Den s Paintballem - reportáž

Tak a máme to za sebou!

 

Týden se pomalu končí a nám už zbývají pouze vzpomínky ze sobotního Dne s Paintballem. Byla to první akce tohoto charakteru, do které se Gamepark pustil. Jejím cílem bylo to, abyste se poznali na živo a užili si bezva den. Myslím, že se to celkem povedlo a ti kdo v Benešově byli, neodcházeli  zklamáni. Počasí bylo tak akorát, žádný vedro ani zima - prostě pohodička.

 

Někdo přijel z Ústí nad Labem, někdo z Pardubic jiný zase ze Ždáru nad Sázavou či z Boleslavi. Někdo přijel autem, jiný vlakem. Někomu bylo čtyřicet, někomu deset (možná i míň). Na někom je vidět, že ví co je to paintball, někdo je na paintbalu očividně poprvé.

 

 

V deset se začínáme převlíkat do maskáčů a rozdělujeme se do družstev zlých a ošklivých. Abych pravdu řekl, nevím kdo byl zlý a kdo ošklivý, ale to asi nehrálo až tak úplně roli.

 

Petr Pavlas, hlavní vedoucí dne, rozděluje první pokyny a buduje tu správnou bojovou atmosféru.
Hřiště je perfektně připraveno, tak jdeme na to!

 

 

Hned na začátku se družstvo zlých dozvědělo, že špiónka, kterou vyslali do nepřátelského území, byla unesena a je potřeba ji zachránit. No jo, ale kde je? Nepřátelské území je sakra velké a všude spousta po zuby ozbrojených protivníků. No nic, musíme ji zachránit. Nejdříve bylo nutné zjistit, kde špionku drží. To trvalo nekonečných čtyřicet minut. Potom ale byl před zlými druhý, ještě složitější úkol - vysvobodit špionku. To se zdálo jako téměř nerealizovatelné, ne však speciálním jednotkám zlých. Ostřelování nepomohlo a proto bylo družstvo zlých nuceno použít dýmovnici a v mlze kouře proniknout do nepřátelského území. Nebyl čas naložit špiónku na připravená nosítka, museli  ji čapnout a rychle zmizet z nepřátelského území. Byl to boj do posledního muže, ale podařilo se to.

 

Video přímo z akce - 20.6., Benešov, GamePark - Den s Paintballem

 

Současně se zlým při osvobozování špiónky podařilo vzít do zajetí válečnici ošklivých, ze které museli dostat polohu hlavního tábora nepřítele. Ve stejné chvíli  však padl v litém boji do zajetí velitel zlých. Bylo nutné vypracovat nový plán: osvobodit velitele a zjistit od zajatce,kde by mohli velitele držet.  Současně museli počítat s tím, že nepřítel bude svou bojovnici hledat  a tudíž bylo nutné nepřátelskou bojovnici uhlídat do té doby, než budou zjištěny potřebné informace, do té doby nesmí zemřít. Za žádnou cenu nesmí být špionka osvobozena, viděla toho už dost.

 

 

Úkol je jasný: najít místo, kde velitele drží, odzbrojit stráže a velitele zachránit. Bylo jasné, že nevyužijí-li okamžiku překvapení, banda ošklivých velitele bez milosti popraví. Teď však ještě mají čas, ošklivý potřebují zjistit, kde je špiónka a proto velitele nezabijí hned. V průběhu hry rozvědka zjistila, že oškliví mají raketu, kterou se budou snažit co nejdříve odpálit a zničit hlavní stanoviště zlých. Nic naplat, velitel musí počkat, v zájmu přežití ostatních, bude nutné nejdříve zneškodnit raketu. Raketa objevena nebyla, polohu v nepřekonatelné džungli se nepodařilo zjistit. Naštěstí rozvědka zjistila, že se ošklivým rozbilo naváděcí zařízení a proto nemohou raketu odpálit. Veškerá snaha zlých se znovu soustředila na to najít velitele a současně zjistit od špiónky, kde velitele ukrývají. Ta však odolávala veškerým mučícím technikám.

 

 

Když byl velitel objeven, nastal druhý úkol vysvobodit ho. V litém boji přežil na každé straně pouze jeden voják.  Na jedné straně speciálně vycvičený a všehoschopný bojovník ošklivých na druhé straně neméně zdatný člen speciální jednotky zlých.  Byl tu jeden problém, zachránce velitele sice přežil, ale došly mu náboje. V tomto okamžiku by se každý rozumný člověk snažil zachránit si vlastní život. Nikoli však speciálně vycvičený bojovník zlých.  To, že mu došly náboje, věděl pouze on. A tak to taky zůstane. Musí proniknout až k nepříteli a přemoci ho vlastní silou. Podařilo se mu nepozorovaně proniknout do týlu nepřítele, nepozorován se dostal do budovy, kde právě probíhalo mučení velitele.


Strašný pohled. Po vyhodnocení situace v budově výslechu se rozhodl přinutit protivníka vzdát se a současně doufal, že veliteli zbylo trochu sil a pomůže  mu alespoň lstí. To, jak to celé dopadlo, vám možná sdělí samotní aktéři.

 

Následně probíhali boje o vlajku. A musím říci, že bojovníci GameParku zvítězili i nad hlavním organizátorem Petrem Pavlasem, jinak aktivním členem evropské paintbalové ligy.

 

 

Co říci závěrem? Sešla se tam skvělá parta. Lidi, kteří se na začátku vůbec neznali, si myslím navázali nová přátelství a odnáší si spoustu zážitků. To, jestli se jim Den s paintablem líbil či nikoli, vám snad řeknou sami.

 

Za GamePark musím říci jedno: Díky všem co na akci byli, byli jste perfektní  a  byl to skvělej den.
Pokud se vám to líbilo, tak napište ostatním. I nás by zajímalo, jak jste tento den prožívali vy, a jak probíhali boje pohledem jednotlivých členů bojových jednotek. Proto zakládáme tento nekonečný blog a těšíme se, že se o své dojmy podělíte s ostatními!

 

 

Pokud jste na akci byli a budete chtít přidat své dojmy, napište Bojlerovi (bojler@gamepark.cz, nebo soukromou zprávu přes GamePark) a on s vámi domluví podrobnosti. Pokud budete mít zájem, dostanete Gbody za odměnu :-)

 

Ještě jednou díky a zase někdy ahoj.

Komentáře(45)