Největší akční hrdina: Arnold Schwarzenegger

Gigantický článek o skvělém herci Arnoldu Schwarzeneggerovi, který letos oslaví své 63. narozeniny a herci, který stvárnil nejen nezapomenutelnou roli Terminátora. Naleznete zde, dle mého výběru, popsáno 10 filmů, ve kterých si tato ikona kulturistiky a akčních filmů zahrála. Nechybí ani spousta obrázků a videí.

V dnešním článku se zaměřím na jednoho z největších a možná i největšího akčního hrdinu všech dob. Pokud bych měl jednou větou popsat jeho filmy, tak bych zvolil tuto: "Celé armády padají v kalužích krve a on stojí s neomezeným množstvím nábojů, chladným výrazem a bojuje dál." Pokud se ve světě zeptáte na tohoto bývalého světového kulturistu z Rakouska, tak vám skoro každý dokáže řict o koho jde a který jeho film miluje a to i v nějáké pusté vesnici v méně vyspělích zemích.  A to jak starší tak i mladší generace. Muž, bez jehož obrázku by nebyla posilovna posilovnou. Na filmech, ve kterých si zahrál vyrůstalo mnoho lidí. Ano, není třeba dodávat více slov, všichni určitě poznali, že se jedná o Arnolda Schwarzeneggera!

 

Uvodní obrázek Arnie   Uvodní obrázek Arnie 2  

 

Mnozí ho zbožňují a chtejí být jako on. Jiní zase říkají, že to byl naprosto příšerný herec a hrál pouze díky svým svalům. Toto tvrzení nicméně nic neměná na faktu, že v 80. letech, když probíhala "Studená válka", tak právě takový typ herců jako byl Arnold Schwarzenegger byl nejoblíbenější. Podle mého názoru je to proto, že to byla doba strachu a obav z možného vypuknutí válečného konfliktu, který by pro zemi možná znamenal konec a lidé potřebovali své hrdiny, kteří nožem zlikvidovali atomovou bombu, či sami zlikvidovali celou armádu. Podobně jako to bylo ve starověkém Řecku a Římě, kdy se v různých eposech vyskytovali hrdinové s nadpřirozenými schopnostmi. Jeho nezapomenutelná role Terminátora, která se stala ve své době opravdu velkým trhákem a drží se v nejvyšších pozich ve filmovém žebříčku dodnes. Ale Arnold Schwarzenegger si nezahrál pouze v trilogii Terminátora, zahrál si i v mnoha akčních filmech, dokonce i v komediích a právě proto jsem se rozhodl napsat tento článek ve kterém bych popsal desítku jeho nejlepších filmů abych jeho filmy přiblížil i těm mladším generacím, kteří možná o spoustě filmech neví a netuší, o co přichází. Tak se pohodlně usaďte a přeji vám příjemné čtení!

 

Arnold Schwarzenegger(narozen: 30.7.1947)

 

Velmi stručný životopis:

 

Arnold Schwarzenegger se narodil 30.7.1947 ve městě Thal ve Švýcarsku. Vyrůstal v chudé rodině ve starém domě, kde neměli elektřinu, topení ani vodovod. Arnold se věnoval již od mládí sportu, nejdříve hrál fotbal, poté atletiku, ale nakonec skončil u kulturistiky. V roce 1961 ho začal trénovat bývalý Mr. Rakouska Kurt Marhulek. Vyhrál několik menších místních soutěží a to mu zajistilo účast na Mistroství Evropy Juniorů v roce 1965, které vyhrál. Následně vyhrál v roce 1967 titul Mr. Universe. Od té doby začal Arnold vyhrávat všechny soutěže. V roce 1975 měl již na kontě 6 titulů mistra světa a post žijící kulturistické legendy. Arnold si svůj filmový debut oderál v né příliš úspěšné komedii Herkules v New Yorku v roce 1970. Poté si zahrál ve více menších již uspěšnějších komediích. Nejvíce vyniknul až ve filmu Barbar Conan v roce 1982, kde si zahrál hlavní roli. Poté si zahrál v mnoha úspěšných akčních filmech a stal se nejlépe placeným hercem Hollywoodu. Poslední film, ve kterém si zahrál, než se stal guvernérem Kalifornie, byl Terminátor 3: Vzpoura strojů.

