League of Legends (LOL)

Chcete se o této skvělé hře dozvědět více?

League of Legends ( LoL ) staví na prověřeném základu Defense of the Ancient (DotA) módu ze strategie Warcraft 3. Ve hře bojujete proti sobě v pětičetných týmech a snažíte se dobýt základnu soupeře. Ovládáte jednoho z mnoha hrdinů ( každou chvíli přibývají další ) a postupujete skrz nepřátelské věže, příšery a hrdiny až k základně, kterou musíte zničit a tím hra končí.

Každý hrdina má svojí sestavu kouzel, 3 obyčejné, jedno pasivní a jedno ultimátní ( získává se na 6 levelu ). Za každou mrtvou příšeru a hrdinu dostanete zkušenosti a když dáte tzv. last hit (úder, který zabije příšeru ) i peníze, které jinak přibývají pouze časem. Za peníze kupujete zbraně, amulety, brnění a lahvičky. Správný výběr věcí je velice důležitý. Špatný item set může znamenat i prohru celé hry. Díky rozličným předmětům a různým buildům se každou hru váš hrdina bude hrát jinak. Maximální level je 18 a výběr postav je opravdu veliký a každý si najde svou oblíbenou.

Hra je velice těžká. Noví hráči, kteří nehráli nic podobného, budou mít ze začátku veliké problémy, ať už s výběrem předmětů nebo samotných hrdinů. Díky rozsáhlé komunitě si na internetu najdete návody pro všechny hrdiny i tipy do začátku. Dokonce autoři implementovali tutoriál. Hratelnost se točí kolem teamové spolupráce, kde samotný hráč nemá šanci. LoL je mix strategické hry a rpg.

 

Příšery vybíhají z vaší základny v určitém intervalu a vy se snažíte tlačit boj dále k soupeři. Na mapě jsou tři cesty, kterými se vydávají vaši minioni. V pravidelný odstupech jsou tři věže, které ale není jednoduché zničit. Po zničení všech věží na cestě dorazíte až k inhibitoru. Po zničení inhibitoru se ve vaší základně bude rodit silná příšera, která dokáže sama zdecimovat nepřátelské miniony a věže. Po zničení inhibitoru vám stojí v cestě už jen dvojice věží a samotná základna. Na mapě jsou také neutrální příšery, které dávají zlato a buffy. Golem vám zlepší regeneraci many a sníží cooldown kouzel. Zato Lizard vám přidá damage. Dále najdete uprostřed mapy draka, z kterého padne hodně peněz a naproti němu obrovského červa, který po své smrti naboostuje celý váš team. Buffy vám nevydrží do nekonečna a po pár minutách vyprchají.

Váš vypiplaný hrdina se bohužel nepřenese do další hry a tak za každou hru dostanete zkušenosti a IP ( influnce points ) do vašeho profilu. Váš profil je omezený 30. levelem. Za každou dosaženou úroveň dostanete mastery point, který vám zlepší pasivně jednu z vlastností, které jsou rozděleny do tří stromů ( Offense, Defense a Utility ). Dále ve hře existuje systém run, které se nacházejí v knize. Runy jsou tří barev a každá dává jiné bonusy. Celkem se do knihy vejde 30 run, ale políčka si musíte odemknout postupně s každým levelem.

Cel-shade kabát LoLku sedí a vše vypadá krásně, vše dokresluje komiksový styl postav. Hra není náročná na hardware, což je skvělé pro online hraní a pořádání turnajů. Hlas jako vystřižený z Unrealu vás bude provázet celou hrou a efekty podtrhují frenetickou zábavu na obrazovce. Zamrzí jen absence hudby.

LoL je sice zdarma, ale fungují zde mikrotransakce. Runy a nové hrdiny si odemknete za IP, ale také za Riot points, což jsou body za reálné peníze. Takže máte na vývěr z hraní a postupného odemykání nebo posláním pár dollarů. Autoři jsou velice tvořiví a v budoucnu bude na výběr z mnoha hrdinů i jejich alternativní kostýmů ( skinů ). Dále se připravují další mapy i rozličné módy.

Doporučuji hru vyzkoušet a hlavně se nenechejte odradit špatným začátkem, mnoho lidí vám bude nadávat do noobů a feederů, ale to časem přejde. League of Legends je velice kompetetivní hra a hodně lidí jí bere vážně. Díky dobrému systému výběru her se naštěstí ( pokud nechcete) nemusíte s takovými hráči setkat.

Pokud si chcete zahrát tuto bezchybnou hru registrujte se prosím přez můj link(hra je zcela zdarma): https://signup.leagueoflegends.com?ref=4bcdf2215b3cb

Komentáře(1)