Dacia Logan MCV

Dacia Logan MCV

Rozhodl jsem se napsat o Dacia Logan MCV (Multi Convival Vehicle), protože mě zaujalo že se dá taky pořídit velké auto za velmi přijatelnou cenu. Základní cena je 235 900 Kč za pětimístnou verzi s motorem 1.4. Když se na to podíváte tak je to ve své třídě extrémně levný vůz.Ovšem že se tedy nejedná o ňějaké super rychlé závodní auto a když se podíváte na parametr maximální rychlost, hovoří za vše 163 km/h, ale pro větší rodinu je tohle auto ideální dopravní prostředek a určitě nejlepší volba.

 

Od interiéru nečekejte žádný komfortní luxus, spíše tvrdé odolné plasty.Mnoho schránek na odkládání věcí spíše ocení početnější rodina při cestě na dovolenou.Při nastupování do poslední řady sedadel se lehce odklopí druhá řada sedadel, kam se vejdou tři dospělí lidé.Poslední řada sedadel se dá s lehkou nadsázkou považovat za plnohodnotnou a vejdou se na ni dva lidé.Prostorný interiér nabídne hned 7 míst k sezení a po sklopení sedaček se vám otevře prostor pro převážení nemalých zavazedel.U pětimístné varianty se vám nabízí zavazadlový prostor s objemem 700 l a po sklopení  druhé řady se vám nabízí neuvěřitelných 2350 l.Do zavazadlového prostoru se dostanete křídlovými dveřmi dělenými v poměru 1/3 : 2/3.Můžete využít menšího otevření nebo úplného otevření dveří, záleží na tom co právě potřebujete naložit-vyložit.

 

Už na první pohled vidíte že rumunský výrobce udělal velké prostorné kombi, u kterého neni pozoruhodný jenom prostor uvnitř vozu, ale také stojí za povšimnutí vhled vozu, i když žádné designerské orgie se na tomto voze nepodepsali, nejde o nějaký hranatý nesmysl.Délka 4450 mm a znatelně prodloužený rozvor, který je na 2900 mm, se na tomto voze jeví přijatelně.Přepracovaný nárazník oproti modelu Dacia Logan dostal širší otvory pro nasávání.

 

Bezpečí sem v tomto voze projevilo nejspíše na ceně.Podle Euro NCAP je bezpečí posádky na úrovni tří hvězdiček.Což je oproti dnes stardnantím čtyřem hvězdičkám pouze průměr.V základu je jenom jeden airbag a další si musíte pochopitelně doplatit.

 

Teď se přesunu k motorům a jaké máte možnosti na výběr.

Na výběr máte tři motory.Základní 1.4 a 75 koní, 1.6 a 90 koní a úsporný diesel 1.5 dCi se 70 koni.Základní motor se nedoporučuje, vzhledem k hmotnosti vozu se dost nadře.

 

                    Tabulka motorů

  

  

                           

 

Komentáře(20)