Tetování

Úprava těla, ať už výstřední či decentní, každý na to má svuj názor. V tomto článku uvedu základní věci o tetování, předložím svuj názor a těm z Vás, kteří tetování zavrhují se pokusím změnit názor.

Tetování

 

Název tetování nevznikl z potentovat se bolestí. Kořen názvu tatu překládáme z angličtiny jako zvýraznit. Japonští spoluobyvatelé této planety nazývají tetování irezumi, což není jediný význam, říká se tak i člověku, který tetování provádí. Mezinárodní název je TATTOO.


Tetování vzniklo již před mnoha lety, konkrétnějí tomu je cca 5300 let. Bylo nalezeno na mumifikovaném těle známeho "Otziho", který měl jakésy čáry na nohou. Dále se našli další 3 potetovanci v Permafrostu v pohoří Altaj. Vytetované obrazy připomínaly zvířatata, tetování nebylo zdaleka tak vyspělé, proto se skládalo z jednoduchých křivek. Dále o tetování nejsou nikde zmíňky až do roku 1770 v době dobývání jižního Pacifiku . Největšímy průkopníky byli tedy námořníci, kteří si většinou nechávali vytetovat kotvu na rameno.
Dnes dnes 4. září, roku 2010 ve 22 hodin 51 minut a 40 sekund je svět poměrně vyspělejší a existují již 3 druhy tetování (způsobů). A to jsou způsoby tyto: • Permanentní tetování
                                                   • Henna (Menhdi)
                                                   • Permanentní make-up

 

Permanentní tetování

Asi nejprosazenější způsob. Můžeme nazývat jako tetování stálé. Proto je důležité si vybrat obraz velice pečlivě, protože pokud toto provedete nezodpovědně-sundavání opravdu hodně bolí. A také obojí není nijak moc levné. Tetování si lidé nechávají dělat třeba jako vzpomínku na určitou osobu či sešlost, někdo se tetuje kvůli své imičí, někdo je pod vlivem omamných látek a jiní se třeba chtějí zviditelnit. Ano, je mnoho možností proč se lidé nechávají tetovat. Ženy se z mnohaletých průzkumů nechávají nejčastějí tetovat na lopatky, nad zadeček, na břicho, ty odvážnější několik málo centimetrů pod pupík. Muži raději volí ramena či záda. Jakou bolest při tetování prožíváte? Těžko říci, protože každý vnímá bolest jinak. Většinou pálení a svědění. Nejhorší je začátek, potom se tělo částečně přizpůsobí a je to o něco lepší. Pokud budete uvažovat o tetování a až se dostanete k vybírání místa, prozradím Vám ty nejbolavější-vnitřní část paží, prsty, spodní část zad, krk, oblličej a stehna. Volba místa je důležitá nejen z hlediska bolesti, ale je třeba uvážit že tetování jak jsem již uvedl neni krátkodobá záležitost, až budete starší, nebude nejhezčí mít potetovaný celý obličej. Mnohdy je dobré poradit se se známými. Riziková jsou místa kde se potíte, to totiž podporuje zanícení kůže v oblastech tetování. Nedpoporučuje se konzumace alkoholu, prášků proti bolesti a kávy minimálně den před zákrokem, tyto látky ředí krev a zvyšují krevní tlak což může zněkolikanásobit krvácení při vryvech jehlou. Jehla by se měla měnit každý centimetr. Kreslení se neprovádí tahem, ale krátkýmy vpichy pod kůži, kam Vám jehla vstříkne inkoust. Tetování jsou kromě klasické černé i barevná. Samozřejmě osoby mladší 18ti let musejí mít potvrtzení od rodičů.


Henna
Oblíbené ve východní Africe a Asii. Jedná se tetování tzv. smytelné. Velice vhodné pro chvilkové zkrášlení těla, ale také pro výběr permanentního tetování, takto zjistíte zda se Vám zvolené místo a obraz opravdu líbí. Henna je látka, která vzniká smícháním kávy, čaje nebo citronové šťávy a cukru. Tento druh tetování je 100% bezbolestný, životnost je několik dnů, občas i týdnů.

Permanentní make-up
Není tetování jako takové. Jde pouze o zvýrznění obličejových částí (oči, rty..). Toto je spíše pro ženy, není to nic co by se Vám mohlo nelíbit. Slouží místo klasického make-upu, nemusíte se malovat, tím pádem šetří čas. Tedy že se nemusíte malovat, vy se NESMÍTE malovat, toto tetování se nesmí klasickým make-upem překrávat. Životnost je 3-5 let.

Rizika jakéhokoli tetování jsou poměrně vysoká, hlavně pokud se nebudete řídit pokyny. Nikdy nechoďte do žádného pochybného tattoo salonu, vždy jděte k odborníkům, klidně si i připlaťte, lepší než pak někde z použité jehly chytit AIDS. Dávejte pozor pokud jste alergičtí, raději se ujistěte. Ten kdo Vás tetuje, by měl mít rukavice a pravidelně měnit jehly.

Můj názor

Mě se tetování líbí. Pokud je to v přiměřené míře a hodi se to k danému člověku tak proč ne?! Sám uvažuji, zatím o nějakém menším na rameno, v budoucnu by se mi líbila celá ruka. Zatím nevím, možná mě to přejde, v cestě stojí i strach.

 

Dle mého názoru, velice hezky potetovaná. Tohle mít moje přítelkyně, vůbec bych si neztěžoval =DD =)

 

Jeden z těch šlílenějších

 

Hezké tetování myslím

 

Ukázka jednich z nejhezčích tetování:

Komentáře(23)