Počitačové efekty - STAR WARS

Chcete si udělat Fun video, z prostředí Star Wars, a nevíte jak na to? Pak si přečtěte tento článek


V pořadí již čtvrtý článek bude celý o Star Wars, ukážeme si, použité efekty ve filmu a některé se naučíme udělat. Máme toho před sebou hodně, tak nebudu psát moc dlouhý úvod, ale ihned se vrhneme na věc ! Jo, abych nezapomněl, omlouvám se za zpoždění, já v neděli dodělával ještě školu, a tak jsem ho již nestihl zveřejnit, pak začala škola a čas už nebyl vůbec. 


 

   

 

Ukázka Fun movie Star Wars, vytvořeno přes Adobe After Effect  

 



Základní složkou, která je použita ve filmech Star wars, jsou světelné meče. Ty slouží jako elegantní zbraně řádu Jedi, ale i jejich protějšků Sitům. Barva čepele se liší v závislosti na řádu, jediové mají světlé barvy, modrá, zelená. Sithové upřednostňují jedinou barvu = červenou. Další věcí, kterou se naučíme jsou jiskry, od světelných mečů. Potom se také naučíme udělat laserové střely, které používají roboti a kloni. Sithům, umožňuje jejich síla, používat blesky, ukážeme si tedy jejich tajemství. A aby toho nebylo málo, naučíme světelný meč lítat. V tomto článku se budeme věnovat světelným mečům !

 


 

 

 


 

Začneme, samotným světelným mečem. Ten se skládá z rukojeti a čepele. Nejprve budeme potřebovat nějaké video, to si buď můžeme nahrát kamerou, mobilem. Nebo odněkud stáhnout, já pokud jste viděli fun klip Ryan vs Dorkman, použijí tento. První věc, kterou začnu, je že si video v sony vegas nebo v movie makeru spomalím, abych měl větší přehled. Poté si zapnu adobe after effect, zvolíme new composition. Pak si vložíme do obrazovky, vaše video, a přidáme solid. Pozor, solid musí být bilý !!!  

 


 

  

 


 

Nyní použijeme pen Tool, a rozstříháme solid na libovolný tvar /poté ho upravíme/, teď už jen zaleží na vašem hraní, musíte solid utvořit tak, aby vypadal přesně jako světelný meč. Abychom, mohli upravovat video, musíme zvolit u solid > masks > transform > masks path, pokud nevíte kde to hledat mrkněte na obrázek. Nyní jsme si zaznačili bod, a video můžeme o kousek posunout. Zase si zarovnáme solid jako meč a to opakujeme až do konce videa. Až si pohrajete se solidem, a bude vám pasovat na videu, tak si to ještě jednou projeďte jestli se solid hýbe zároveň s obrazem.  

 


 

  

 

  

 


 

Pokud máte vyznačený již světelný meč, přistoupíme k dalšímu kroku, ten vám nemůžu popsat, proto se podívejte na obrázek. Pod tímto textem, pokud jste to již udělali, přidáte si další solid a přesunete si jej pod váš druhý solid, ale musíte mít oba solidy jiné barvy tak, ať vám nesplynou dohromady. Ok, doufám že jsme toto zatím zvládli. Nyní si 1. solid okopírujeme 4x, u prvního vložíme Gaussian Blur, a to tak že effect > Blur and Sharpen > Gaussian Blur. Nalevo se vám otevře zase tabulečka, kde vypíšete hodnotu „10“. Váš meč by měl teď trošku zářit. Toto zopakujete u vše 4 solidů.

 


 

  

 

  

 


 

Vytvořte si novou kompozici, a nalevo klepněte na projekt, a vložte do nové kompozice, composition 1 a pak vaše video. U kompozice 1. klepněte na levé tlačítko, a dejte Blending mode> color dodge. OK, nyní si zase vyzkoušejte jestli se vám meč posunuje a září. Poslední věcí kterou uděláme je ta, že přidáme barvu. A to tak že předáme efekt: effect > color collestion > color balance. Teď to nechám na vás nastavte si jakou barvu chcete. Hurá, váš světelný meč je hotový.

 


 

  

 

 

 


 
Tento návod je poměrně složitý a já počítám, s tím že všemu nebudete rozumět, od toho je tu moje icq, nebo PM. Icq najdete v profilu, ale nejprve prosím napište pm. V příštím článku se něco dozvíme o jiskrách na železném povrchu, třeba když světelným mečem pořežete tátovo auto :D, tak to zanechá stopy a ještě se naučíme udělat laserové zbraně, které používali kloni. V případě, že by jste se chtěli něco v tomto návodu naučit, neváhejte a navrhněte mi téma do komentářů.

                 Hezký Den

Komentáře(33)