Herní úpadek

Herní průmysl upadá a vypouští na svět věci, které by vypuštěny neměli být ani v pekle. Hry, které člověk když pouze zahlédne a pomyslí si, že by to mohlo být zajímavé, tak už má předplacený kotel v herním pekle.

Doby, kdy hry byli vydávány pro to, aby zaplnili trh a aby pobavili jejich uživatele začínají pomalu míjet. Určitě si řeknete něco jako:

Třeba CoD mě baví pořád!

WoW je fakt pařba a už jí hraju rok!

Ale to je pouze těch pár opravdu vyvolených her, které člověka zabaví minimálně na pár měsíců.

FPS

Asi nejlepším příkladem hry, která stále baví je série Call of Duty. Pokud se podíváte právě v této době, kdy čtete článek zjistíte, že jí hraje alespoň 1220 lidí (CoD - 200 CoD2 - 1000 CoD:UO - 20). CoD2 je asi poslední FPS (kromě Half-Life 2), která opravdu člověka zabaví ná více než měsíc. Mezi hry které tomuto žánru dělají opravdovou reklamy patří třeba ještě Wolfenstein, Vietcong nebo série UT.

Naopak jednou z novějších her, která dělá opravdovou ostudu všem FPS je hra Antikiller. Dalo by se říct, že člověk to uvidí, poblije obrazovku a odinstaluje. Hra, která jede na grafice horší než v Mafii v této době je opravdový vpád reality a navíc hratelnost na úrovni 0.

Obrázky vám sem radší ani dávat nebudu, pokud si ale opravdu chcete pokazit den tak si je vyhledejte na google.com nebo si zakupte červencové Score. Mimochodem v již zmíněném herním časopise dostalo příšerné hodnocení (teď nevím jeslti to bylo ve Score, nebo v Levelu ale v jendom to bylo celých 15% a v druhém 1/10).

RPG

Možná touto částí vyděsím, pohorším nebo naštvu většinu příznivců tohoto žádnru, mezi něž patřím já také a žádné vydané RPG, které podle mě stojí za něco si nekoupím, nebo nepůjčím, ale tento žánr upadá dost podobně jako ´střílečky´. Poslední opravdu dobré RPG byl buďto Gothic 3 nebo Oblivion což jsou pokračování již starých známých a systémově osvědčených her. Jiné hry, jako například Dawn of Magic, Golden Land, Mystmare, Spellforce jsou na pokraji zájmů a řekl bych, že opravdu zaslouženě. Pomyslný pytel s RPG hrami se nikdy doopravdy neroztrhl a to je jediné štěstí. Občas se ale objeví dostatečně velká díra, aby vyplavila dva velikány a obrovský počet nekvalitních her, jejichž vývojáři by si při středověkém způsobu myšlení nezasloužili ani tu popravu.

Nejlepší hry žánru jako je Gothic 1, Fallout a Diablo II nebudou myslím nidky překonány. Gothic i Fallout mají na své straně velmi dobrý a propracovaný příběh, zatímco Diablo je prostě "rubačka", která má tak docela chytlavý ale při podrobnějším pohledu dost tupý příběh. Po grafické stránce je například Diablo opravdu jedinečné a Falloutovský "cit pro krev", kdy ji není tak moc aby to bylo až vtipné, ale tak akorát aby to člověku vyrazilo dech. Přeci jenom, koho poprvé nezarazilo ustřelení půlky hrudního koše raketometem mutantovi tak musí být naprosto tupý a nevnímavý.

Další žánry jsou v celku konstantní, jsou tam propady i dokonale propracované hry jako u adventur, nebo prostě jenom stále se opakující úkoly v MMORPG.

Vím, že článek nemá asi ani hlavu, ale především nemá patu. Za pravopisné chyby a překlepy se omlouvám trochu se mi klepou ruce..

Pište komentáře!

Komentáře(18)