Článek eSuba 09 - část třetí (září-prosinec)

Rok 2009 je úspěšně za námi. Zůstalo po něm pouze spousty vzpomínek a zážitků. Pro některé vyšel v dobrém pro některé nikoliv. eSuba si v minulém roce vedla na výbornou, až na pár nepěkných události, které náš klub postihly. My se tedy společně podíváme, jak jsme proplouvali rokem 2009, měsíc po měsíci.

Září

- Celý měsíc trval mezinárodní turnaj eSuba SteelSeries Frag Fest, ve kterém nejvíce bodů posbírali finští xtothed, druzí byli čeští SnoopY a trojici na bedně uzavřeli britští YoYoTech. Domácí eSuba skončila na čtvrtém místě.

-  Counter-Strike 1.6 tým překvapuje svým tahem celou scénu. Do svých řad přibírá dříve našeho největšího rivala Tomáše “oskar!“ Šťastného a slovenskou hvězdu Stanislava “StaN“ Levana. Naopak odešla dvojice Kamil “krueger” Korch a Ondra “bamik” Bustám.

- Opět bude řeč o naší výborné CS 1.6 sekci. Tentokrát bodovala v české kvalifikaci do hlavní soutěže Extreme Masters 4.

- A u CSka zůstáváme, tedy u dívčího squadu, který se musel vyrovnat s odchodem dvou velkých opor Kataríny “Lea“ Takáčové a Šárky “Sarik“ Jarošové, jenž reprezentovaly eSubu už delší dobu. Místo nich přišla pouze jedna hráčka, a to Růžena “afroditka“ Quachová.

- Pořádáme svůj historicky první turnaj pro herní konzoli Xbox360, a to ve hře NHL. Hrálo se pouze s šestnácti národními týmy, z nichž nejlepší byl z České republiky pod vedením hráče “MouChaCZ“.

- Smutné zprávy! eSubu nejdříve opouští jediný FIFA hráč – DiDa a o několik dní i veleúspěšná DotA sekce složená z nejlepších hráčů České republiky. Důvod byl jediný  - užívat si více reálného života.

- V září se uskutečnila CoD4 LAN od tuzemského celku Team Pulsed. My byli přítomni, stejně tak špička scény. Naši hráči i s hostem Michalem “MISAK“ Valůškem a navrátilcem Petrem “king“ Elbogenem však nenašli přemožitele a mohli se tak radovat z dalšího prvního místa.

- Online úspěchy CoD4 sekce nabírají na obrátkách a málokdo ji v Evropě může konkurovat. Důkazem toto jsou vítězství v turnajích eSportsHeaven Sapphire Cup a Dailygamers SteelSeries cup #2.


Získané ocenění:
1.. místo 1. místo:  Dailygamers SteelSeries cup #2
1.. místo 1. místo:  PULSED LAN
1.. místo 1. místo:  eSportsHeaven Sapphire CUP
1.. místo 1. místo:  Ab CUP VIII, pesonline.cz
1.. místo 1. místo:  Czech ESL Extreme Masters Qualification
1.. místo 1. místo:  pesonline.cz - Primera Division (7.r)
1.. místo 1. místo:  pesonline.cz - World League (2.r)
2.. místo 2. místo:  Asus World GameMaster Tournament (WGT) 2009
2.. místo 2. místo:   Grunex TMNf LAN
3.. místo 3. místo:  Asus World GameMaster Tournament (WGT) 2009
3.. místo 3. místo:   Grunex TMNf LAN

 

 

Říjen


- Historický úspěch! eSuba.CS postupuje skrz českou kvalifikaci a dalšími dvěmi kvalifikačními koly do ESL Intel Extreme Masters, čímž se tak zařadila mezi 36 nejlepších evropských celků.

- Prostřednictvím našeho webu probíhá kvalifikace na největší offline turnaje v České republice ve hře Call of Duty 4 – World GameMaster Tournament 2009, který uspořádal portál Grunex.

- Nepříjemná novinka. Opouští nás špičková CoD4 sekce ve složění: paradox, Mazarini, Luboshmir, Froster, MISAK a king. Těsně před startem WGT je to pro eSubu nepříjemná situace.

