Jack Swagger - Wrestler The All-American American

Jack Swagger se vlastním jménem jmenuje Jacob Hager. Ve světě wrestlingu není moc dlouho, v září uplynou čtyři roky od jeho debutu. Jack se narodil v Oklahomě, kde i vystudoval univerzitu, a zde se hojně věnoval americkému fotbalu, a hrál i po boku známých fotbalových hvězd. Měří 198 centimetrů a váží 119 kilogramů.

 

   

 

Jack debutoval tedy v roce 2006. Zápasil v OVW (Ohio Valley Wrestling) a poté v FCW (Florida Champioship Wresling). V FCW se mu dařilo mnohem více než v OVW. Je zde totiž šampiónem v těžké váze. Pořádně však Swagger začal zápisit až v roce 2008, v WWE přesněji v ECW (Extreme Championship Wrestling). Zde porážet takzvané jobbery (jobber - wrestler, který naschvál prohrává, aby protivník vypadal silnější a lepší), aby si udělal trochu jméno. Zde se mu také dost dařilo, jelikož se stal šampiónem v těžké váze.

 

   

 

O rok později začal zápasit za Raw. Jeho prvním protivníkem v Raw byl Randy Orton. Svůj první vyhraný zápas vyhrál proti MVP. Ten samý rok se ještě zúčastnil šampionátu Spojených států amerických, ale prohrál proti Kofimu Kingstonovi, který nakonec šampionát vyhrál. V roce 2009 ho ještě wrestlingová organizace PWI (Pro Wrestling Illustrated) zvolila 18 nejlepším wrestlerem světa. To je podivuhodné, když vezmeme, že Swagger byl teprve 3 roky v profesionálním wrestlingu. Letos se Swagger například ještě zúčastnil Wrestlemanie, tentokrát s pořadovým číslem 26. Swagger je též šampiónem WWE v těžké váze.

 

Podle mého názoru je Swagger vynikajícím, ba dokonce i špičkovým wrestlerem, který má před sebou dlouhou a slibnou kariéru, na kterého čeká ještě mnoho triumfů. Je to velký vlastenec, proto má přezdívku The All-American American. Na závěr bych mohl dodat, že od března tohoto roku zápasí za Smackdown!. Nezbývá mi už nic jiného než mu popřát mnoho úspěchů jak v osobním, tak ve wrestlingovém životě.

 

 

Jack Swagger v akci

 


Jack Swagger vs Randy Orton

 

 

 

 

 

Děkuji za pozornost a předem se omlouvám za gramatické chyby a nesrovnalosti,

Cip14

 

 


Komentáře(1)