Crayon Physics Deluxe

Hra, která získala hlavní cenu na prestižním festivalu.

Hra Crayon Physics Deluxe od finského vývojáře Petri Pürho získala loni v únoru hlavní cenu na prestižním Independent Games Festivalu. Proto hodně lidí začlo vidět ve hře velký potenciál, který ovšem nebyl nakonec plně využit. Hra vypadá na první pohled opravdu krásně. Vzhled složeného papíru na který kreslíte voskovkama libovolné tvary vypadá opravdu báječně. Hra má ovšem i své mouchy a časem je hra velice stereotypní.







Úkolem hry je kuličkou sebrat hvězdičku, která je umístěna někde na listu papíru. Hra je rozdělena do osmi ostrovů a na každém z nich je několik kol. postupným sbíráním hvězdiček se Vám zpřístupňují další ostrovy, na které putujete lodí.







Ve hře se sice postupem času vyskytují složitější kola a jsou zpestřena neobyklými obrázky a někde i létajícími raketami, které pomáhají dopravit kuličku na těžko dostupná místa, ale více méně jsou si kola dosti podobná a časem je řešení úkolů dosti stereotypní a brzo člověka omrzí. Hra není velice složitá a lze ji dohrát za velice krátkou dobu. A až Vás omrzí hrát běžná kola, můžete si nakreslit vlastní v editoru. Spíše bych ji doporučil pro menší děti pro rozvíjení mysli a pro starší hráče pro lehké odreagováníí.







Plusy:

  • Skvělý nápad
  • možnost vyřešení kola různýmy způsoby
  • editor vlastních kol


Mínusy:

  • I přes možnost vyřešit kola různýmy způsoby zde není dostatečná motivace použít složitější způsoby a člověk vybere ty základní a tím je hra dosti stereotypní