- Nezdá se být vše ztraceno. Nakonec vedení eSuby změnilo názor a přijalo nový CoD4 tým – luckeR, hectic, dreader, trunk a holli - který byl postaven pouze pro WGT a pak by se uvidělo co dále.

 

- eSuba přijímá Poker team ve složení: sCop, Nodlle_____, Deathak, c0le a Da_Swoop.


- Call of Duty 1 tým bez problémů vítězí na nEophyte LAN, odnáší si 8000 Kč.

- CS sekci se nezadařilo na LAN finále World Cyber Games, když ve finále podlehlo nEophyte. Neúspěch mrzet nemusí, protože pořadatel PlayZone stejně neměl peníze na vyslání vyherců do Číny.

- Konec měsíce završujeme přijetím Xbox360 NHL sekce, ve které působí přeběhlíci z počítače – SnoobyDoo a Frolik_cz.


Získané ocenění:
1.. místo 1. místo: nEophyte LAN, Battlezone (Prague)
1.. místo 1. místo:  Netcomputers ALL STAR liga #2
2.. místo 2. místo:  WCG Lan finále, Brno
3.. místo 3. místo:  WCG Lan finále, Bno

 

Listopad


- Fenomén CrossFire ukazuje širokou komunitu a možná i velkou budoucnost, proto jsme se rozhodli podpořit scénu a přijali jsme, téměř jako první u nás, nový sedmičlenný tým.

- Na World GameMaster Tournament se kvalifikovali všechny naše sekce. Call of Duty 4 získala bronzovou medaili, Counter-Strike 1.6 zlatou a jezdci TMN zůstali bez medailového umístění.

- CoD4 tým čeká velká přestavba. Do Moderní války se vrací legendy Tomáš “NiO“ Janšta a Jindřích “blx“ Zelený, doplňuje je Jakub “skywalker“ Dvořák ze SnoopY. Odešla trojice dreader, holli, trunk.

- Další Call of Duty 2 turnaj v našem podání od zemina Deatha. Zvítězil celek Suicide, druhý byl mix weed a třetí příčku obsadili hráči frozenRiders.

- Holky z CS sekce se nenechaly zastínit svými mužskými protějšky a slaví rovněž velký úspěch, a to postup do hlavní části ESL Major Series V.

- Counter-Strike 1.6 sekci i přes řadu úspěchů opouští Slovák StaN. Utekl zpátky za svými hráči do klubu Suicide.

- eSuba.Ladies vítají dvě nové tváře - Hanu "Hannah" Slabou a Nikol "Maiuska" Janečkovou.

Získané ocenění:
1.. místo 1. místo:  Call of Duty S&D Sladder Finals

1.. místo 1. místo:  Asus World GameMaster Tournament (WGT) 2009
3.. místo 3. místo:  Call of Duty S&D OpenCup Fall 2009
3.. místo 3. místo:  Asus World GameMaster Tournament (WGT) 2009

3.. místo 3. místo:  eSuba Cup

 

Prosinec

 

- Kontroverzní hráč David “selby“ Hloch se stává oficiálním pátým mužem Counter-Strike 1.6 sekce.

- eSuba vstupuje do narychlo založené organizace GET – Group of the Elite Team, založené klubem NecroRaisers.

- nEophyte pořádá další LAN, tentokrát ve hře Call of Duty 2, eSuba nechybí, ale tentokrát smolně končí na třetím místě. Po ukončení akce dochází k obrovské slovní přestřelce mezi CoD2 týmem a namistrovanými individui streetwalkerem a blastym.

- eSuba.CoD4 zažívá první změnu. Nakonec odchází kvůli škole Jindřich “blx“ Zelený, nahrazuje jo Miloslav “JACKAL_“ Chadim.

- Konec roku je hodně ožehavý. eSuba právem odchází z neorganizovaného GETa, zároveň je skywalker nařčen cheaterem – neprávem.


Získané ocenění:

3.. místo 3. místo:  nEph LAN Series #2:CoD2 Christmas

 

 

To bychom měli celé shrnutí roku 2009. Doufáme, že v tomto roce budete stát stále při nás. Děkujeme!
eSuba - Play With Soul!

Komentáře(5)