Teorie sportovního sázení, analýza zápasu

Betting

Většina lidí v mém okolí vnímá sportovní sázení jako něco nemorálního, činnost bez smyslu.
Uzavírání sázek na zápasy může vzdáleně připomínat ruletu - i zde sázíte a máte matematickou nevýhodu. V ruletě však proti vám stojí čistá matematika - vybíráte-li z 30 čísel, vyhrajete každou 30. hru. A kasína tohoto faktu využívají a hraní vám znevýhodňují.
Ve sportovních zápasech však neplatí, že při střetu dvou tůmů je vaše šance 50%. Existuje favorit. Toho vybírají tzv. bookmakeři - zaměstnanci sázkových kanceláří. Ti sice pro své sázkovky urvou početní výhodu, ale ve stovkách kurzů vytvořených bookmakery se dá najít několi podhodnocených či nadhodnocených, a z toho můžou sázkaři těžit:

Frankfurt   vs           Bielefeld (Bundes liga - 6. kolo)

1.85         3.20        3.85

Frankfurt měl po 5. kole 2 body za remízy s nováčkem soutěže Kolínem (doma), a Wolfsburgem (venku) a doma potřeboval naplno bodovat. Proti němu stál Bielefeld s vysokým kurzem, který měl na kontě 5 bodů. Ten v prvním kole remizoval 2:2 se silným Werderem, venku s Herthou Berlín (s tou Herthou, která venku porazila Frankfurt 2:0) a výhru s Kolínem (se kterým Frankfurt venku remizoval).
V případě, že by Frankfurt vyhrál, byl by na stejném místě jako Bielefeld, v opačném případě by Bielefeld poskočil tabulkou a utekl Frankfurtu o 6 bodů. Motivace obou celků tak byla značná.
Tento zápas jsem vsadil 02 (neprohra hostů) v kurzu 1,74. Výsledek: Frankfurt v závěru zápasu skóroval a získal tak upocenou remízu 1:1.

 

Pokud by byl zájem, můžu v komentářích podobně popsat další zápasy.

 

 

Typy sázkařů:

1) V nabídce uvidí přehled kurzů na daný den a okamžitě začínají tvořit tiket. Sází nejčastěji na nepříliš výhodné favority, na týmy o kterých slyšeli jen  v televizi a o kterých neví, jak si momentálně vedou. Jsou jednoznačně proděleční.

 

2) 5x za rok si vsadí na zápas oblíbeného týmu, o kterém má přehled. Nevynechá lahůdku jako finále MS nebo ME.

 

3) Zaměřuje se na několik lig, z nichž vybírá nejvýhodnější kurzy. Vede si záznamy ke každému týmu, má přehled. Tikety sepisuje přes týden (má dostatek času na zvážení všeho).

4) Profesionální sázkař :)

 

Pokud má někdo zájem o sportovní tipy popisované podobnou metodou jako zápas Frankfurt - Bielefeld, můžeme se domluvit přes PM.

 

 

Komentáře(13)