Silent Hill 4: The room

Něco o SH4

   Dnes se Vás pokusím nalákat k zahrání této skvělé hry. Ovšem pokud jste slabomyslní jedinci, kteří se při pohledu na krev (i když jen ve hře) zhroutí, popřípadě když se leknou tak dostanou infarkt, tak tato hra neni určena pro VásSmile. Hra je pro ty lidi, kteří se rádi "trochu" bojí nebo pro ty, kteří se potřebují pořádně vyřádit s trubkou, golfovou holí nebo krumpáčem a nechtějí nikomu v reálném světě ublížit Laughing.

 

   Tato hra není jako Doom, Fear(respect) nebo Half-Life 2, kde kosíte mutanty či jinou havěť brokovnicí, popřípadě Hi-tech zbraní v ruce. V Silent hillu si budete muset vystačit s pouhými ručními zbraněmi, od obyčejné trubky z koupelny, přes golfové hole, až po krumpáče. Objevují se zde ale i zbraně, které se vám budou hodit pro boj s duchy (i když vypadaj jako zombies, létají a vylézají ze zdí), což budou svěcené svíčky (nechtejte si je na doma), medailony (když ho máte nasazený tak myslím duch "skape" ale není to 100%) a nakonec taky meč poslušnosti s trojhranou rukojetí, který přišpendlí ducha k  zemi. Samozřejmě, že budete mít po ruce i nějakou silnější zbraň, ale to maximálně revolvér, do kterého ovšem nikdy nenajdete moc nábojů (ve 3/4 hry tak 16), na obyčejnou "devítku" jich najdete více ta ovšem není nějak extrémně účinná. Neleknete se jen sem tam jako v HL2, ale budete mít po celou dobu hraní takový divný pocit, něco jako mrazení v zádech. Opravdový hardcore je hrát tuto hru v noci 0:00 - 3:00 :-D, se zhasnutými světly v celém bytě a mít sluchátka na uších...

 

HW nároky:

   Hra není náročná na HW a tudíž to i já se svým starým slaboučkým Pcčkem (AMD Duron 1,8Ghz (jedno jádro-už starožitnost :-D, RAM 512Mb + 256 Mb, grafika 128 Mb)  rozjedu na plno, tak tady máte ty požadavky:

Minimální konfigurace: Procesor - 800Mhz, RAM - 256Mb, Grafika 32Mb

Doporučená konfigurace: Procesor - 1,5Ghz, RAM - 512Mb, Grafika 64M

Ovšem ve hře to vypadá úplně jinak, krásně vymodelované prostředí, ale v bytě a při pohledu z okna to je krapet horší:). Sice trochu starší engine, ale stále to zvládá dobře. Nevím jak vypadá v Crysis nebo v jiné hře, tak nemohu posoudit.

 

   Celý příběh se bude točit okolo chlapíka Henryho Townsenda a Waltra Sullivana. Henry se přestěhoval do nového bytu, ovšem hned po přistěhování se mu začínají zdát noční můry, zatím se z každé z nich probudil, ovšem jednoho dne se to změnilo. Dveře jsou zablokovány řetězy a velkými zámky, okna se nedají otevřít, telefon je odpojený, pod dveřmi se vám objevují dopisy psané červenou barvou (že by krev?) a k tomu všemu se ještě v koupelně objeví díra ve zdi, která vede někam do neznáma. Tak nějak začíná celý jeho příběh, jestli chcete vědět co bude dál, neváhejte a kupujte/stahujte. Určitě doporučuji stáhnout i češtinu pro ty kteří neovládají dobře angličtinu, vyplatí se to abyste pochopili příběh a nemlátili potvory hlava nehlava.

 

   Walter Sullivan se narodil v pokoji, rodiče ho opustili hned jak se narodil, nalezli u něj dokonce i jeho pupeční šňůru. Nikdy nepoznal rodiče a tak pokoj, kde teď Henry bydlí (302), považuje jej za svoji matku. Byl vychováván v sirotčinci (Dům přání) který byl nábožensky založený. Přesněji jistou sektou (Sekta posvátné matky), Waltr vykonává rituál 21 symbolů (vraždy 21 lidí), myslí si, že když zabije 21 lidí vzkřísí svoji matku. Ale vyvolává ďábla. Policie si myslela, že ho již dopadla, ale opět se objevují mrtvá těla, na kterých jsou napsána čísla 01121 - 21121 (1/21 - 21/21). V této hře není nouze rozmanitost smrtí některých obětí. Jedna bude ubodána nebo ubita (to nevím), další bude upálena, třetí usmažena na elektrickém křesle. Eileen, vaše sousedka, kterou můžete špehovat dírou ve zdi (prasáci si užijou své chvilky:-D, ale nečekejte nic extra), ta se také stane jednou z obětí, ale přežije. Takže od poloviny hry ji budete muset chránit až do konce, ale nemyslete si že Vám nebude pomáhat, můžete ji dát určitou zbraň (nožík, kabelkuLaughing, bičík a nebo řetěz YellLaughing. Opravdu ji ochraňujte, na konci se Vám to vyplatí.

 

Plusy: Atmosféra, hudba, zajímavý příběh, zajímavá a děsivá stvoření.

Mínusy: Hratelnost - určitě je lepší hrát SH4 na gamepadu, ale ani myš a klávesnice není k zahození, sice si ze začátku budete muset zvykat na boj (držení pravého myšátka a levé pro nabití úderu/pro úder). Kamera - je to opravdu psycho, když slyšíte kroky, popřípadě jiné zvuky a nevidíte svého nepřítele, ale časem si na to zvyknete a nebude to tak hrozné:).

 

Obrázky:

Videjka:

 

 

Komentáře(6)