Mafia 2 DLC Joe's adventures

Máme tady první pořádné DLC k Mafii 2? Nebo jsou to jen další sliby vývojářů, kteří osekali původní hru, aby mohli vydat DLC? Dopadne lépe než pro mnoho lidí odsuzovaná Jimmyho Vendeta? To a mnohem více se dozvíte v naší recenzi.

Největší a zároveň asi poslední DLC pack pro Mafiu 2 vyšel 23.11 všude ve světě, ehm všude ve světě, až na ČR a některé státy EU. Ano slyšíte správně, původně česká hra od Brněnského studia 2K Czech, vyšla všude možně, ale na ČR se zapomnělo. Proto se nedivme, že mnoho skalních fanoušků v ČR, tuto situaci označili za frašku. Přitom je to opravdu tak těžké? Na mnoha upload serverech se Mafia 2 Joe´s Adventures objevila už 23.11 a to včetně českého dabingu. Jak je tedy možné, že steam stalé spí? Podle oficiálního vyjádření komunitní manažerky Elizabeth, se vydání v ČR jen tak nedočkáme. „Joe’s Adventures nyní není dostupné na Steamu v České republice. Zatím neznám datum vydání, ale jakmile získám více informací, budu vás informovat.“ Útěchou vám budiž je tento článek, kde se dozvíte jak vlastně tohle DLC dopadlo.


UPDATE 8.12.2010 – Hra konečně vyšla i v ČR.


Mafia 2 Mafia 2

 

Stejně jako v minulém DLC nebudete hrát za Vita Scalletu. Jak už název napovídá zhostíte se role Joea Barbary, Vítova nejlepšího kamaráda. Příběh začíná v zimě roku 1945, Vito je zatčen policii. Joe to samozřejmě nenechá jenom tak, zkontaktuje Luca a poptá se jak to s Vítem vypadá. Vito sice dostane právníka, ale spíše jenom na okrasu a soud ho odsoudí na 10 let.


Mafia II Mafia II

 

První mise jsou opravdu parádní, společně s propracovanými cutsceeny dodávají hře nezapomenutelnou atmosféru, autoři na vás doslova chrlí jedno překvapení za druhým. Nebudu vám kazit překvapení, ale můžete se těšit na spoustu novinek, kdy děj už nebude tak lineární jako v původní hře. Bohužel po prvotní euforii, přichází vystřízlivění.


 

Po zdařilém rozjezdu, to může být pro někoho šok. Čekali jste vedlejší mise? Ano dočkáte se jich, ale název „vedlejší“ bych jim odepřel. Ano linearita pokračuje ve stylu Jimmyho Vendeta, mise nejsou vedlejší nýbrž je musíte splnit, aby děj mohl pokračovat. Naštěstí po několika misích, zase přichází osvěžení v podobě nějakého cutsceenu a pořádné mise.


Mafia II Mafia II 

 

Tyto tzv. „vedlejší mise“, mi moc radost neudělaly, největší problém byla asi s ukládáním. Většina misí tohohle typu vypadá asi tak – dostanete úkol dojet z místa A do místa B, samozřejmě nesmím opomenout, že jedete přes celou mapu. U místa B na vás většinou čeká menší přestřelka a hurá na místo C. V polovině cesty vás začne pronásledovat policie a vy snažíce se ji ujet nabouráte v plné rychlosti do stromu, který se před vámi zčista jasna zjevil. A vy tak můžete opakovat celou misi znovu, no není to bezva? Po několika takto opakovaných misích vás opravdu přejde chuť.


Mafia II Mafia II

 

Alespoň jak už jsem poznamenal výše, těchto misích není zase tolik, aby se nedaly zvládnout. Někdy máte ukrást auto jindy provést jinou nekalou činnost. Joe tedy většinou odvádí tu „špinavou“ práci, kterou mu udělí mafiáni z podsvětí. Aut si užijete dosyta, a tak si také můžete všimnout některých nových písniček, už v tak skvělém soundtracku, jaký nám Mafia 2 nabízí.

 

 

Hlavní postava, za kterou hrajete – tedy Joe, je rozhodně příjemnější než „plešoun“ Jimmy. Joe je prostě akční, sympatický chlápek, který touží po uznání a slávu. Dočkáte se tak misí ve kterých zbraň nebudete potřebovat a postačí vám pěstě, ale také misí ve kterých vytáhnete Thompson a budete jim kropit nabíhající nepřátele. 


Mafia II Mafia II

 

Vzpomínáte si na misi, kterou předváděli 2K Games na loňském GamesComu ? Jedná se o misi, kdy Víto měl za úkol zničit auta ve starém skladišti. Pokud budete namítat, že jste ji v původní hře neviděli, budete mít pravdu. Této mise se dočkáte až v tomto DLC a to ještě v ořezané podobě, Joe není Víto a navíc mise není tajná. Joe tam prostě vlítne zničí auta, přeživší postřílí a je vymalováno.


Mafia II Mafia II

 

Ve hře je dohromady čtyřiadvacet úkolů, podobně jako v Jimmyho Vendetě jsou omezené časem,  jak celý příběh dopadne vám samozřejmě neřeknu, ale máte se na co těšit. Alespoň vám prozradím, že se uzavře příběh Joea, zatímco Víto byl ve vězení, tudíž na konci potkáme i samotného Víta. Jediná škoda je, že stejně jako v původní hře, konec je bez konce. 


Mafia II Mafia II

 

To je asi všechno co bych mohl říct o misích, nyní se vrhneme na nové věci, které nám tento DLC pack přináší, jak už jsem zmínil je to nová hudba z tehdejší doby, dále přibyly některé lokace – například znáte ten tunel, který vede za Empire bay? Takových lokací je tam více, ale já vám je schválně neprozradím, ať se máte na co těšit. 


Mafia II 

 

DLC Joe´s adventures (Joeovy příběhy) není vyloženě špatné, na rozdíl třeba od Jimmyho Vendety nemáte pocit, že tohle mělo být v původní hře (když nepočítám onu misi se skladištěm). DLC plynule doplňuje děj a určitě se vám zalíbí. Co mi vadilo byly „vedlejší mise“, které nejsou vedlejší, ale je nutno je splnit, jinak se v ději dále neposunete. Také mi vadilo, že se hra málo ukládala, i přes tyto nedostatky uděluji 70%. S tím, že pokud jste velcí fandové Mafie 2, je pro vás tohle DLC povinnost, ale věřím, že se i ostatní budou dobře bavit.


pzn. Redakce: Oproti minulé recenzi jsem zmenšil obrázky, snad to bude přehlednější.


Tento článek je zveřejněn i na www.eXtensive.clanweb.cz, jedná se o stejného autora, v případě nějakých pochybností mě prosím kontaktujte přes PM zprávu.

 

 

Komentáře(12)