 

Arnie Schwarzenegger   Arnie Schwarzenegger 2   Arnie Schwarzenegger 3   Arnie Schwarzenegger 4

 

Pokud jste milovníci filmů s Arniem, obdivujete-li ho, nemůžete se nabažit informacemi z jeho života, či dokonce chcete jednou vypadat jako on? Tak vám jako fanouškům tohoto svalnatého borce z Rakouska doporučuji dokument, který popisuje právě cestu Arnieho k titulu Mr. Olympia. Dokument se jmenuje Pumping Iron, v překladu Železný Schwarzenegger, a byl natočen v roce 1977.

 

U nás byl Arnie nejčastěji dabován Pavlem Soukupem, který jeho charakteru neubral a naopak možná, že přidal lepší kvalitu jeho hereckých výkonů, jelikož v cizině byl Arnie hodněkrát kritizován právě díky jeho přízvuku, což se v předabování již neprojevilo. Stejně tak jako u spousty herců je prostě český dabing povedený, když bychom slyšeli u stejného herce jiný hlas tak to většinou hodně lidí kritizuje. U Arnieho si nepamatuji, že by ho daboval někdo jiný, nicméně je to hlavně dáno tím, že za komunistů byly tyto filmy zakázané a nadabovali se až po revoluci, takže namluvení jedním dabérem nebylo obtížné.

 

Podrobný životopis: http://www.csfd.cz/herec/34-schwarzenegger-arnold/

 

Ankety

 

Jakožto fanoušek Arnolda Schwarzeneggera bych si rád myslel, že ho mají všichni rádi. Nicméně jako realistu mě velice zajímalo, jak je to doopravdy, tak jsem se zeptal 50 lidí na dvě otázky. První otázka zněla, jestli je Arnie lepší než jeho největší akční rival Silvester Stallone, se kterým se předháněli v akčních filmech. Druhá otázka zněla, jaký film se vám vybaví, když se řekne Arnold Schwarzenegger. Samozdřejmě, že tyto ankety nám toho tolik neřeknou, co člověk to rozdílný názor. Výsledkem anket jsem byl docela překvapen, na výsledky se můžete kouknout na následujících dvou obrázkách. Pro zajímavost můžete napsat do komentářů, jak byste odpovídali vy.

 

                                  Graf NO.1   Graf NO.2

 

 

Terminátor(1984), Terminátor 2(1991), Terminátor 3(2003)

Žánr: Sci-Fi / Akční / Thriller

 

T1  T2  T3  T4  T5

 

 

Terminátor

 

Jako první jsem si vybral jeden z nejlepších sci-fi filmů. Tímto filmem se odstartovala úspěšná trilogie filmů, které Arnolda asi nejvíce proslavily. Osobně si nedokážu tenhle film představit právě bez něj a  čtvrtý díl, kde už se neobjevil, byl již jiným filmem. Píše se rok 1984, Sára Connerová žije normálním stylem života, nicméně jednoho dne se jí totálně změní život. Z brzké budoucnosti  z roku 2029 přichází nelítostný stroj T-100(Arnold Schwarzeneggerr), který má zaúkol eliminovat právě tuto ženu, jejíž doposud nenarozený syn se má stát velitelem lidkých sil v boji proti strojům. T-100 je nelítostný zabiják, stroj s lidkou tváří k nerozpoznání od normálního člověka, nelítostný, necítí bolest, prakticky nezničitelný a naprogramovaný pro splnění primárního úkolu za každou cenu. Z budoucnosti je poslán odbojem i Kyle Reese, člověk, který má Sáru najít dřívě a za každou cenu ji ochránit, dostat jí, co nejdále od nelítostného stroje, který se před ničím nezastaví. Film Terminátor je výtěčné sci-fi, které svou myšlenkou dává v možnost to, jak by mohlo jednou dopadnout lidstvo. Vynikající příběh a obsazení hercu, které musíte vidět. Moje hodnocení 93%

 


Více o filmu: http://www.csfd.cz/film/1249-terminator-terminator-the/

 

Terminátor 2: Den zúčtování

 

