Marihuana

Naše malá travička.

 

Byli jste to vy, kdo mě popudil abych doplnil tento článek, proto jsem vám dopsal něco o historii.

 

Marihuana

 

 

 

Kdo neví co to je a umí číst, ten asi není člověk. My tomu říkáme různě:

marihuana, marijánka, joint, konopí, travka, hulení ale všechno je to jedno a to samé. 

Marihuana je podle většiny jen droga, která je složena z usušených listů vrchní části konopí. Je to však také lék, který "můžete" vytvořit i vy.

Musim říct, že se to dělá z květů, ale pokud přidám listy, tak v tom máme malé procento i THC. THC se však nejvíce vyskytuje u konopí indického.

Můžeme ji kouřit různými způsoby. Třeba že si jeden člověk dá marihuanovou cigaretu do úst a druhý si na druhým konci udělá otvor vedený do jeho úst. První foukne, druhý vdechne. :-) A nebo třeba obyčejně jako u normální cigarety.

 

 

 

Joint je marihuana smíchaná většinou s tabákem aby doutnala a cigareta koluje.

Blunt je takovej doutním a je to marihuana zabalená do tabákového listu-tentokrát doutná list.

Sorry, myslím že existuje ještě něco jako skleněná trubička s rozšířením na konci. Tam se to vecpe a zapálí, ale to si pořádně nepamatuju.

 

Pro své psychycké účinky byla marihuana poprvé využívána v Asii. Bylo to právě v Asii, kde konopí využívali pro něco jiného než průmyslové účely. (samozřejmě na hulení) Asyřané ji užívali v 8.st a v Číně byla pěstována od čtvrtého a v Indii od druhého st. před Kristem. Měla své nezastupitelné místo v lékárnách starých Číňanů a Řeků. Později se to holt rozšířilo po celým světě a hulíme dodnes :D.

 

Také se dá říct, že v 19.st. ho nebo ju používali umělečtí intelektuálové při tvorbě děl. A pro květinové děti (hippies) to bylo božské krmivo. Ti si šlukali jednou za hodinu. Ráno vstali - šlukli si - zůstali nahý a vyšli do ulic. Tam chvilku něco dělali s pokrevními bratry a šli dál a zase si šlukli a byly to ti největší zhulenci v dějnách světa.

(za tohle všechno se omlouvám, ale byla to pravda :-D) 

 

 

 

A teď k lékařství - může to být jako lék proti zvracení a nebo se dá smíchat s vazelínou a použít jako mastička na klouby. Také jsou třeba využívány v terminálním stádiu AIDS nebo při roztroušené skleróze.

Ještě není moc případů, kdyby předávkování způsobilo smrt a návykovoust není jako u cigaret na nikotinu, ale je to kvůli její chuti.

A na konec asi víte co to s vámi udělá.

Na začátku při menších dávkách si více užívá hudby. Lépe vnímá okolí a potom čumí doprázdna.

U větších dávek je to jko když se opijete.Samozřejmně vysmátost :D.

Tak si někdy zakřte, ale všeho s mírou.

 

Marijánko, marijánko, marijánko má,... 

 

 

 

Zdroje:

 

Wikipedia

hlava

co sem si přečetl v nějakým časopise

seznam - obrázky 

 

 

 

 

Komentáře(20)