Shakes & Fidget

Dokonalá webová hra pro každého, kdo má rád kreslenou grafiku a napínavé souboje v arénách.

 

Shakes & Fidget

Neboli v překladu (dáli se to tak nazvat) člověk warrior a gnóm mág. Tato hra byla navržena podle světoznámého komixu se stejným názvem Shakes & Fidget a byla vydána v roce 2009. Hra se hraje zatím ve třinácti zemích. Mezi ně patří i ta naše, Česká republika, jinak bych tady o této hře nepsal.

 

Je to webová hra ,která se hraje v internetovém prhlížeči. Hra má kreslenou grafiku a není potřeba stahovat žádný software.

Ve hře máte houbičky ,které mají větší cenu než zlaťáky a platíte s nimi za bonusové věci. Houbičky si můžete získat v opravdu velmi těsném souboji v aréně a nebo si je koupit přes SMS a tak dále ,takže něco jako prémium ůčet.

 

Pokud se rozhodnete hrát tuto hru, tak si budete muset vytvořit svou postavu ,za kterou budete hrát po celou hru. Při vytváření postavy si musíte vybrat pohlaví, rasu a třídu. Nad výběrem rasy a třídy uvažujte s rozvahou a nikam nepospíchejte ,protože každá rasa a třída vám dá nazačátku hry jiné atributy.

 

Dále vás čeká registrace ,která trvá jen pár vteřinek. Vyplníte jméno ,adresu a zaškrtnete ,že souhlasíte se všeobecnými obchodními podmínkami a ochranou svých údajů.

 

Příběh

Narodil jsem se jako člověk ,obyčejný vesničan ,který má sen stát Robinem Hoodem a zažít v životě mnoho dobrodružství. Když mi bylo 15let vydal jsem se do světa, abych se tak naučil samostatnému životu. Po třech dnech a nocích, po dlouhé cestě v temných lesích, jsem dorazil do malého města. Prošel jsem branou a vyšel na náměstí. Po chvíly rozlížení se mi toto město náramě zalíbilo. I zdejší obyvatelé byli přívětiví. Ovšem našli se i lidé ,na kterých šlo vidět ,že si to chtějí s někým rozdat.

Po chvilce jsem viděl člověka, který vycházel z hospody a šlo vidět, že měl v sobě už něakou tu sklenku navíc. Slunko pálilo a já dostal žízeň ,a tak jsem zašel do té hospody. Otevřel jsem dvěře a na mě se vyvalil zápach, jako z každé jiné hospody. Šel jsem k hospodskýmu a objednal si jedno pivo.

Já:"dobrej mám žízeň nalijte mi jedno pivo."

hospodský:"Ale jistě ,bude tě to stát jednu houbu."

já:"COŽE?"

hospodský:"Co se tak divíš? V našem městě se za některé věci platí houbami, protože houby jsou tu u nás vzácností. A jestli nemáš na zaplacení ,tak ode mne nic nechtěj."

Koukl jsem se dobrašny a naštěstí jsem pár hub v ní měl ještě z cesty.

Já:"Ale jistě, že mám ,tady je."

hospodský:"Tak, pak je tedy vše v pořádku. Tady máš to pivo."

Vypil jsem pivo až do dna. A žízeň byla uhašena. Najednou, někdo za mými zády, začal na mě volat.

Poutník:"Hej, ty tam! Pojď si nachvilku ke mně přisednout."

Šel jsem tedy si k němu přisednout. Byl v tomto městě asi stejně dlouho, jako já.

Poutník:"Vyznáš se tu po okolí? Mám tu totiž pár velmi důležitých úkolů a potřebuji někoho místního a kurážného. Nesedí to náhodou na tebe? Pokud ano, tak si vyber z těchto tří úkolů:

Krásný ork – odměna: 4 stříbrný, 48 zkušeností, délka: 1:00, pantofle + 8 obrana

Ohlodané hrdinovi kosti – odměna: 8 stříbrných, 223 zkušeností, délka: 1:30, železný overal + 8 obrana

Gumový meč – odměna: 4 stříbrný, 93 zkušeností, délka: 1:00

I přes to ,že jsem nebyl zdejší, přijal jsem to a oo krátké chvíli jsem si vybral za úkol "Ohlodané hrdinovi kosti" ,protože mi nabízel hodně zkušeností.

Poutník:"Potřebuji kosti padlého hrdiny. Takového, jako jsi ty, jenom mrtvého. Odcestuj du Tesákových hor. Napřed mi přines všechny, které najdeš. A potom mi přines všechny z celého světa. Myslím, že to zvládneš."

Byl to šílenec. Zřejmě si dělal srandu.

Šel jsem tedy na věc. Cesta mi sice zabrala kus času, ale nakonec se to vyplatilo. Když jsem dorazil na místo, spatřil jsem jeskyního kyklopa ,ale porazit ho byla hračka. A já se pak vrátil do města k poutníkovi a užíval si odměny.

