatý střed. 

 

Prvním hrdinou je Franklin, který představuje "slušňáka", živí se jako prodejce aut a po nocích jako výběrčí peněz. Ve hře vystupuje jako nejchytřejší ze tří postav.

Druhý hrdina Trevor je pravý opak Franklina, živí se kriminalitou a zbraně, "děvky", drogy jsou jeho denním chlebem. Ve hře představuje vyšinutého kriminálního psychopata.

Posledním hrdinou je Michael ,který je právě zmiňovaným zlatým středem. Má svou temnou minulost, ve které vykrádal banky a loupil, ale teď v Los Santos, kam se dostal jako člen pro ochranu svědků, chce začít nový poctivý život, bohužel to se mu moc s partou kterou potká nebude dařit. 

 


11. Aliens: Colonial Marines

 

Datum vydání: 12. 3. 2013  

Platforma: PC, PlaySation 3, Xbox 360, Wii U

Herní žánr: 3D Akční hra

 

 

Obsah:

Tato online střílečka s nekonečnými odklady nabídne boj mezi mariňáky a vetřelci. Hráč bude mít možnost vyzkoušet spoustu zbraní a schopností jak u marińáků tak i u různých vetřelců. Za vetřelce se budete moci vyzkoušet různé postavy oproti tomu mariňáci budou mít schopnost oživit padlé.

 


12. ArmA 3

 

Datum vydání: rok 2013

Platfroma: PC

Herní žánr: Akční, válečná

Zajímavost: Zatčená dvojice českých vývojářů v Řecku.

 

 

Obsah:

Tento bitevní simulátor se odehrává v budoucnosti, kdy se odehrává souboj mezi východem a jednotkami NATO. Jednotky NATO jsou po sléze několika porážek zatlačeny do západní Evropy, kde si vytvořily poslední schopnou základnu čelit nepřátelům. NATO se rozhodne pro tajnou misi Magnitude, která se má odehrát na ostrově ve středozemním moři. Bohužel mise bude neúspěšná a průzkumné jednotky budouzabity, přežije pouze kapitán Scott Miller, který se rozhodne sám misi splnit.  

 


13. Rainbow Six: Patriots

 

Datum vydání: březen 2013 ale neni ještě přesně určeno

Platforma: PC, PlayStation 3, Xbox 360

Herní žánr: 3D Akční hra

 

 

Obsah:

V této hře se nedočkáme nepřátel na které jsme obvykle zvyklí jako jsou Číňané, Rusové nebo teroristi. Tito nepřátelé bojující proti nejvyšší vrstvě, politice a všemožným lidem, kteří ovlivňují náš svět. Nechávají si říkat "patrioti", jejich útoky jsou promyšlené a jejich výbava je nejvyspělejší, to z nich dělá nejobávanější nepřátelé pro USA.  

 


14. Sniper: Ghost Warrior 2

 

Datum vydání: 12. 3. 2013

Platforma: PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii U

Herní žánr: 3D Akční hra

 

 

Obsah:

Hráč se ocitá, jak už zní z názvu, v roli odstřelovače. Díky CryENGINE3 může hra nabídnout neuvěřitelné grafické prostředí s realistickými prvky, které hráče polapí jak pavučina a už nepustí. Střelba a detail zbraně jsou skoro autentické se skutečností, proto jestli jste milovníci zbraní a střelby je tato volba právě pro Vás.

 


15. Simcity

 

Datum vydání: únor 2013 Prodej: xzone 6.3.2013

Platforma: PC

Herní žánr: Budovatelská strategie

 


Obsah:

Budovatelská strategie, která přinese nové grafické pojetí a generování dat, například tvořící zácpy spěchajících lidí do práce. Hra bude vyžadovat neustálé on-line připojení, je to z toho důvodu aby hráči mohli mezi sebou kooperovat a tak tvořit společnou ekonomiku. Samozřejmě v tomto díle se dočkáme přírodních katastrof a mnoha dalších prvků na které jsme z předešlých dílů zvyklí. 

 


zdroj: 

bonusweb.idnes.cz

gamezine.topzine.cz

top10list.cz

 

Komentáře(7)