Recenze- Mirror's Edge

Další z řady nepovedených portů z konzolí?V dnešní recenzi se zmíníme i o tomhle

Posledním trendem portů z moderních konzolí, jsou krvavé nároky.My jsme se podívali na zoubek Mirror's Edge, a jak se budete moci dočíst, je to svižná akce, se skvělou optimalizací.Ano to je to co je poslední dobou skoro nemožné.Jak jste mohli vidět u GTA IV nebo například Saints Row2, kde si hru zahrajete na průměrném PC na maximální detaily velice obtížně, ano to s mirrors edge půjde.

 

Mirrors Edge Screen 1

 

Váš první dojem hrou tvoří krom menu hlavně vizuální zpracování.Je až nemožné jak Krásné, Syté barvy, perfektně navozují atmosféru..

Po úvodní videosekvenci, se vás hra zeptá jestli chcete hrát tutorial, klidně ho můžete přeskočit a jít rovnou do akce, tak jsem to udělal i já.Ač je úkol stále stejný, stereotyp pro mě není ani po půlce hry.Ve hře jste vlastně kurýrka, po cestě se můžete potkat i s jinými běžci.

Fyzický engine a grafický, je vskutku hodně kvalitní, pohyby hrdinky jsou velmi dobře zvládnuté, a celkově mě překvapilo jak kvalitně hru zasadily do kamery z první osoby.Co vás nemile překvapí je časté zamrzání hry s použitou funkcí nVidia PhysX, což by měl řešit patch, ale uplně zamrzání nezmizí.

Autoři vytvořili mezi jednotlivými levely přechody, výtahy a ten vás ''Přesune'' do dalšího levelu. Ty jsou naprosto stejné, jen se vždy střídá barevná paleta zdí: černá, žlutá, modrá, bílá.Což může s postupem času navozovat stereotyp, podotýkám může.Osobně jsem od příběhu čekal mnohem více, podle toho co bylo možné před vydáním hry vidět...Levelů je devět, přibližně vám hra zabere asi 7-8 hodin.Ovšem musím říct že frustrace nastává v případě že danou překážku kvůli nedoladěnému level designu zdoláváte po osmé, kdy je matoucí že překážka přímo vybízí, k dalšímu postupu, ale prostě použít nejde.

Videosekvence mezi levely, jsou podle mě nepěkné, ve stylu anime, což vás vytrhne ze hry.A o tom jak dopadne příběh budete vědět asi v první čtvrtině hry, vše se točí kolem záchrany vaší sestry.

 

Mirrors Edge Screen 2

 

Kromě různého běhání, přeskakování ala parkour, se můžete setkat i s bojem, ovšem, pokud se tomu chcete vyhnout tak utečte :)..Faith zvládá několik chvatů, a to především odzbrojovacích, ovšem když je více protivníků, v momentě kdy odzbrojujete jednoho, vás s úsměvem natváří a s hrnkem kafe zastřelí jeho spolubojovníci.Odzbrojování funguje zmáčknutím právého tlačítka myší ve chvíly kdy zbraň zasvítí červeně.K čemuž vám pomůže zpomalení času stisknutím R.Problém nastává, když se vám nepodaří načasování a pak ve zpomaleném čase pěkně sledujete jak vaše postava dostala pěstí případně bash zbraní ala CoD2.V případě že se vám odzbrojit protivníka podaří, můžete si užít jeden zásobník, a střílet a střílet.Ale pokud se takto rozhodnete, znamená to jistá omezení, u pistole 9mm je omezení opravdu nepatrné, pokud ovšem ale nechcete jen takovou maličkost, a vezmete si těžký kulomet, nedoporučuji zkoušet zkákat přes mrakodrapy, pouze jestli chcete hru vypnout.

 

Mirrors Edge Screen 3

 

A teď konečně k optimalizaci, ta je vyvedena vskutku výjimčeně(Alespon co se posledních portů z konzolí týče) Na mé sestavě (nVidia 9800GT , E8400 3ghz@3,6ghz , 2GB ram) Hraju na nejvyšší detaily AA16xQ v rozlišení 1280x1024 na krásných 50 fps, což o Saints row 2 a Gta IV říct nemohu.

 

 

 

Hra je opravdu originální, a co se týče zpracování či optimalizace je vyvedena téměř do dokonalosti, horší už je to s level designem, a příběhem.
Sečteno a podtrženo hra u mě získává dobrých 85% procent, a to zejména kvůli zmíněnému příběhu, a díky dobré optimalizaci.

 

 

A ještě video stažitelného přídavku

 

 

Komentáře(13)