 

 

Bylo krásné odpoledne a v aréně se konaly napínavé zápasy. Šel jsem po strmých schodech nahoru a cestou jsem z ní slyšel různé výkřiky. Napínavě jsem se díval na souboj, ale pak ke mně přišel něakej mág, který si to se mnou chtěl rozdat také. Můj souboj začal!


Dal mi sice zabrat o něco víc než ten kyklop, ale nakonec jsem ho zmákl levou zadní a to jsem měl 4. úroveň. Jako odměnu jsem od něj dostal jen tři stříbrný, ale to by mi nevystačilo ani na jídlo, a tak jsem si musel najít práci, za terou bych dostal slušný výdělek.

Na náměstí jsem od někoho zaslechl ,že na hlídce u brány města, teď zrovna někoho potřebují. Připadalo mi to jako dobrý nápad, hlídat město. Vydal jsem se za strážcem města a ten mě hned zaměstnal. Nabídl mi 60 stříbrných za hodinu. Nakonec jsem tam u něj byl 10 hodin a vyďelal si 6 zlaťáků.

 

Peněz jsem měl už dostatek ,a tak zašel do místní zbrijnice si koupit už něco lepšího na útok.

Já:"dobrej, nemáte tu něakou zbraň na dálku?"

obchodník:"Ale jistě že mám. Mám tu laciný prak neklidu. Pokud budete chtít něco novějšího, bude vás to stát 1 houbičku.

já:"Potrpím si na kvalitě, tady máte tu houbičku a ukažte mi nové zboží."

obchodník:"počkejte chvilku – Tak toto je o něco novější zboží, ale musíte počítat s vyšší cenou."

já:"Ten krátký luk učňů kouzelníků se mi zamlouvá, beru ho.

obchodník:"Tento luk má poškození 10-26, přidává 12 inteligence, obratnost +8

a stojí 6 zlatých."

já:"Tady máte těch 6 zlatých."

obchodník:"Tady máte luk, a ať vám slouží."

"Jupí, konečně už mám něco pořádnýho."

"Tak a teď jdu zas něco utratit do čaroobchodu."

Vešel jsem do temné místnosti, kde mě přivítal prodavač, který mi spíš připomínal trpaslíka.

já:"Zdar, chtěl bych si tu u vás koupit něaký lektvar."

čaroděj:"Mám tu několik lektvarů. Každý z nich ti přidává pár bodů na jednu z tvých atribut, ovšem na omezenou dobu.

já:"Vezmu si ten lektvar schdolezců, pro začátek mi to postačí."

čaroděj:"80 stříbrných prosím."

já:"Tady je máš."

Vyšel jsem ven z obchodu a napil se toho lektvaru. Trocha lektvaru jsem si nechal na horší časy.

Sluce už pomalu zapadalo a venku šel slyšet řehot od koňů ,který vycházel ze stáje. Zašel jsem se tam podívat.

Vešel jsem do vnitř a na proti mě byl šťastný majitel koňů, kterýmu zřejmě šly kšefty.

já:"Dobrej ,potřeboval bych něaký to zvířátko."

majitel:"Vítejte ve stáji! Pronajímám své spolehlivá a výkonná jezdecká zvířata. Ušetříte tak za náklady na údržbu a navíc máte vždy záruku mobility. Můžete si vybat:

Kráva - Proč chodit pěšky, když se můžeš vést na rávě?

čas strávený na cestách – 10%, délka: 14dní, cena: 1 zlaťák

Kůň – Hrdý oř pro hrdého hrdinu. S tím se dá vyrazit i do lepší společnosti.

čas strávený na cestách – 20%, délka: 14dní, cena: 5zlatých

Tygr – Žádná kočička, ale pořádně divoký modrý tygr.

čas strávený na cestách – 30%, délka : 14dní, cena 10zlatých + 1 houbička

Griffinodrak – Každý ti bude tvého hbitého Griffinodraka závidět.

čas strávený na cestách – 50% + zisk 2 zlatý a 16 stříbrných za ochranu životního prostředí, délka: 14dní, cena 25 houbiček

Vybral jsem si tygra. Byl totiž pro mě cenově dostupný a zároveň byl na cestách rychlí.

já:"Toho tygra beru."

majitel:"Správná volba, tento tygr vám dobře poslouží. Zaplatíte mi těch 10 zlaťáků a jednu houbičku.

Já:"Tady to máte. Děkuji a zas příště."

majitel:"Mějte se a nezapomeňte ho zas vrátit za 14 dnů."

Tak a teď už jsem se cítil jako opravdový hrdina. Jenže už bylo pozdě někam jít na průzkum. Šel jsme spát a těšil se na další dobrodružství příštího dne.

Konec příběhu

houbičkář

Houbičky jsou dalším platidlem, které může příspět k urychlejí vašeho postupu ve hře. Prostřednictvím této nabídky si můžete dokoupit další houbičky. V závislosti na způsobu platby se může doba mezi objednáním a připsáním houbiček pohybovat mezi 30 sekundami a jedním až dvěma dny (při placení převodem).

