Grower

Pěstování marihuany.

 

Grower

 

Pěstování marihuany je v dnešní době roku 2011 legální, avšak povoleny jsou pouze tři konopné rostliny pro léčebné účely nebo ji lze mít jako okrasnou květinu.V tomto článku se dozvíte, jak takovou rostlinu s obsahem THC v květech vypěstovat doma nebo venku za pomocí potřebného vybavení, hnojiv a dalšími faktory nezbytné pro růst a květ.

 

Kolik gramů palic získám z jedné kytky marihuany?

To kolik bude výnos a kvalita květů (palic), záleží na schopnostech a možnostěch pěstitele.Výnos je dán především genetickou kvalitou semínka, dodržení všech nezbytných zásad pro plněschopný růst rostliny a také je-li kytka pěstována venku (outdoor) nebo doma (indoor).Opravdu dobrý pěstitel dokáže vypěstovat 1g/Watt (500W = 500g) výbojku za dodržení veškerých zásadních požadavků rostliny, dostatku živin (hnojiva) a času.Je možné získat i více v optimálních až ideálních podmínkách.

 

Kde můžu sehnat kvalitní semínka marihuany?

Semena marihuany si můžete légálně zakoupit v jakémkoliv internetovém eshopu, který semínka prodává nebo speciálních obchodech zaměřených pro tento obor.Jedním z nejlepších internetových českých eshopů pro prodej semínek je www.konopneseminka.cz.

 

Kde se mohu dozvědět více o marihuaně?

Bylo vydané velké množství knih se zaměřením pěstování marihuany.V nich lze získat spousty teoretických informací, které byly vyzkoušené a jsou pokládány za nejlepší způsoby pěstování.Mezi takové knihy patří například Doležal J.X. - Marihuana, Doležal J.X. - Marihuana 2000, Ratsch Christian - Konopí jako lék, Ratsch Christian - Konopí (léčební prostředek lidstva), Conrad Chris - Konopí pro zdraví (fakta o léčebních účincích marihuany), Gottlieb Adam - Vaříme s konopím, Robinson Rowan - Velká kniha o konopí, Dupal Libor - Kniha o marihuaně, Herer Jack - Spiknutí proti konopí aneb Císař nemá šaty, .. Dále můžete také čerpat informace z internetové diskuzního fóra www.grower.cz, kde Vám i poradí.Jedná se o nejrozsáhlejší internetové centrum nápovědy o marihuaně.

 

Outdoor a indoor?

Outdoor znamená pěstování jakékoli rostliny venku.Je zjištěno, že při pěstování outdoor máte větší zisky.Rostliny jsou větší a mohutnější.Palice vypěstované outdoor mají většinou malé množství THC.Indoor pěstování znamená pěstování doma nebo v nějaké uzavřené místnosti.Při pěstování indoor docílíte lepší chuti a síly.Výnos je ovšem menší.

 

Osvětlení

Pokud pěstujeme indoor, tak nejspíše budeme muset na kytky něčím svítit a nahradit tak sluneční světlo z venkova.Na takové osvětlení pěstírny jsou podle mého uvážení nejlepší zářivky.Mají 5x větší svítivost než běžné HPS žárovky a menší spotřebu elektřiny.Zvolil jsem tedy 200w zářivku Dual CFL na růst (100w) a na květ (100w).Myslím si, že bude stačit pro čtyři kytky s optimální velikostí pěstírny (například 60x60x160).Na období květu bych doporučil 250w HPS, který dodá teplo a dostatečnou svítivost pro tuto fázi.Jelikož zářivky moc tepla nevydávají, tak lze umístit zářivku 2-3cm nad květinu.Při výkonu 200w bych raději zavěsil nejméně 10cm nad vrcholek rostliny a při svitu 250w HPS možná ještě výš.V boxu, kde se nachází Vaše rostlina oblepte stěny ze vnitř alobalem na lepší odraz světla.

 

Pěstírna

V pěstírně by jste měli udržovat teplotu ve dne okolo 22-25°C a přes noc okolo 18-20°C.Je potřeba dobré větrání, aby mohla bez problému běžet fotosyntéza.Nezbytné je dostatečné osvětlení.Stěny pěstírny by měly být obaleny zevnitř alobalem.

 

Květ a růst

Když kytka roste, tak potřebuje minimálně 18/6 světla (18 hodin se svítí, 6 hodin je absolutní tma).Není na škodu svítit více.Někteří Growleři (pěstitelé) mají dojem, že svítit více než 18/6 denně je zbytečné.Kytka si musí odpočinout.Já si to ovšem nemyslím.Chcete-li, aby kytka začala kvést, musí k tomu mít dostatečnou velikost tj. minimálně 40cm na výšku, aby byl nějaký solidní výnos.Kytka v období květu povyroste ještě o 50% délky před přepnutím na květovou fázi (40cm » +20cm = 60cm).Nejdůležitější je doba svitu.Ta by měla být 12/12.Marihuana obvykle kvete 6-8 týdnů, ale jsou odrůdy, kterým to trvá mnohem déle a automatikám zase méně.

