Jakub "skywalker" Dvořák, reprezentant

První díl série rozhovorů s reprezentanty naší nové Call of Duty 4 reprezentace. Zajímají vás názory prvního dotázaného? Čtěte dále!

U příležitosti odhalení nominace na olymp... tedy pro nadcházející třináctý NationsCup si pro vás naše redakce připravila sérii rozhovorů s nominovanou (vyvolenou) CoD4 desítkou. Během příštích několika týdnů se můžete těšit na sérii deseti rozhovorů, během kterých vyzpovídáme všech deset vybraných hráčů, takže se neomezíme na pouhou první pětku, jak by si někdo mohl myslet. Stále je ještě ve fázi jednání i interview se samotným kapitánem, Tomášem "Pospi" Pospíchalem. Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Jako prvního vám představíme hráče našeho týmu eSuba – Jakuba "skywalker" Dvořáka.

 

O své nominaci

Ahoj Kubo, díky že si přijal moje pozvání do našeho virtuálního studia. Překvapila tě tvoje nominace?
Zdravím, si můj oblíbený redaktor a tak jsem pozvání přijal velice rád. Musím říct, že nominaci jsem trošičku očekával a doufal v ní, také jsem pro pospiho hlasoval na CB.

 

Budou to tvoje první zápasy v národním týmu nebo už si někdy naši republiku takto reprezentoval?
Tak musím říct, že to bude moje třetí sezona v dresu národního týmu a jsem za to velice rád. Hrál jsem v posledních dvou NationsCupech.

 

Je pro tebe čest reprezentovat ČR? Jak vůbec bere takový profesionální hráč "národní dres"?
Určitě je to veliká čest, hlavně já beru reprezentaci jako jeden s vrcholů mého hraní, baví mě hrát za ČR a dávám do zápasů maximum.

 

Budeš se v nároďáku víc snažit nebo to pro tebe budou normální zápasy, jako každý den?
Bude to pro mě motivace a určitě se budu snažit na maximum, myslím, že všichni hráči v reprezentaci budou hrát na plno a snažit se uhrát co nejlepší výsledek.

 

Představ si následující situaci: jsi nemocen, je ti špatně, ale váš tým čeká důležitý zápas, třeba finále. Snažíš se překonat a hrát nebo na rovinu řekneš: "Hele, kluci, já jsem nemocnej, ať hraje..."?
Hehe, tak tohle je docela záludná otázka, kdybych umíral, tak řeknu že nemůžu, ale pokud bych byl nemocen, tak bych určitě takto důležitý zápas odehrál a snažil se co nejvíce.

 


O kapitánovi

Bude Pospíchal dobrým kapitánem?
S pospim vycházíme dobře..., a podle mě se na tuto pozici výborně hodí, já v něj věřím a necháme se překvapit.

 

Myslíš si, že bude ze své pozice působit aktivně nebo se stáhne do ústraní?
Pokud myslíš aktivně, že by měl hrát? Tak to si myslím, že určitě ne, spíš bere tuto pozici kapitána stejně jako nedávno leito, který také nehrál, jen určoval sestavu a staral se o vyřizování ostatních věcí.

 

Viděl bys na jeho pozici někoho lepšího?
Abych řekl pravdu, tak na tímhle jsem nepřemýšlel, podle mě je pospi ten pravý.

 

Jak se díváš na fakt, že se kromě něj nikdo další nepřihlásil?
Podle mě je trošku škoda, že se nepokusilo více lidí o pozici kapitána, na druhou stranu to měl pospi jednoduché.

 

Když si zmiňoval jednoho z bývalých kapitánů... Kdo byl (bude) lepší – Michálek, Pešák nebo Pospíchal?
Tak nejlépe znám Pešáka, se kterým si troufám říct dobře rozumíme a vždycky se zasmějeme a staral se o reprezentaci velice dobře, stejně jako Michálek s jednou výjimkou, Luboshmir si i jako kapitán zahrál, mno a Pospíchala zatím nemůžu moc soudit, ale myslím, že bude stejně dobrý kapitán jako jeho předchůdci, všichni si zaslouží chválu a netroufám si říct kdo je, nebo bude lepší.

 

Seskládal kapitán tým dobře, nechybí tam nějaký hecíř, optimista, velitel, nervák?
Sestava je takhle optimální a podle mě nemohla být lepší, věřím, že se nám bude dařit.

 


O spoluhráčích a týmu

Už ses s některými reprezentanty zkontaktoval (mimo spoluhráčů z tvého týmu)?
Docela často si píšu s paradoxem a Luboshmirem, takže ano.

 

Plánujete nějak speciálně trénovat? Například hrát dvě pětky proti sobě?
Já si myslím, že na něco takového dojde, přeci jenom to nechceme podcenit jako loni proti Švédům a tentokrát se poprat titul mistrů Evropy, budeme trénovat a druhá pětka nám s tím určitě pomůže.

 

Myslíš si, že vaši výkonost ovlivní Lazarevovo odmítnutí reprezentovat?
Myslím, že určitě ne! V týmu máme velice kvalitní hráče a zápasy bude rozhodovat teamplay a komunikace a ne umění jednoho hráče.

 

Jsou zvolení náhradníci adekvátní náhradou nebo tam vidíš jméno, které si to "nezaslouží"?
Tak trošku se to řešilo a není to jen můj názor, ale podle mě si to nezaslouží Tomáš "ThOmAs" Svoboda a Petr "bRody" Brodík, můžou být naštvaní, ale je to tak. Co se týče ostatních náhradníků, tak s pospim naprosto souhlasím a musím říct, že lépe vybrat nemohl.

 

Kdo z nominovaných tě dokáže nejlépe zastoupit?
Docela záleží na jaké mapě, protože pořád nehraju jen s malým AK, ale podle mě hraje podobně Michal "trunk" Břoušek a Pavel "dreader" Farný z NR, oba sou velice kvalitní hráči a myslím, že by mě zastoupili dobře.

 


O soupeřích a turnaji

Z kterého soupeře máš největší strach?
Čekal jsem kdy se zeptáš, největší strach mám asi ze Švédů, hrajou velice dobře, mají zkušené hráče a dokázali nás porazit v minulé sezoně. Doufám, že na ně narazíme až ve finále! :D

 

Těšíš se na celkovou atmosféru takového neoficiálního "mistrovství Evropy"?
Už se nemůžu dočkat!!

 

Nebudou soupeři protestovat kvůli Hitpointu (připravují se komentované zápasy – pozn. red.)?
Myslím, že Ondřej "smOke" Báča komentoval již minulý ročník NationsCupu a problém byl jen u jednoho soupeře (myslím), letos už by to mělo být na jiné úrovni a bez problémů.

 

Nakonec taková otázečka na závěr – bude to lepší než poslední stříbrná pozice?
Vyhrajeme!

 

Díky za rozhovor, hodně štěstí a máš poslední možnost fanouškům něco vzkázat.
Já děkuju tobě a fanoušky bych rád poprosil, aby při vysílání Hitpointu byli s námi na vlně a fandili naší reprezentaci! Čuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuus!


Tak to by bylo pro dnešek všechno, příště se v našem virtuálním studiu setkáte s Vojtou "Frankie" Součkem a jeho hostem. Doufám, že se vám dnešní rozhovor líbil a zůstanete nám věrní i pro další díly.

 

Autor: Jiří "FireTight" Szabó

Datum zveřejnění: 12. ledna 2010

Autor souhlasí se zveřejněním článku na portálu GamePark.cz

Komentáře(16)