Pokračování slavného sci-fi na sebe nechalo dlouze čekat, nicméně čekání si vyplatilo a vznikl jeden z nejlepších sci-fi snímků, který kdy spatřil světlo světa. Děj druhého dílu nás posune o pár let kupředu, Sara Connorová je zavřená, díky svým výpovědím o budoucnosti, na psychiatrické lečebně pod silnou ostrahou, Její syn John Conner, který je právě v pubertě, žije u svých pěstounů. Vše by plynulo normálně, kdyby z budoucnosti nebyli posláni dva Terminátoři s rozdílnými úkoly. Zatímco T-1000 poslaný Sky-Netem, je pověřen zlikvidovat, budoucího vůdce lidského odboje, Johna Connera. Ten druhý T-100(Arnold Schwarzenneger) je předpogramován odbojem a poslán do minulosti na ochranu Johna  T-1000 je nejnovější typ vyroben z tekuté oceli, takže je nezničitelný, zatímco T-100 již je zastaralý stroj, který se nemůže svému následníkovi vyrovnat. Oba mají společný cíl, který zní, dostat se s Johnovi, co nejrychleji. To ovšem nebude tak jednoduché. John je velice chytrý a nevěří své matce o historce s Terminátory, zatímco jeho matka je ochotna udělat cokoliv, aby zabránila ve vývoji centrální sítě Sky-Net. Ve filmu je obsaženo mnoho sekvencí z budoucnosti a nabízí nám možná jeden z alternativních konců lidstva, určitě nás donutí se zamyslet se nad touto tematikou. Tento geniální režiserský kousek je podpořen i vynkajícím výkonem herců a je povinnost tento film vidět. Často se tvrdí, že druhé díly nejsou ani tak zdaleka kvalitní jako první, tady to neplatí. Moje hodnocení 98%

 

 

Více o filmu: http://www.csfd.cz/film/1248-terminator-2-den-zuctovani-terminator-2-judgment-day/

 

 

Barbar Conan(1982)

Žánr: Akční / Fantasy / Dobrodružný

 

Barbar Conan   Barbar Conan   Barbar Conan   Barbar Conan

 

"Mezi časy, kdy oceány vypily atlantýdua vzestupem synů Áriových byl věk, o kterém se ani nesnělo, do něj  se zapsal Conan, který byl předurčen k tomu, aby na svém stápeném čele nosil korunu Aqualonie" Právě těmito slovy začíná film podle knižní předlohy, ve kterém Arnold stvárnil hlavního hrdinu Conana. Ten jako malý chlapec vyrůstal ve vesnici, jejíž obyvatele znali tajemství oceli a uctívali svého boha Króna. Až jednoho dne je přepadla skupina jezdců, s erbem s dvěmi hadími hlavami a pouze jedním tělem, a vyvraždili celou vesnici. Conana s ostatními dětmi odvedli jako otroky na sever, kde pracovali jako otroci. Malý Conan den ode dne sílil až si ho jednoho dne koupil otrokář, kterému se líbila Conanova síla a nechával ho vycvičit jako gladiátora u nejlepších učitelů bojových umění. Conan se stal nejlepším bojovníkem a soupeře kolil jednou ranou. Po čase byl propuštěn ze služeb a stal se svobodným. Jediné na co začal myslet, byl erb, který mu zabil rodiče. Tímto celá cesta za pomstou začíná! Tento film je první film, který dostal Arnolda do povědomí diváků, jako herce a začal dostávat nabídky na nové filmy. Pokud jste četli knížku a myslíte si, že by vám film pohled na příběh zkazil, tak se nemusíte bát. Film je výtečně zrežírován, herecké výkony jsou výborné a film doprovází naprosto dokonalá hudba. Moje hodnocení 86%

 

 

Více o filmu: http://www.csfd.cz/film/6685-barbar-conan-conan-the-barbarian/

 

Komando(1985)

Žánr:  Akční / Dobrodružný / Komedie

 

Komando   Komando   Komando   Komando

 