 

Zaštipování

Zaštipování kytek Vám zvýší výnos, avšak máte menší palice.Za zvýšení výnosu to rozhodně stojí.Stačí zastřihnou hlavní stonek kousek nad třetím patrem.Na místě zastřihnutí vyrazí dvě nové větve.Zaštipování zpomalí růst květiny.

 

Sklizeň a sušení

Přichází nejlepší část pěstování a to je sklizeň.Marihuanu sklízíme ráno, kdy je v kytkách nejvíc THC.Kytku vyndáme společně s kořeny z květináče, aby si palice zachovali vůni a zavěsíme vzhůru nohama.Zavěšená kytička je zbavena listů.Čím déle se suší marihuana, tím silnější úrodu budeme mít.Pro nedočkavce mám jeden zajímavý typ.Odtrhané čisté paličky bez lístečků, kořenů a stonku vložíme do mikrovlnné trouby.Necháme několik minut podle potřeby tzv. ohřívat.V mikrovlnce je horký vzduch, který suší rychle a dokonale palice.

 

Jak mám skladovat trávu?

Nejlepší metodou je skladovat trávu ve vzduchotěsných sklenicích na temném místě.Důležité je, aby palice byly dokonale usušené, aby nevznikla plíseň.Sklenici můžeme vložit do mrazáku.Je to nejlepší způsob skladování.Paličky si udrží zralou chuť a vůni.Sklenici můžeme také zakopat pod zem a na jaře vyndat.Budete překvapeni silným účinkem.

 

Zálévání výživa a hnojení

Kytku nezalévejte moc a ani málo.Nesmíte ji přelít nebo naopak nechat ushnout.Pokud máme kytku delší dobu stát ve vodě nebo je-li půda delší dobu nacucaná vodou, neprovzdušní se půda a kytka nám uvadne či uschne.Proto je dobré zalévat květiny až když je hlína úplně suchá a poté ji prolít pořádně vodou (přebytečná voda musí dobře odtékat).Výživa rostlin musí být dostatečná nebo se nám může stát, že se zastaví růst či květ, následován zesvětlením listů (hodně zelené, do bíla), opadání listů a nakonec smrt.Je důležité koupit si nějaké dobré hnojivo se třemi základními složky NPK.

Dusík (N) : na silný růst

Fosfor (P) : nejdůležitější v době květu

Draslík (K) : má vliv na celkové zdraví květiny

 

Recept na konopnou mast

 

Přísady: Bílá vazelína nebo žlutá vhodná pro alergiky (seženete v jakékoli lékárně) a listy konopí.Pokud chcete mít hodně účinnou mast, tak použijte ty nejmenší lístečky, které obsahují více THC.

 

Příprava: Kolik listů do vazelíny přidáte je čistě na Vás.Pokud chcete silnější konopnou mast, tak přidejte více listů.Pro přehled bych osobně použil na 1Kg vazelíny litr volně sypaných sušených malých lístků.Rozpustíme si polovinu vazelíny a dáme do dostatečně velkého hrnce rozpustit.Sušené lístečky na hrubo rozdrtíme, dáme do hrnce a za stálého míchání restujeme cca 20 minut.Po uplynutí doby restování, sundáme hrnec z plotny a necháme chvilku vychladnout.Opatrně přilijeme 8x více vody než je vazelíny.Vaříme jeden a půl hodiny a opět necháme vychladnout.V této fázi už nemícháme!Až bude vychlazeno, tak dát na noc do lednice.Druhý den opatrně vezmeme ztuhlý škraloup a zbytek vyhodíme.Ze škraloupu vymáčkneme vodu a vložíme do nízké široké nádoby.Dáme na nějaké temné místo dokud na povrchu nebude plíseň (pár týdnů).Přidáme druhou polovinu vazelíny, rozpustíme v hrnci, necháme vařit tak dlouho, dokud necítíme zápach z kvašení.Přecedíme přes cedník.Za týden opět začneme vařit konopnou mast a za další týden ještě jednou.Nezapomeneme na závěr důkladně procedit.Hotovou vazelínu nyní můžeme přelít například do kelímků.Uchovávat se musí v chladu a musí se spotřebovat do 6ti měsíců.

 


Na konec pár mích vlastních fotek z pěstování:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Zdroj: www.grower.cz/pestovani/navody, www.next.bloger.cz (můj blog, autorská práva k tomuto článku jsou má - v souladu s pravidly.Pro ověření zkontrolujte emaily autorů.)

 

 

Komentáře(8)