Erdogan Atalay

Informace o tomto herci...:)

Erdogan Atalay  se narodil 22. září 1966 (47 let) v německém městě Hannover (Dolní Sasko) ale vyrůstal v Berlíně. Momentálně žije střídavě v Berlíně, Kolíně nad Rýnem a na venkově u Hannoveru. Je ve znamení panny. Živí se jako herec a občas také jako spisovatel či scenarista. Od roku 1987 studoval scénické hraní na univerzitě v Hamburku. Tvoří pár s hereckou agentkou Katjou Ohnek se kterou má synka Marise. Byl už také ale ženatý s německou herečkou Astrid Ann Marie Pollmann se kterou má dceru Amiru Pauleta Melisand. Zajímavé je, že má tureckého otce a německou matku ale turecky neumí a má jednu sestru. Mluví samozdřejmě německy a také se plynule domluví anglicky. Na svém oficiálním facebookovém účtu má momentálně skoro 30 000 fanoušků. Erdogan zatím ještě nepřestal kouřit ale má míru s alkoholem. Vždy mi vrtalo hlavou proč když stojí vedle jednoho ze svých kolegů Dietera  Bonratha je tak strašně moc malý. Ted už to vím měří pouze něco okolo 160 cm.

              

 

Mezi jeho hlavní zájmy patří sport. Jezdí na kolečkových bruslí, na koni a také nepohrdne potápění do pořádné hloubky či posilovnou. Další jeho velkou zálibou jsou auta. Vlastní veterána Spitfire MK3 z roku 1969, Masserati a BMV. 

                                    


Dostal několik seriálových rolí a to třeba Hudba po troškách, Klaun, Hlídka, Dvojité nasazení což jsou asi pro většinu z nás neznáme seriály. Ale absolutně největší slávu získal v roce 1996 když získáva roli v německém seriálu Kobra 11 jako vrchní komisař Semir Gerkhan a chytil tuto šanci za správný konec , protože roli má dodnes. Český hlas mu v Kobře 11 vypůjčil Bohdan Tůma. Také ve filmech dostal šanci. Zahrál si třeba ve filmech Smrt IN-LINE, Maximální rychlost, Nová šance, Nový život, Hammer und Hart, Sperling und der falsche Freund. V průběhu studia a po jeho skončení se dostal k dalším menším rolím v divadelních představeních Einsatz für Lobeck, Doppelter Einsatz, Die Wache a Der Clow, Aladin a kouzelná lampa a dalších.

 


Erdogan se věnuje se také psaní, píše knihu Ali a Baba, a také některé předlohy k epizodám v Kobře 11. Často se účastní dobročinných akcí. Akce pro opuštěné a chudé děti. V roce 2007 se stal kmotrem projektu pomoci postiženým v Černobylské oblasti což si osobně myslím, že mnoho celebrit toto nedokáže a myslím, že si to zaslouží velké uznání.


Jedna věta od  Erdogana : "Kde jinde bych se mohl po dálnici prohánět dvousetkilometrovou rychlostí, létat si helikoptérou nebo pronásledovat zločince v proudovém letadle a ještě za to dostat zaplaceno?" :D :D


Našel jsem také jeden rozhovor: Ale bohužel už je z roku 2001.

Nestává se vám občas, že by k vám někdo na ulici přišel a žádal vás o pomoc?

No jistě! (směje se). Ne, nepletou si mě s policistou. Když už mě někdo osloví, chce buď autogram nebo jenom pozdravit.


Zastavila už někdy vašeho Spitfira letícího po dálnici policie?

Ano, ale jen když už někoho předemnou zastavili a vidí, že se blíží Kobra. Je to docela legrace. Občas si řekneme pár slov a pak mě nechají jet.


Chtěl jste se někdy stát skutečným policistou nebo vám stačí, že si na něj hrajete?

Dobře vím, že policisté po celém světě jsou velmi špatně placeni. A přitom mají neuvěřitelně nebezpečné povolání. Tak si na ně raději budu dál jenom hrát.


Kdybyste se v životě ocitl v nějaké nebezpečné situaci, byl byste schopen zastřelit člověka?

Nikdy jsem se v podobné situaci naštěstí neocitl a doufám, že mě i v budoucnu mine. To by byla tragédie, v reálu je to něco úplně jiného než ve filmu. Jsem si vědom toho, že to co je možné v televizi, nemusí být možné ve skutečnosti.


Ovlivnil váš život nějak fakt, že nejste příliš vysoký (160 cm)?

Ne, nikdy. Má výška nikdy nepracovala v můj prospěch či neprospěch. Pro mě to není důležité. Nerozlišuji, jestli je někdo vysoký nebo ne. Důležité je, co umíte. V podstatě jsem spokojen takový, jaký jsem. Jediný problém vidím v oblékání. Když si něco pěkného vyhlédnu, bývá to obvykle moc velké.


Jak se připravujete na svou roli?

Před šesti lety jsem jezdíval s dálniční policií. Ale v konečném důsledku si toho oni ve srovnání s námi moc neužijí. Sbíral jsem informace, co a jak policista dělá, a zbytek jsem pochytil časem. Také jsme úzce spolupracovali se členy oddílu Einsatz Kommando, kteří nám čas od času pár věcí ujasnili a pomáhají nám celých těch šest let, co Kobru natáčíme.


Chtěl byste říct něco svým fanouškům?

Chtěl bych svým fanouškům velice poděkovat. Je to skutečně skvělý pocit vědět, jak je pořad v zahraničí úspěšný. Cítím, že ta tvrdá práce nebyla zbytečná a že se lidem výsledek líbí. Jsem opravdu velmi vděčný. Připadá mi to úžasné, je to úspěch, se kterým nikdo nepočítal.

                                        

Komentáře(23)