V dalším filmu, který patří do jedné z největších klasik akčních béčkových filmů, si Arnie zahrál bývalého velitele speciální jednotky plukovníka Johna Matrixe. Ten je již ve výslužbě a poklidně si žije v postraní se svou dcerou. Až jednoho dne k němu přiletí jeho bývalý velitel a oznámí mu, že jeho bývalí členové speciálního týmu někdo brutálně vyvraždil a bojí se, že je i John v nebezpečí. V zápětí ovšem dojde k přepadení jeho domu a než se John stačí rozkoukat, tak mu unesou dceru a nabídnou mu jí výměnou za spolupráci, on to ale odmítne a pokusí se jí neúspěšně osvobodit, jenže padne svým nepřátelům do zajetí a zjistí, že bývalý člen jeho elitního týmu Benet pracuje pro únosce, kterým je bývalý diktátor státu Valverd. Tohoto diktátora pomohl Matrix svrhnout a který po něm chce, aby zabil součastného prezidenta této malé země a pomohl mu tak opět k moci. Pokud neuposlechne a nepomůže tak mu bez lítosti zabijí jeho dceru. Nebyl by to ale správný akční film, kdyby se hlavní hrdina nerozhodl vyřešit problém po svém a osvobodit dceru jiným způsobem. Tento dokonalý příklad akčních filmů 80. let minulého století je plný akce a nepřátelé před Arniem padají a on stojí jako nesmrtelný a kosí další. Je to film u kterého se nedá moc přemýšlet a spíše se u něj dá odreagovat. Herecké výkony nejsou nijak oslnivé, ale svůj cíl film splní i tak. Pokud jste tento film neviděli a nejste slabé povahy, tak vám vřele tento film doporučuji. Moje hodnocení 83%

 

Nejlepší hláška filmu: "Jsi fajn hošan Sammy, líbíš se mi, proto tě zabiji jako posledního!"

 

 

Více o filmu: http://www.csfd.cz/film/15294-komando-commando/

 

Predátor(1987)

Žánr:  Akční / Horor / Sci-Fi / Thriller

 

Predátor   Predátor   Predátor   Predátor

 

Zajisté jeden z nejlepších filmů, kde si Arnie zahrál Dutche velitele speciální jednotky, která je poslána do husté jungle, aby zachránili z partizánského tábora amerického velvislance a piloty, kteří padli do zajetí při pádu helikoptéry . Ihned po příletu je, ale začne sledovat zákeřný tvor z vesmíru, který se vydává na Zem na lov. Dutchovi a jeho vojákům se sice povede srovnat nepřátelský tábor se zemí, ale zajatci již budou mrtví. Proto volají zpět na základnu, aby pro ně poslala helikoptéry, nicméně ty nemohou přiletět, protože celá akce se odehrávala na nepřátelském uzemí. Proto se vydají na místo určení vzdálené 50 km po svých. Cestou, ale zjistí, že onen tvor z vesmíru nepřijel lovit zvířata, ale lidi, takže se stanou jeho prioritním cílem a vychutnává si jednoho za druhým. Opravdu skvělý film se skvělým dějem, akcemi, efekty, herci i hudbou. Na tento film se dá dívat pořád do kola, kdo ho ještě neviděl tak rovnou utíkejte do půjčovny. Moje hodnocení 85%


Nejlepší hláška filmu: "Ty máš, ale pěknou držku!"

 

 

Více o filmu: http://www.csfd.cz/film/6648-predator-predator/

 

Dvojčata(1988)

Žánr:  Komedie 

 

Dvojčata obr. 1   Dvojčata obr. 2   Dvojčata - obr.3   Dvojčata - obr.4

 

V první komedii, co jsem do tohoto článku vybral si Arnie zahrál Julieta, jednoho ze dvou dvojčat po boku Denyho DeVita. Genetický pokus o stvoření super muže se ale zvrkne a místo jednoho se narodí rovnou dvě dvojčata Juliet a Benelius. Ihned po narození jsou od sebe odtrhnuti, Julius je poslán do péče jednoho z vědců na krásný ostrov, kde je vychováván tak trochu od civilizace, tam se z něho stane poctivý, silný a náramně chytrý jedinec. Zatímco Benedikt je poslán do sirotčince a vyroste z něho pravý opak Juliuse, tedy pěkný grázl. Jednoho dne se rozhodne vědec, u kterého Julius vyrůstal, říct mu pravdu a ten se ihned vydá na cestu lodí k nejbližšímu letišti, aby odletěl najít své dvojče. Kde jinde by ho mohl najít než ve vězení, tam za něj zaplatí kauci a Benedikta pustí ven, ale nebude vůbec snadné přesvědčit Benedikta o tom, že jsou opravdu dvojčata, jelikož si nejsou vůbec podobní. Jednoho dne se Benedikt připlete k jistému obchodu a vezme Juliuse, který je přesvědčen, že jedou hledat jejich matku, sebou. Tím začíná pořádný výlet! Film je srandovní, herecky výborně obsazený a všem, co ho ještě neviděli, ho velice doporučuji. Moje hodnocení filmu 78%

