Knight and merchants

Něco málo o této skvělé hře.

Jestli řeknete že tato hra je blbost, hnus či snad brak, tak já vám vytřu zrak, protože není tomu tak.



Knights and Merchants i přes svou dokonalost neoslovila mnoho hráčů. Ptáte se proč? Inu, dnes je čas zběsilých klikaček kde vám na vybavení armády stačí těžit jednu surovinu, narozdíl od KaM kde musíte mít k vybavení a udržování armády plně funkční hospodářství.

 

Knights and Merchants: The Shattered Kingdom       



Hru vyrobila firma Joymania a v roce 1998 vydala společnost TopWare interactive.

Příběh této hry je velice propletený a bude vás provázet všem misemi. Kompletní příběh by trvalo přepsat moc dlouho a ani by se vám nechtěl číst, proto ve zkratce...

Děj hry se točí okolo sporu krále Karoluse se svím synem Lotharem. Lotharovi se nechce na korunu čekat přirozeným způsobem a tak rozpoutá občanskou válku. Jeho skvěle vycvičené jednotky postupují až k hlavnímu městu kde ho v první misi zastavíte coby králův oddaný hejtman.

Čeká vás dlouhá cesta za vitězstvím, kdy budete muset projít celým královstvím kombinací strategie v armádě i v hospodářství a v poslední zničit to zločinecké hnízdo odporu!

 
Popis KaM


V této hře se nebere takový důraz na houfy vojáků, ale spíše na kombinaci jednotek a jejich umístění. Jde o dovednost správně naplánovat taktiku vzhledem k jednotkám a k terénu.Podobně jako ve hře Settlers musíte před válčením vybudovat město s plně funkčním hospodářstvím, které se stane základem pro vaše hrdinné jednotky.


 Rady


Pár rad do začátků pro ty, co by chtěli hru zkusit a nevědí jak.

 
Systém hry opravdu mnoho lidí odrazuje. Na postavení města se opravdu žádný návod napsat nedá, ale poradím vám s obranou a útokem.

Obrana.

Jedna věc je podstatná - terén! Tvůrci většinu misí navrhli tak, že nepřítel má dané trasy útoku. Většinou jsou to široké cesty, ale na nějakých místech se sužují a právě tam musíte postavit své obranné linie.Obrana je v podstatě jednoduchá. Přehradíte nejužší místo několika vojáky a za ně naskládáte kupu střelců. Střelci jsou nejůčinnější a nejdrtivější zbraní ve hře.Když mají dostatek času, rozstřílejí cokoliv od sekerníků po těžkou jízdu.

 
Útok

 
Útok je podstatně složitější. Bezhlavě poslat armádu na rozestavené jednotky nepřítele znamená téměř jistou smrt. Proto rozestavte jednotky na nejužším místě, co nejblíž k nepříteli a přimějte ho aby zaůtočil on. Stačí jeden střelec který vyprovokuje nepřátelskou armádu do dosahu vašich střelců - zničující výsledek.

 
Pro ty co by měli zájem o hru je k zakoupení na internetu i s datadiskem The peasants Rebellion za 499 Kč. Odkaz mohu poskytnout na icq.

 

   

 

 

 

Komentáře(17)