RK74 chinese made AKS74N airsoft rifle

čínská kopie AKS74N

AKS74


AKS74 byla jedna z prvních čínských zbraní kterou jsem se rozhodl vyzkoušet. Tak trochu jsem tomu nedůvěřoval proto jsem se rozhodl nechat si tam vyměnit hned hop-up za silikon od guarderu ,hlaveň jsem zvolil přesnou teflonovou 500mm od KM Head, a ramínko podavače od guarderu. Původně byla řeč i o kabeláži ale nakonec ji tam nedali asi jsem si v telefonu nerozuměli. 
V době kdy jsem ho kupovat bylo možné zakoupit dvě verze a to s dřevěným předpažbím a černý plastovým. Já si zvolil dřevěné protože to dle mě vypadá lépe. Nedávno jsem viděl i verzi kde dávají obě takže když se vám nebude líbit dřevo dáte plast.  

Když mi AK přišlo byl jsem velice zvědav protože to byle moje první čínská celokovová zbraň. Když jsem ho vytáhl z krabice byl jsem nadšen zpracování těla bylo velice pěkné bylo zde vyražené i sériové číslo zbraně.Na pravé straně se nachází přepínač který držel na svém místě a samovolně se nepřepínal což se stávalo známému že uprostřed střelby mu to spadlo na semi. Přepínač má klasicky tři polohy nahoře zajištěno uprostřed dávka a dole semi. Vše značeno rusky. Na levé straně se nacházel spodní díl montáže pro optiku samozřejmě také kov . Skoro u pažby najdete oboustranný čudl kterým se uvolní pažba a jde sklopit doleva. Pažba je taky celkem kvalitně udělaná drží nějak moc se nekýve jen lehce když je sklopená jinak prakticky vůbec. Mířidla jsou klasická kalachová nastavitelná. Dřevo není špatné ale vytkl bych že je pouze lakované takž když ho odřete prosvítá vám původní světlá barva.
Je celkem těžká a pevná. Jinak na těle nenajdete žádné popisky jako made in china a podobně.
Přední mířidla drží na svém místě a nekývají se dokonce nejdou ani šejdrem jak jsem měl u své čínské M14. Plastové jsou akorát pažbička a zásobník.

Regulace hop-upu se nachází na pravé straně ve výhozovém okénku natáhnete závěr a najdete tam klasické kalachové štelování. Díky kovovému tělu se dá použít i větší aku ke zbrani dostanete 8,4V/1300 a já si pořídíl 8,4V/1700 je o poznání vetší viz foto. Pro umístění aku musíte sundat kryt závěru kde pak máte dost prostoru pro umístění aku zajíždí až do předpažbí.  

Když jsem se dostal ke střelbě musím říct že jsem byl překvapen zbraň se vyrovnala jakékoliv originální ať již od firmy marui,classic army či GP střílela velice dobře asi 55-60m. Ve zbrani by měla být pružina na úrovni 120. Velice mě to překvapilo protože jsem to od čínské zbraně nečekal. Přesnost byla díky přesné hlavni vynikající a dostřel téže. Jediné co bylo trošku slabší je motůrek který s aku 8,4V/1700 jel celkem pomalu oproti zbraním CA ale i marui.  
Myslím že výměnou kabeláže i motorku by došlo k zásadnímu zlepšení.


Co říct na závěr tato zbraň mě velice překvapila jak zpracováním tak střelbou kvalitu vnitřních dílů nemůžu soudit měl jsem ji asi 3 měsíce ale za celou dobu jsem neměl absolutně žádný problém. Tuto zbraň můžu jedině doporučit za ty peníze je to velice dobrá investice a myslím že vás nezklame.  

Komentáře(14)