UFO

Unidentified Flying Object - UFO, co to je ? Kdo to je ? Existuje to vůbec ?

Když někdo vysloví to tajemné slovo ''UFO'', snad každý si představí létající talíř, kteří vlastní ufouni. Ale ještě nikdo UFO neviděl a nebo se nesetkal s posádkou těchto tajemných talířů. Jsou obrovské kvanta důkazů, ale žádný není tak přesvědčivý, aby dokázal, že mimozemšťané existují a jsou tady s námi. Řekl bych, že většina důkazů je o tom, že někdo viděl UFO, ale není skoro žádný důkaz, že by někdo zpozoroval mimozemšťana. A asi s naprostou jistotou mohu tvrdit, že UFO a vše kolem je tou nejzáhadnější záhadou lidstva, protože ještě pořád jsme nenavázali kontakt s mimozemšťany na jiných planetách a kdyby ano, tak by to znamenalo ... Ehm nikdo neví co, ale mohli by jsme býti např. nesmrtelní, mohli by jsme míti záhadné zbraně, technologie. A nebo taky vůbec nic, protože by si nás všichni ti lidičkové dali k obědu. No, ale teď už se posuneme k důkazům, zákazům, příkázům atd.

 

 

 

                    UFO? 1949, Norwood - original           http://tbn1.google.com/images?q=tbn:ENwRjLnFEaWoMM:http://i.idnes.cz/08/081/cl/NYV24cb2f_UFO_alberton1967.jpg          http://tbn0.google.com/images?q=tbn:D6GYaTixw71txM:http://www2.hyper.net/ufo/pics/ufo-trindade-brazil-1958.jpg

Druhy UFO

Neidentifikované létající objekty se třídí do několika skupin:

  • UFO trojúhelníkového tvaru (Černé trojúhelníky)
  • UFO diskovitého, oválného nebo talířovitého tvaru (Létající talíře)
  • UFO podlouhlého válcovitého tvaru (Doutníkové UFO)
  • UFO jiných tvarů (bumerangový, sférický, diamantový, srpovitý, vejčitý, kulový (foo fighter) a další)

Doktor J. Allen Hynek vytvořil systém kategorizace UFO podle podmínek během jeho pozorování. Za první rozřazovací kritérium považoval vzdálenost od neidentifikovaného předmětu. Pokud je větší než 500 stop (cca 150 metrů) dělí se UFO do těchto tří kategorií:

  • Noční světla (Nocturnal Lights, NL): viděné v noci
  • Denní disky (Daylight Discs, DD): viděné za denního světla
  • Radarové/vizuální případy (Radar/Visual Cases, RV): zaznamenané radarem i očitými svědky

V případě, že se svědek octne ve vzdálenosti menší než 500 stop (150 metrů), spadá podle

Hynka svědectví do kategorie blízké setkání (Close Encounter, CE):

  • Blízké setkání prvního druhu (CE1): svědectví UFO, které nezanechalo žádné stopy
  • Blízké setkání druhého druhu (CE2): svědectví UFO, které zanechalo stopy nebo bylo zaznamenáno na radaru
  • Blízké setkání třetího druhu (CE3): svědectví UFO a jeho posádky

 

              http://i.idnes.cz/05/092/cl/AKda8f1_MI_103_0133.jpg       http://tbn3.google.com/images?q=tbn:RXXz61igzREiLM:http://i.idnes.cz/08/081/cl/NYV24cb30_UFO_Hungary.jpg       http://i.idnes.cz/08/081/cl/NYV24cb31_UFO_Norwood_1949_a.jpg

Pokusy o vysvětlení

Patrně největším z projektů, který měl za úkol rozluštit záhadu UFO byl Projekt Blue Book, který pod patronací a finančního zabezpečení vlády USA v letech 1952 – 1970 prozkoumal více než 10 000 hlášení o výskytu UFO na území USA. Ale bylo dokázáno, že ve více než 90 % případů lze hlášená pozorování zcela racionálně vysvětlit přírodními jevy a úkazy. Přesto však zbývá přibližně 3 % hlášení, pro která nebylo uspokojivé vysvětlení nalezeno a zůstávají dodnes záhadou. Při podrobnějším studiu hlášení o pozorování UFO se setkáváme s často se opakujícími příčinami vzniku pozorovaného jevu. Jsou to hlavně tzv. přirozená vysvětlení a spekulativní vysvětlení.

Přirozená vysvětlení

  • pozorování letadel zvláště při startu nebo přistávání, vzducholodí nebo meteorologických balonů v neobvyklém nasvícení nebo pozorované pod zvláštním úhlem
  • pozorování raket, družic často v okamžiku jejich zániku v atmosféře
  • atmosférické jevy jako neobvyklý tvar mraků, sluneční a měsíční hallo, polární záře, krystalky ledu ve vysokých vrstvách atmosféry a mnohé další
  • astronomická tělesa – Měsíc, planety, hvězdy…
  • kulový blesk
  • hořící bahenní plyny
  • pád meteoru
  • světla reflektorů nebo laserových efektů odražená mraky, vzdálený ohňostroj…
  • hejna tažných ptáků
  • halucinace
  • úmyslné falešné hlášení s cílem finančního zisku, vlastního zviditelnění nebo i duševní poruchy
  • fotomontáže či vytváření falešných důkazů
  • malý objekt blízko objektivu působící jako velký v pozadí (hmyz, pták, nečistota na objektivu aj.)
  • malý objekt ve sluneční koróně působící jako velký v pozadí (hmyz, ochmýřená semena aj.)
  • chyba na fotografickém materiálu
  • chyba při vyvolávání
  • chyba při elektronickém zpracování
  • neúmyslná dvojitá expozice


