MFK Ružomberok

MFK Ružomberok: Tento klub ze Slovenska patří k těm nejstarším v zemi,byl založený už v roce 1906. V sezoně 2005/2006 vyhrál ligu i národní pohár,od té doby se mu však tolik nedaří a v posledních letech se pohybuje zhruba uprostřed prvoligové tabulky. Své zápasy hraje na poměrně útulném stadionu u řeky,ten má kapacitu 4817 sedících diváků. Není to sice moc,ale bohužel to stačí,jelikož místní tým má problém naplnit alespoň polovinu stadionu diváky. Stadion má dvě kryté tribuny,obě na podélných stranách hřiště. Za brankama žádné tribuny nejsou,je tam volný prostor. Kdyby v klubu v budoucnu chtěli stadion rozšířit,tak s tím nebudou mít problém. Sedačky po celém stadionu jsou převážně v červené barvě a pouze ty,ze kterých je vytvořeno jménu klubu,jsou v žluté barvě. Kotel hostujících i domácích kotelníků se nachází na tribuně,která je naproti té hlavní. Hostující sektor je bez sedaček,ale alespoň tam nejsou nějaké vysoké ploty nebo sítě,které by nějak omezovaly výhled na hřiště. Vůbec výhled na fotbal je z každého místa na stadionu dobrý,jelikož tribuny jsou postavené blízko hřišti a stadion nemá žádnou atletickou dráhu,je to typický čistě fotbalový stadion a to je dobře.

 Cesta na stadion je z hlavního vlakového i vedlejšího autobusového nádraží dobrá,jelikož v obou případech stačí zahnout doprava a jít pořád po hlavní silnici asi 25 minut,nedá se nikde zabloudit. Vlakové i autobusové nádraží je vedle sebe,což je dobře. Doprava je samozřejmě možná i místní MHD autobusovou dopravou,přímo u stadionu je zastávka. Dopravu autem bych moc nedoporučoval při atraktivních zápasech,jelikož parkoviště u stadionu a v blízkém okolí moc aut nepojmou.

 Vstupné na stadion je levné,jsou dvě kategorie vstupenek a ty stojí 2 nebo 3 eura. Za 2 eura jsou sektory na krajích tribun. Hosté zaplatí 3 eura. Pro určité skupiny lidí-(malé děti,důchodci,ZTP) je vstupné myslím poloviční. Ke vstupence je zdarma i program. Sice se jedná jen o jeden barevný list papíru,přeložený napůl,takže má pouze čtyři stránky,ale je alespoň zcela zdarma.

 Občerstvení na stadionu je na poměry na Slovensku trochu nadprůměrné. Pivo Corgoň nebo Zlatý Bažant,jak čepované tak i lahvové,stojí 1 euro. Stejně tak i nealko limonády jako Cola,Fanta,Sprite apod. Klobása stojí 2 eura,mají grilovanou i vařenou. Hot-dog stojí 0,90 euro,dvě nožičky vařených párků vyjdou na 1,50 euro. Pak tam ještě prodávají různé pochutiny jako chipsy,křupky,sušenky,žvýkačky apod.

 


Komentáře(3)