Umění zatloukat hřebíky

Umění zatloukat hřebíky

Vezměte hřebíky o hmotnosti cca 250 až 300 gramů a můžete začít. Chcete zatlouct hřebík do zdi? Přidržte ho dvěma prsty levé ruky (jste-li leváci, tak samozřejmě prsty pravé ruky) kolmo ke zdi. Začněte nejprve slabími údery. Teprve pak přijdou na řadu silnější. Jestliže hřebík odmítá vniknout do zdi, budete mu muset prorazit začátek cesty ostrým ocelovým probíječem.

Budete zatloukat hřebík do dřeva? Abyste předešli naštípnutí materiálu, zaoblete nejdřív špičku hřebíku  lehkým úderem kladiva. Chcete, aby hřebík držel pevněji? Stačí, když ho před zatlučením do dřeva namočíte ve čpavku. Na jeho povrchu se vytvoří vrstva rzi, díky níž bude hřebík víc ,,sedět''. Když je dřevo tvrdé, natřete hrot hřebíku troškou mýdla. Sádra nebo bílé vápno na povrchu zdi či dřeva nepopraská, ponoříte-li hřebík nejdříve do horké vody.