Má cesta turnajem na pokerstars s GP týmem

pokerteam.cz liga, kterou hrajeme jako team adminů GP na pokerstars

 

Jak to všechno začalo

V pokrovém klientu, jsem se potkal s Halimedem, který mi nabídl hrát za jejich tým pokerteam.cz ligu. Řekl jsem si nakonec proč ne. Slovo dalo slovo a během 15 minut jsem byl členem týmu. Nezbývalo, než počkat do 19:00 kdy měl turnaj začít. Těsně před začátkem jsme se sešli na TS, kde jsme si po dobu turnaje sdělovali dojmy. Bohužel po prvních pár levelech vypadla velká část našeho týmu a zůstal jsem jen já a krokodealek, navíc já jsem k vyřazení neměl taky moc daleko.

 

V další části blogu se vám pokusím poodkrýt myšlenky, které se mi honily hlavou při hraní jednotlivých hands. V tomto turnaji, jsem odehrál něco přes 250 hand, ale tady vám ukážu jen pár těch nejzajímavějších a nejpřínosnějších. Pominu prvních několik levelů, protože tam se nic moc nedělo a bylo hodně hráčů, kteří byli sit-out. Doufám, že by tento článek mohl někomu pomoci zlepšit jeho hru.

 

 

Turnaj

Jako první handu jsem si vybral situaci kdy sedím na BB (blindy 150/300 ante 25) a dostanu raise od chipleadra stolu. Našel jsem Qs 3s a vzhledem k tomu, že jsem na tohoto hráče měl informaci, že hraje docela agresivně a hodně takhle krade blindy, zvolil jsem 3bet (re-raise). Hráč nepřekvapuje a pokladá. V této situaci kradl opravdu často, proto jsem se rozhodl si bránit blind i s takovouto podprůměrnou handou.

 

 

Další zajímavá handa byla JTo. Tato hra se odehrála o 3 levely déle, při blindech 500/1000 ante 100. Držel jsem si image hodně agresivního hráče, který otevíral pot (raisoval) pokaždé, když se ke mně odfoldovalo bez akce a byl jsem v pozdní poozici - to téměř s jakýmikoli kartami. Proto raise s JTo. Jenže to se už nelíbilo pánovi za mnou c0le a ten mi na můj 2,5bb raise poslal AI. Vyhodnotil jsem to jako klasický re-steal a vzhledem k tomu, že mi toto udělal již po třetí, zavřel jsem oči a callnul jsem (samozřejmě hodně diskutabilní, ale vzhledem k pánově předešlé produkci, mi to přišlo jako správný move) Pán otáčí J7s, board nikomu nepomůže a ke mně se stěhuje pěkný pot.

 

 

Tato handa mi zajistila chiplead na stole, tudíž jsem raisoval už opravdu každou handu z late pozice, vzhledem k tomu, že hráči byli hodně pasivní, tak se mi povedlo nakrást si opravdu pěkný stack.

 

O další dva levely dál dostávám na SB pocket aces (AA) a chipleader našeho stolu volí z první pozice minraise na 4k (1k/2k ante 200), akce se dostane až ke mně a já pouze dorovnávám (samozřejmě ne, uplně standardní hra, nicméně, jsem se rozhodl nevyplašit protihráče). Flop 3s 2s Tc nepředstavuje pro mé AA hrozbu, stejně volím minimální bet 4k do 11k potu. Od soupeře dostávám raise na 8k, následující mým re-raisem na 16k, který jen dorovnává. Na riverovém Jd posílám z první All in, soupeř dorovnává a otáčí pocket queens (QQ), riverová 6h nic nemění a já jsem v posledních deseti lidech double-up a chipleader celého turnaje.

 

 

Nedlouho potom dostávám na CO (cut off – pozice před dealerem) ATo. Pán předemnou se rozhodl limpnout QTo, to si samozřejmě nenechávám líbit a posílám raise na 5199 (stejný level jako v minulé handě) ostatní fold, pán call. Flop přímo snový Ac Ad 4c, volím check a dávám pánovi free kartu a doufám, že něco trefí. Turn pro něj smrtelná Qc, sice mu ještě dává flush draw, nicméně on check, já bet 7,5k on All in, já rychlý call, river 8d nic nemění a pán vypadává na 10. místě a my se sesedáme na Final table.

 

Tady jsem absolutně cardead (nechodí mi karty), při blindech 1500/3000 ante 300 dostávám na buttonu JJ, pán na shortu All in za 21k, druhý shortstack call s 10k, já povinný call. K mé smůle první short ukazuje QQ, board nikomu nepomůže a pán je zase v pohodě.

Další handa při blindech 2k/4k ante 400 pán na CO limpuje KJo, já na BB dostávám T8o, tak jen check, flop 9c 8d 8c, pán z první All in, já okamžitý call. Turn Qd a river 7h nic neřeší a jsme v 7.

 

 

Opět jsem bez karet až dostanu 66 při 2,5k/5k ante 500. Pán na BB ovšem nachází AJo. Po preflop All inech jdeme do coin-flipu, ale už flop rozhoduje když příjde As 7s Th 7d Ks a já doublím soupeře.

 

Další handa opět přede mnou raise, já se rozhoduju s 15bb pro push s QT, dostávám ale call od soupeře za mnou s 99, naštěstí desítka na flopu rozhoduje, že tento pot putuje ke mně.

 

Soupeři postupně vypadávají a já dostávám v posledních 4 lidech na buttonu QQ, bohužel pán na CO našel pocket aces a po preflop all inu končím na 4. místě z počátečních 215 a získávám 70 bodů do hodnocení týmů.

 

 

 

Pokud se vám zdá nějaká handa sporná, nebo nevíte proč jsem jí tak zahrál, neváhejte se zeptat, rád odpovím. Bohužel, jsem sem mohl dát jen omezený počet hands, ale snad i tak to bude mít určitý přínos.

 

 

slovníček:

Clubs – kříže (např. 5c – křížová pětka)

Diamonds – káry (např. 5d – kárová pětka)

Spades – piky (např. 5s – piková pětka)

Hearts – srdce (např. 5h – srdcová pětka)

Limp - call (dorovnání)

Raise - zvýšení sázky (re-raise - znovunavýšení původního navýšení)

SB - Small blind (první pozice od dealera nalevo, zároveň malá sázka naslepo)

BB - Big blind (druhá pozice od dealera)

Coin flip - situace 50:50

CO - cut off (pozice před dealerem - naprova)

Chipleader - hráč s nejvíce žetony

Cardead - nechodí žádné hratelné karty

Ante - povinná sázka každého hráče

Komentáře(25)