Blog o ničem

Škoda v tomto blogu. Není tak originální, jak ten můj předchozí.

Blog o ničem

Je blog, kde se nic nemáte dozvědět a nemáte ani nic získat, je proto, abych vás naučil chápat to, co není možné, pokud tento blog nepochopíte a je možné, že ho pochopíte, tak si stanovte svou vlastní úroveň inteligence. Vlastně to ani není o inteligenci ale o štěstí pochopit to, co chápat nejde a nechápat to, co chápat jde. S čehož vlastně vidíte to, že pochopitelný blog se může chrlit nepochopitelnými žvásty o tom, jak něco pochopit a nepochopitelné blogy zase září jasně danýmy, ba i jasně pochopitelnými názory či myšlenkami.

 

Jenže ale někdy nemáme tu schopnost pochopit ty jasně pochopitelné názory a tak je řadíme do nepochopitelných článků, který nechápeme. Což je to stejný jako o těch pochopitelných článků, jenž se hromadí názory pochopitelných a i vědecky ověřených textů, které z části nechápeme, ale víme, že jsou buď skutečné anebo vlastně mají ten nějaký smysl. (Př: Věříte, že Země je kulátá? Proč si to myslíte? Vždyť ste Zemi neviděli a je to pouhopohá myšlenka těch, co si to mohli vymyslet. Je to něco podobýho, jakože víte, že filmy nejsou skutečný a přitom je prožíváte, jakože jsou.)

 

Smysl hledáme z vlastní praxe a cizí praxe se snažíme ověřovat, jestli jsou vůbec pravdivé. Smysl bychom tedy neměli hledat v učebnicích, ale z vlastní přírody, tím nemyslím tu židli, na které právě sedíte a monitor, na který koukáte, ale přírodu, která je opravdu divoká, jednoduše džungle. Vy sami o sobě víte, jak jste chytří, i když někde bylo psáno: ,,Člověk, čímš je chytřejší, tím si více uvědomuje, jak je blbej".

 

Zkuste si například dát boj se lvem, tam nejsou žádná teorie o podmíněném reflexu boje, nebo tak, prostě máte strach a jen stojíte a pokud je někde strom, tak maximálně na něj vylézt. Stejně ale v tu chvíli víte, že nemáte šanci přežít, ale pokoušíte se dostat z toho problému, který právě nastal.

 

Opravdový divoký člověk, by se pokusil o boj s tímto lvem, protože by neznal to, že strom by mohla být vaše záchrana, a nebo ten útěk, protože on z vlastní zkušenosti ví, že by určitou šanci rozhodně neměl.

 

Tím jsem vám chtěl naznačit smyslnost všecht článků, které jste nenapsali vy a taky vůbec smyslnost vašich článků, které ste napsali vy, ale které nemůsí chápat jiní, ti druzí, které vám vlastně ani nemusí věřit a pokud chtějí, by si vlastně to měli ověřit a né, šířit to, co druhý napsal či řekl. Tím co zaslechnete a produkujete dál má vlastně i jiný tvar a jiný smysl, než kdybyste ho předávali v originálním tvare a přednášce toho daného človéka.

 

Každý je originál - Z praxe vycházejte praxí, z teorie taktéž, snažte se ji realizovat a přitom chápat originalitu.

Komentáře(17)