Postava

Zde máte všeobecný přehled o vaší postavě a vašem inventáři. Vidíte tu zde kloubouk, šaty, rukavice, boty a opasek. To vše vám přídává hlavně obranu. Pak tu máme náhrdelník a prstýnek. Tyto dvě věci vám přidávají pár bodů z uvedených atribut, které vidíte níže pod inventářem. No a nakonec je tu ůtočná zbraň, hlavní složka v ineventáři. Bez ní se neobejdete. Na střelné zbraně si v této hře nemusíte dokupovat žádné střelivo, protože vaše postava si ho "vyrábí" sama. Vedle inventáře máte popis postavy. Tam si můžete napsat cokoliv, co chcete. Pod popisem je ikona pro vaše jezdecké zvíře. To si můžete koupit ve stáji. No a úplně dole máte různ´řády, které dostáváte v průběhu hry.

 

Pošta

Něaký hráč vám chce něco sdělit, někdo na vás zaútočil, pozval vás do svého cechu, nebo chcete vy někomu napsat? To všechno se dělá právě zde.Piště si s ostatními uživateli, pročítejte si poštu a kontrolujte zprávy z arény. Zde najdete většinu svých komunitních sdělení. V poště můžete mít uloženo maximálně 100 zpráv.
Pošta v cechu:
Pokud chcete napsat všem členům cechu najednou, klikněte na „Napsat“ a poté na pravé straně okna zvolte možnost „CECH“.

Cech

Cech přináší různé výhody. Pro založení cechu potřebujete 10 zlaťáků. Pak vyplňtě název.

Na obrázku níže vidíte na levo:

1.Pevnost – určuje maximální počet členů v cechu.

2.Zlatý poklad – Zlatý poklad poskytuje členům cechu procentuální bonus ke zlaťákům získaným za plnění úkolů a za práci.

3.Instruktor – Díky instruktorovi získají členové cechu procentuální bonus ke zkušenosti získané během dobrodružství.

Vedle tohoto sloupce vidíte kolonku pro popis vašeho cechu. Do ní si můžete napsat: kdy byl cech založen, jaký je jeho cíl, daně atd...

Napravod od ní vidíte seznam členů v cechu. Při najetí myší uvidiíteu daného člena jeho ůroveň, kolik přispěl zlaťáků a houbiček dohromady za celou dobu.

Pod seznamem jsou funkce: zobrazit profil, pozvat, vyloučit, či povýšení na důstojníka, nebo vůdce.

Pod popisem vašeho cechu můžete přidávat mince a houbičky, které následně přispívate do zvýšení: Pevnosti, Zlaté pokladny a Instruktora

Ve spodní části obrázku je chat cechu.

Síň slávy

Zde vidíte každého, kdo hraje na vašem serveru. Existují dvě síně slávy: jedna pro hráče a jedna pro cechy.
Můžete se mezi nimi jednoduše přepínat kliknutím na příslušnou kartu nahoře.
Po kliknutí na jméno hráče nebo cechu se zobrazí další informace. Než se do někoho pustíte, zjistěte si o něm něco!Když si vybíráte protivníka v síni slávy, nemůžete útočit na jednotlivé členy cechu. Pokud chcete útočit na konkrétního člena cechu, zajděte do arény a ručně napište jeho jméno.

Podzemí

Pod městem byla nalezena podzemí. Existuje celkem 10 podzemí a každé z nich má 10 podlaží. Jestliže je chcete prozkoumat, musíte najít klíče k jejich dveřím.

Klíče budete nacházet při plnění úkolů (podobně jako jiné předměty) a některé klíče je také možno koupit v obchodech. V podzemích můžete získávat zkušenosti, zlaťáky a máte 50% šanci na získání nějakého předmětu. V podzemích se dají najít i mocné epické předměty. Šance na nalezení takového předmětu je 25 %. Za zabití závěrečné příšery (na desátém podlaží každého podzemí) získáte epický předmět vždy.Po vyřízení určitého podzemí či podlaží se tam již nelze vrátit.

Volby

V nabídce voleb můžete měnit řadu nastavení:
- změnit vzhled své postavy,
- změnit svou e-mailovou adresu (bude požadováno nové ověření),
- změnit své heslo,
- nechat si zaslat nový ověřovací e-mail (pokud vám dosud nedorazil),
- smazat svůj účet,
- nastavit hlasitost zvukových efektů,
- deaktivovat některé animace, a vylepšit tak herní výkon (hlavně na starých počítačích).
V pravém spodním rohu se zobrazuje číslo verze hry. Po najetí kurzorem myši na toto číslo se vám zobrazí další informace, jako například ID vašeho účtu.

Tak toto je konec popisu této hry a já doufám, vás tento článek něčím zaujal a přiměl k tomu, si zkusit tuto hru zahrát.

 

 

Komentáře(42)