FO Podbrezová

FO Podbrezová: Tento nováček nejvyšší soutěže pochází z nejmenšího města, které nejvyšší soutěž na Slovensku kdy hrálo. Město má jen lehce přes 4000 obyvatel a tak aby se naplnila kapacita stadionu, která je 6500 diváků, je zapotřebí, aby buď přijelo hodně hostujících fanoušků, nebo aby přijel dostatek lidí z okolí... Je docela zvláštní, že některá mnohem větší města na Slovensku nehrají ani druhou ligu, a maličká Podbrezová je mezi elitou. Hlavním sponzorem klubu jsou nějaké železárny a je to znát. Do stadionu se investovalo určitě hodně peněz a na poměry na Slovensku patří k těm lepším. Stadion má dvě tribuny, horní je na svahu a ta byla rekonstruovaná, je na ní ještě novotou zářící beton a sedačky. Je o poznání větší než ta dolní a střecha pokryje skoro celé hlediště. Dolní tribuna, která je menší a má kapacitu asi 500 sedících diváků, je zcela nová, útulná a krytá. Kotel pro fanoušky hostů je vedle té velké kryté tribuny na svahu s dobrým výhledem na hřiště. Je na úrovni velkého vápna, což je mnohem lepší poloha než někde v rohu nebo za bránou. Ani žádná síť jim ve výhledu nebrání, takže jediné minus toho sektoru je skutečnost, že nemá střechu. Takže za hustého deště nebo sněžení se hosté bohužel nemají kde schovat. Ale tohle je problém většiny sektorů pro hostující fanoušky na Slovensku, a to bohužel i v nejvyšší soutěži. Přesto tento stadion v Podbrezové hodnotím jako jeden z těch nadprůměrných co se týče diváckého komfortu.

 Dopravu na stadion autem nebo autobusem bych moc nedoporučoval, parkovacích ploch v areálu stadionu i v nejbližším okolí není moc a při nadprůměrně plném stadionu by mohla doprava autem způsobit problém, případně by se muselo parkovat někde dál od stadionu. Doprava vlakem je dobrá, stadion je kousek od nádraží. Nicméně, cestou na něj se jde do pořádného kopce, ale cestou zpátky zase rychle z kopce, takže se to tak nějak vyrovná :D Cesta tam zabere něco okolo čtvrt hodiny, zpátky jen pár minut. Autobusové nádraží je o něco dál než vlakové, je zhruba 150 metrů za ním.

 Co mě na stadionu zklamalo, bylo občerstvení. V areálu byl sice jeden pojízdný stánek a v každé z tribun bylo další občerstvení, ale nabídka byla bohatá jen na papíře. K pití měli za 1 euro půllitr alkoholického kozla 11 stupňového, za malé pivo chtěli 60 centů. Další piva byla už jen v plechovkách, měli na výběr několik značek. Z nealka měli takovou tu klasiku jako cola, fanta, sprite nebo i ledové čaje apod. Co se týče jídla, tak jsem viděl akorát párky v rohlíku a langoše. Bohužel jsem ani jedno z toho neochutnal, o přestávce byly u stánků dlouhé fronty a hned po zápase jsem sprintoval na vlak směr Bratislava, protože jinak bych v Podbrezové musel čekat pár hodin na další vlak a to se mi nechtělo.

 Ceny vstupného mají v Podbrezové lidové, určitě jedno z nejlevnějších v nejvyšší slovenské soutěži. Možná dokonce úplně nejlevnější. Vstupenky na libovolnou tribunu stojí 2 eura a ženy, důchodci a ZTP mají vstupné poloviční, tedy pouhé jedno euro. Děti do 12 let a členové klubu mají vstupné zdarma. Program k zápasu stojí 1 euro a je kvalitní. K dostání je v jedné z tribun u občerstvení, součástí programu je zapojení do slosovatelné soutěže o ceny.

 

Komentáře(9)