Moje recenze TES4 : Oblivion

Moje vlastní krátká recenze asi nejlepšího RPG ,jaké zatím vyšlo, The Elder Scrolls 4 : Oblivion od anglické Bethesdy Softworks (Fallout3). Jen dodávám,že recenzi jsem napsal již před nějakou dobou,ale rozhodl jsem se ji publikovat i zde na gameparku. Snad se bude líbit.

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} h1 {mso-style-next:Normální; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; page-break-after:avoid; mso-outline-level:1; font-size:20.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-font-kerning:0pt; font-weight:normal;} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Někteří z vás u o tomto RPG jistě slyšeli, ale pro ty , kteří o něm nemají ani páru tu mám na začátek pár věcí ,které by měli vědět. Tak za prvé v roce vydání Oblivionu , 2006 , se Oblivion stal nejlepším RPG všech dob a vyhrál také ocenění pro nejlepší hru roku,

Nejlepší grafiku vůbec atd. Nebýt hry Crysis ,tak by mu tato pozice stále patřila. Ale ted k hře samé.

 

Oblivion je 4 díl mezi hráči RPG her známé série The Elder Scrolls , jež vyvíjí studio Bethesda Softworks. V této sérii se ocitnete na Tamrielu ,což je kontinent na jedné vzdálené planetě , která je ve středověku . Ve středověku se vlastně odehrávají všechna čistokrevná RPG. Tamriel má mnoho provincií a v každém dílu se ocitáte v jednom , či více z nich. Ale nenechte se klamat. Svět Oblivionu je tak rozlehlý,že ani po 5 měsících hraní jej nemám prozkoumán ani z 60% !!!!

Ano , tak rozlehlý svět nenabízí zatím žádné RPG na světě – ani Gothic 3 ! Nebo tak úžasnou grafiku a hratelnost jakou nabízí Oblivion se nemůže pochlubit žádné RPG , ani německý talent Gothic nebo Zaklínač.

Množství věcí ,které můžete v Oblivionu dělat je tolik,že je snad ani nelzevyjmenovat . Od obchodování po kupování domů atd. Oblivion vás nepřestane bavit ani po desítkách hodin hraní. Doporučuji ale si do hry stáhnout češtinu , bez ní je hra pro hráče,kteří neumí výborně anglicky nezáživná a postrádá smysl. Můžete si jí stáhnou z www.oblivion.bonusweb.cz v sekci čeština,kde naleznete i kompletní návod k instalaci atd.

Ale abychom se vrátily ke hře samotné ,klady a možnosti jsem vám už některé sdělil, ale co se týče základní hrací hry je opravdu dlouhá. Začínáte jako vězen a plníte úkoly od osvobození Kvatche po dosazení Martina na jeho právoplatný trůn. Ale po projetí hlavní příběhové linie hra rozhodně nekončí. Stále na vás čeká hromada nepřátel a questy v guildech neboli společenstvích. Je tu cech bojovníků,mágů,zlodějů, vrahů a jiných spolků , které můžete nakonec všechny ovládnout. Budete mít potom k dispozici mágy , bojovníky a budete jim moci rozkazovat.

Na oblivionu se mi velice líbila možnost nastavení vlastní postavy. Ano,v Oblivionu lze na rozdíl od Gothicu či Zaklínače nastavit kompletně celou postavu a to od základů. Na výběr je asi 200 nastavení. Suma sumárum tady máme nejlepší RPG všech dob.

 

Mé hodnocení: 98%

 



Komentáře(25)