GTA Episodes From Liberty City [PC]

od teď za necelé dva týdny bude mít většina GTA fanatiků na disku dva nové díly ze série GTA. No oni zas tak nové nejsou, jen nebyli pro PC a tak sme si ji mi PC gameři neužili. Jakých změn se oproti GTA IV dočkáme a co nás může naopak sklamat?

Mnozí počítačoví hráči byli asi velmi sklamáni, když vyšla informace že díl Lost and Damned, vydaný krátce po GTA IV nenavštíví harddisky v jejich strojích, protože se Rockstar Games rozhodlo pouze pro konzole. Trvalo nějakou dobu a vyšel další díl pod názvem The Ballad of Gay Tony, kterého se počítačoví hráči opět nedočkali. Velký dav GTA fanatiků, kteří si stáli za vydáním nových dvou dílů pro počítače nakonec studio zlomilo a tak se s napětím čeká jak to dopadne. Rockstars se nakonec rozhodlo vydat oba díly v jednom balíčku a jako omluvu za velmi lacinou cenu (cena se pohybuje kolem 700,-). Obě hry budou obsahovat oproti čtyřce (která byla posledním vydaným dílem pro počítače) velké množství změn a přídavků. Jako první se podíváme na první vydaný díl po čtyřce Lost and Damned.

 

 

 

V Lost and Damned (stracení a zatracení) budete hrát za člena motorkářského gangu The Lost MC z Liberty City Johna Klebitze. Ten má však celkem velký odpor k drogám a zabíjení, proto se více věnuje motorkám. Bohužel bez zabíjení by to nebylo pravé GTA takže to bude muset překousnout. John byl vůdcem gangu do té doby, než se vrátí bývalí šéf Billy z lapáku a po Johnovi přeujme jeho řemeslo. v době kdy Johny vykonával funkci šéfa byl mezi gangem Lost MC a jejich nepřátelským Angel of Death Liberty mír. To však bylo pouze do doby, než se Billy vrátil z chládku a mír mezi těmito gangy narušil. Jak to bude dál si asi dokážete domyslet sami. Krom příběhu a hlavních postav obsahuje TLaD i pár vedlejších novinek jako nové zbraně (granátomet, upilovaná brokovnice), nějaké ty nové vozidla. Příběh bude občas trošku zasahovat do staršího, tudíž není neobvyklé, že si v pár misích zabojujete po boku fousatého rusa Nico Bellica. Jelikož byl tento díl vydán poměrně dost krátce po čtyřce, tak nějakých moc bohatých změn se zrovna nedočkáme.

 

 

 

Jako další díl je na řadě samozřejmě ten bohatší The Balla of Gay Tony (balada o buzíkovi Tony). V tomto díle si zahrajete za dominikánce Louise Fernanda Lopeze, který pracuje jako vyhazovač v nočních klubech a také jako bodyguard bohatýho teplýho týpka jménem Tony. No ono by se nedalo říct že Louis je spíše Tonyho bodyguard. Louis pro něj totiž dělá veškerou špinavou práci, kterou bere Tony jako nezbitnou pro jeho biznys. Jestli jste hráli GTA IV mohli jste si všimnout, že se o Tonym párkrát promluví. Samotný Louis se ve čtyřce asi třikrát oběví (když vám před nosem vyfoukne diamanty).

 

 

Tudíž to nebude jako V TLaD, a v jedné misi budete mít za úkol dokonce Nica s Packiem zabít. Jestli si dobře vzpomínáte, jak jste s bandou v IV vykrádali banku a jeden šílenec se před svojí smrtí bavil na zemi s druhým (Louisem), tak právě v této části tBoGT začíná. Hra je zaměřena spíše na noční život, tudíž diskotéky a hlavní disco song Pjanoo od Erica Prydze nejsou nic neobvyklého. Hra by se měla dosáhnout v podstatě více změn než díl TLaD. Hlavní novinkou je možnost seskoku s padákem, kterého jsme si naposled užili v dílu San Andreas. Další novinkou by mělo být vozidlo, tedy obrněný transportér, jelikož odolné vozidlo bychom v IV hledali marně. A jak už jsem říkal že je BoGT zaměřený převážně na noční život, nesmí chybět možnost tancování na diskotékách a nočních klubech.

 

 

 

Balíčku The Episodes from Liberty City bychom se měli dočkat již 25. Března (za necelé dva týdny od teď). Dokonce se spekuluje, že by tyto dva díly mohli být hardwarově méně náročnější na počítačích, takže bychom se mohli vyhnout zásekům i na celkem výkonných strojích. Dočkáme se samozřejmě i multiplayere, který nejspíše zůstane stejný jako u IV. Grafikou hezčí ani horší samozřejmě nečekejte, přecejen je to tak trochu datadisk čtyřky.

 

 

Komentáře(10)