Spiritismus

Něco o legendách duchů

                                                   Duchové                                                                                                                                           Projevy duchů Projevy skrze media vzhledem na prostředky (mediumita) jsou zcela běžné a je jich celá řada, uvedu zde příklady mediumity pro fyzické jevy, kde media si ani nemusí být vědoma, že jsou zdrojem těchto sil.

- Klepot a šramot v různých předmětech vzniká proto, že někteří duchové chtějí upozornit nejenom na svou přítomnost, ale i na nějakou významnou událost (úmrtí, nešťastná událost).
- Pohybování stolů byl v minulosti velmi populárním prostředkem ve styku s duchovnem. Další projevy byly klepání stolku, kde počet klepnutí znamenal buď ano, či ne.
- Přímé písmo je vzácnější projev. Do krabičky vložíme tužku a papír, převážeme a zapečetíme. Po procedurách položí přítomní ruce na papír a soustředěně vyčkávají. Po 10 až 30. minutách je slyšet škrábání od tužky a my získáváme velmi pěkné, přímé sdělení. Vezměte v úvahu také existenci přímého hlasu.
- Materializace je jistě nejúžasnějším důkazem existence duchovního světa. Může to být jak materializace částečná, tak i celých, pohybujících se postav. Vzniká pomocí látky zvané ectoplasma často bílé, nebo šedé barvy, vycházející z těla media, dobře viditelná a fotografovatelná. Z této látky se mohou vytvářet pozemská těla zemřelých osob.Minulost je odvráceným zrcadlem tvé duše - nádherná myšlenka, které se zcela určitě může stát dobrým základem k nejrůznějším filozofickým cvičením. Ovšem, v tomto případě se jedná o motto české hororové adventury od vývojového týmu Unknown Identity: Posel smrti. Celá hra se odehrává na fiktivním panství Black Mirror někde v Anglii zřejmě v nedávné minulosti. Hlavním hrdinou je mladý šlechtic Samuel Gordon, který přijel na Black Mirror s tím, že nevěří v přirozenou smrt svého strýce Williama a proto se rozhodne vypátrat pravdu.                                         Ufo                                          

  Všeobecně vžitý názor, že počátek "UFO" horečky lze stanovit alespoň pomyslně datem 24. 6. 1947, kdy se americký obchodník K. Arnold setkal ve svém letadle nad Skalistými horami v U.S.A. s formací záhadných diskovitých létajících těles, je nesprávný.

Komentáře(8)