5 nejlepších punk-rockových kapel

Článek o punk-rocku a kapelách tohoto stylu

5 nejlepších punk-rockových kapel

 

  V tomto článku vás budu informovat o pěti nejlepších punk-rockových kapelách od roku 1990 do současnosti. Nepleťte si punk-rock s punkem, protože je to odlišný žánr. Punk-rock pouze navazuje na punk, jako navazuje například v umění antika na renesanci, takže se potom nedivte, že tu chybí Sex Pistols, Ramones a tak dále, protože právě tyto kapely byli punkové, ne punk-rockové, jelikož punk-rock vznikl později.

 

  Na páté místo patří takový zakladatelé punk-rocku, jaký dnes známe, Pennywise. Tato skupina vznikla v roce 1988 v Kalifornii, v USA. V této kapelně v současnosti hraje Jim Lindberg, Fletcher Dragge, Byron McMackin a Randy Brabury. Jsou proslavení hity F*** Authority, The World nebo Change My Mind. Tato kapela byla inspirací pro mnoho kapel, například pro Blink 182.

 

 

 

  Další dobrá kapela je NOFX. V Česku asi není moc známá, ale i tak patří na čtvrté místo. Tato kapela hraje podobný styl jako Rancid, ale ten se sem bohužel nevešel. NOFX je jedna z mých nejoblíbenějších kapel, ale nemyslím si, že jsou v tomto žánru nejlepší. V této kapele hraje Mike Burkett, Eric Melvin, Eric Sandin a Aaron Abeyta. Největší popularitu zažívali v letech 1993-1995, kdy vydali album Punk In Drublic. Jejich slavné hity jsou Bleeding Heart Disease, Dinosaur Will Die, Leave It Alone nebo Don´t Call Me White.

 

 

 

  Na třetí místo patří kapela jménem Blink 182. Tato kapela je velmi úspěšná a velmi oblíbená. Jejich inspirací jsou právě Pennywise, ale nemyslím si, že si jsou podobní. Blink 182 na rozdíl od svých „kolegů" totiž začíná později hrát i ploužáky, a tak má posluchač někdy dojem, že se jedná spíš o pop-rock než o punk-rock. I tak se jedná o punk-rockovou kapelu, jelikož se proslavila hodně punk-rockovými písněmi, ale to spíš na začátku. Tato kapela vznikla v 1992 a největší úspěch měla v letech 1999-2003, kdy vydala tři alba, a to třetí z nich bylo nejúspěšnější. V roce 2005 si dala kapela pauzu, ale v roce 2009 se dala znova dohromady. V této kapele hraje Mark Hoppus, Tom DeLonge a Travis Barker. Kapela je proslavená hity I Miss You, What´s My Age Again, All The Small Things a ještě třeba hitem First Date.

 

 

 

  Na druhé místo patří kapela Green Day. Někteří z vás by mi mohli klidně namítat, že tato kapela punk-rock nehraje, ale jejich starší písně jsou převážně punk-rockové. Kapela vznikla ve stejném roce jako Pennywise, v roce 1988 a hraje v ní Tre Cool, Mike Dirnt a Billy J. Armstrong. Kapela hrála punk-rock hlavně v devadesátých letech, od roku 2000 můžeme mluvit o punk-rocku, ale objevují se tam náznaky pop-punku a pop-rocku (vyjímka je album American Idiot vydané v roce 2004, které je punk-rockové dost). Tato kapela je proslavená hity Basket Case, When I Come Around, American Idiot a teď i hitem Guns.

 

 

 

  Na první místo patří určitě známá kapela Offspring. Tato kapela byla založena v roce 1984. Hraje v ní Dexter Holland, Greg Kriesel, Kevin Wassermann a Pete Parada. Tato kapela hrála v roce 1993 předskokana NOFX. Určitě patří na první místo, protože každý zná a každý si vybaví nějakou jejich písničku, a to hlavně díky tomu, že mají chytlavé melodie. Natočili sedm alb. V roce 2000 se mluvilo o rozpadu, ale byla to prý jen pauza a dnes už se dali dohromady. Kapela je proslavena hity Why Don´t You Get a Job, Americana, Pretty Fly nebo Hammerhead.

 

 

 

  Na závěr bych chtěl dodat, že komu tam chybí jeho oblíbená kapela, ať to napíše do komentářů a ještě, že jsem nic nekopíroval a je to moje práce, takže nemějte zbytečné připomínky s CTRL C a CTRL V. Děkuji.

 

Cip14

 

Komentáře(17)