 

 

Více o filmu: http://www.csfd.cz/film/15909-dvojcata-twins/

 

Policajt ze školky(1990)

Žánr:  Akční / Komedie / Thriller

 

Policajt ze školky   Policajt ze školky   Policajt ze školky   Policajt ze školky

 

Hned se vrhnu na další komedii, kde si Arnie zahrál Johna Kimbla, policistu, který se mnoho let neúspěšně snaží dostat za mříže drogového dielera Crispa. Ten marně hledé svojí ženu se svým synem, která předním utekla údajně s velkým finančním obnosem. Při získání informací, kde se ukrývá zastřelí Crispo svého infomátora, nicméně nepočítal s tím, že nechal na místě činu živou svědkyni. Nicméně tato žena je težká narkomanka a její slovo u soudu nebude stačit, aby dostal padouch Crispo přiměřený trest. Proto nezbývá Johnu Kimblovi nic jiného než zjistit právě od očité svědkyně, kde se ukrývá Crispova žena. Plán je jednoduchý mají se společně se svou kolegyní Phoebe vydat do příslušného městečka, kde má Phoebe nastoupit jako učitelka v mateřské školce, aby jim pomohla vypátrat Crispovu ženu, která by přesvědčili svědčit proti svému manželovi za nabídku ochrany a nové identity. Nicméně celý plán se zkomplikuje když cestou do města onemocní Kimblova kolegyně a jemu nezbyde nic jiného, než zastoupit jí a vydat se do školky sám jako učitel. Sice to není komedie, u které se budete řechtat kazdou scénou, nicméně vidět Arnolda jako učitele v mateřské školce je vtipné samo o sobě. Film je dobře propojen i s akčními scénami a určitě neurazí! Moje hodnocení filmu 70%

 

 

Více o filmu: http://www.csfd.cz/film/15906-policajt-ze-skolky-kindergarten-cop/

 

Total Recall(1990)

Žánr: Akční / Dobrodružný / Thriller / SCI-FI

 

Total Recall - obrázek 1

 

Píše se rok 2084, země již není jediným domovem lidské rasy. Meziplanetární lety jsou běžnou záležitostí. Technologie je na skvělé úrovni, auta řídí umělá inteligence. Právě v této době se odehrává další film, ve kterém si Arnold Schwarzenegger zahrál hlavní roli. Spokojeně žijícího stavebního dělníka Douglase Quaida, provází po nocích hrozný sen, který ho přenáší na Mars poboku svůdné blondýny. Cestou do práce uvidí reklamu na nový vynález společnosti Recall, který vám do hlavy zabuduje vzpomínky vybraných možností. Bohužel vědci vzápětí zjistí, že u Douglase jedno přepsání proběhlo a pošlou ho domů. Jenomže hned po výstupu z taxíku se ho pokusí zabít přítel, se kterým pracoval. Následně po něm začne jít celá armáda guvernéra Marsu Cohaagana. Postupně začne zjišťovat, že je něco špatně a jeho situaci mu objasní kufřík, na kterém má uložený video hovor jakožto x.x, který ho navede na Mars. Což je planeta plná zmutovaných lidí z nedostatku kyslíku. Tam se sejde se starými přáteli a dozví se, že mu Cohaagan přemazal mozek, jelikož začal pracovat pro planetární odboj, který chtel guvernéra sesadit a také měl důkaz, který ho měl usvědčit. Všechno se zdá být jako v děsivém dobrodružném snu, je tedy Douglase Quaide uvězněn ve vlastním snu, který prožívá na základě vzpomínek z Recallu, nebo je vše skutečné a je to tak jak se postupem času dozvídá? Film je opravdu promakaný a je plný strhujících scén. Zamotaný až do závěrečných titulků a rozuzlení mě osobně dosti překvapilo. Moje hodnocení filmu: 85%