Pokud se však nějaké výše uvedené vysvětlení nenalezne, nabízejí se následující vysvětlení:

Spekulativní vysvětlení

  • dosud neobjevený, resp. nedostatečně prokázaný přírodní úkaz
  • návštěvy kosmických lodí cizích vesmírných civilizací
  • návštěvy lidí z budoucnosti, schopných cestovat v čase
  • zkoušky vysoce utajovaných leteckých zbraní založených na nově vyvinutých technologiích nebo nových principech pohonu (teorie spiknutí).

 

A teď nás čeká asi nejzajímavější část článku a to jsou důkazy, ale nebojte nejsou to jen takové ty povídačky, tohle jsou ty  nejznámější a nejzáhadnější !

 

Roswell - Několik desítek kilometrů od tohoto městečka v Novém Mexiku a v blízkosti základny 509. bombardovací skupiny amerického letectva se 2. července 1947 zřítil na ovčí pastvinu podle pozdějšího oficiálního vysvětlení přísně utajovaný meteorologický balon vyvinutý ke špionáži nad Sovětským svazem. Skalní obhájci víry v UFO jsou ale pevně přesvědčeni o tom, že americká armáda v roce 1947 ukořistila a nechala zmizet nejen "létající talíř", nýbrž i mrtvá těla jeho posádky. Toto všechno je podle "ufologů" ukryto v přísně tajném zařízení amerického letectva zvaném Oblast 51. (Area 51)

 

Kecksburg - Obyvatelé vesničky Kecksburg v Pensylvánii spatřili v prosinci 1965 na nebi ohnivou kouli, která přistála v lese. Objekt byl spatřen i v jiných částech USA a Kanady a po dopadu byla oblast přísně uzavřena a na místo se dostavila armáda i policie, což oživilo spekulace svědků o původu záhadného předmětu. Lidé se nikdy přesně nedozvěděli, co se vlastně stalo. Oficiální místa nejprve hovořila o meteoritu, později bylo oznámeno, že záhadným objektem mohla být část sovětské sondy Kosmos 96.

Smrt Thomase Mantella - V lednu 1948 zaznamenaly radary na kontrolní věži letiště Godman Field ve státě Kentucky neznámý objekt, ke kterému vystartovala letka pod vedením zkušeného veterána druhé světové války Mantella. V závěrečné fázi pronásledování Mantell zůstal ve vzduchu osamocen a údajně ohlásil, že neznámý objekt vypadá jako velká kovová koule. Existuje ale celá řada dalších hypotéz, co Mantell ve skutečnosti řekl, ale jisté je, že se jeho letoun zřítil, a Mantell je tak zastánci UFO považován za první a zatím jedinou oběť kontaktů s UFO. Podle jedné ze zpráv vyšetřovací komise Mantell pronásledoval velký sondážní balon a vlivem nedostatku kyslíku ve výšce ztratil vědomí.

Wavre - V noci z 30. na 31. března 1990 byla belgická policie zahlcena více než dvěma tisícovkami zpráv o světelném trojúhelníku u města Wavre. Radar potvrdil přítomnost neznámého tělesa ve výšce asi tří tisíc metrů a byly k němu vyslány dvě stíhačky, jejichž palubní radary objekt rovněž zaznamenaly. Objekt nakonec zmizel a záhada zůstala nevyjasněna.

Rendleshamský les - Pravděpodobně nejznámější případ údajných UFO v Británii. Svědci včetně amerických důstojníků z nedaleké vojenské základny v prosinci 1980 vypověděli, že sledovali přistání jasně zářícího tělesa v oblasti Rendleshamského lesa, a to dvě noci po sobě. "Neznámý předmět měl napohled kovově matný povrch a trojúhelníkovitý tvar se základnou o délce dva až tři metry a výškou přibližně dva metry," uvedl údajně jeden z vojáků. Pravděpodobným důvodem úkazu mohl být podle oficiálních míst přelet meteoritu nebo světla z nedalekého majáku či automobilu.

Obrazce v obilí - Již několik desítek let se objevují hlavně v obilí, ale i v dalších plodinách geometrické obrazce, jejichž původ je dodnes nejasný. Zpočátku jen prosté kruhy vystřídaly v posledních letech i složitější vzory. Vědci se většinou kloní k názoru, že jsou dílem člověka. Zastánci existence mimozemských civilizací tvrdí, že na vytváření obrazců z polehlého obilí se může podílet zemská a kosmická energie, psychoenergie člověka a živočichů na Zemi nebo také mimozemšťané.
              UFO                      http://media1.picsearch.com/is?khsM_xO7LnBbBsKd8v4m9D92IwoXFl9xOFRWwryLMn0


A na závěr video z Kostariky, kde chlápek fotil fotky z dovolené a tohle mu vletělo do záběru. A zase nastává ta otázka : Fake nebo ne ?


Zdroje : wikipedia.org
            technet.idnes.cz
            google.com
            youtube.com

Komentáře(40)