 


 

 

Pravdivé lži(1994)

Žánr:  Akční / Dobrodružný / Komedie / Krimi 

 

Pravdivé lži - obr 1   Pravdivé lži - obr 2   Pravdivé lži - obr 3   Pravdivé lži - obr 4

 

Schwarzeneggerr jako tajný superagent ve stylu Jamese Bonda? Žádný problém, jelikož v tomto filmu si Arnie zahrál Harryho Taskera, elegantního superagenta, který neváha vystřílet spousty zásobníků. Má to, ale jeden háček, své rodine tvrdí, že pracuje v jedné počítačové firmě. Právě je na stopě teroristické skupině, která se podle všeho chystá odpálit v USA několik jaderných bomb. Když, ale zjistí, že mu začala jeho žena zahýbat, nechá ji sledovat a odposlouchávat, což ho dovede k následnému donucení své ženy plnit úkoly, aníž by věděla, že je plní pro něj. Právě při jednom takovém úkolu sebere teroristická skupina Harryho i jeho ženu, aby jim potvrdil, že jsou schopni vypustit všechny bomby.  Až tam se jeho žena dozvídá o pravé identitě svého milovaného manžela a ten se tak ocitne před třemi problémy a to vysvětlit tajemství své ženě, uprchnout teroristům a zneškodnit bomby. Film je opravdu skvěle natočený se spoustou povedených efektů a stojite-li tedy o hodně dobře propojenou komedii s akcí, je pro vás jak dělany. Moje hodnocení filmu 85%

 

 

Více o filmu: http://www.csfd.cz/film/1251-pravdive-lzi-true-lies/

 

 

6. den(2000)

Žánr:  Akční / Sci-Fi / Thriller

 

6. Den - obrázek 1   6. Den - obrázek 2   6. Den - obrázek 3

 

V posledním filmu, co jsem do tohoto článku vybral si Arnie zahrál Adama Gibsna, který si spokojeně žije se svojí manželkou a dcerou, vlastní se svým nejlepším přítelem společnost, ve která se zabývají hlavně leteckou zábavou. Jednoho dne, zrovna když má Adam narozeniny, tak jim musejí utratit psa, jeho manželka ho žádá, aby zašel do klonovacího studia REPACK, aby nemuseli dceři vysvětlovat proč jim zemřel pes. Adam jakožto zapřísáhlý odpůrce klonů a nových technologii to odmítá. V ten den má důležitou práci a to dopravit skupinu turistů, mezi nimiž je i majitel REPACKU na horské letovisko. Nakonec si uvědomí, že nesmí svoji dceru sklamat a pošle místo sebe kolegu a sám se vydá do REPACKU, i přesto se rozhodne, že nenachá svého mazlíčka naklonovat a koupí dceři panenku, kterou si tak přála. Celou cestou domů si nacvičuje jak řekne dceři, že jim zemřel pes. Hned po příjezdu domů se mu, místo oslavy svých narozenin změní život, když v okně uvidí stejného muže oslavující jeho narozeniny. Tímto začína jeho cesta za pátráním po tom, kdo to má na svědomí, ale není to jednoduché, protože klonovací společnost si nesmí dovolit, aby někdo ty dva videl pohromadě, jelikož klonování lidí je zakázané. Příběh je velice zajímavý a určite vás překvapí. Film se odehrává v brzké budoucnosti a je opravdu plný vychytávek a efektů, které stojí za to vidět. Moje hodnocení filmu 70%

 

 

Více o filmu: http://www.csfd.cz/film/12342-6-den-sesty-den-6th-day-the/

 

Další filmy, které vřele doporučuji:

 

Ničitel Conan(1984) - Neméně špatné pokračování příběhu o bojovníkovi Conanovi, které vás opět vtahne do světa čar a zdatných bojovníků.

 

Špinavá dohoda(1986) - Klasické akční béčko, ve kterém Arnie hraje tajného policistu a snaží se proniknout do mafiánské rodiny. Film nabízí spoustu akce a nepřátelé před Arniem padají jeden po druhém.


Běžící muž(1987) - Zajímavý pohled na možnou budoucí zábavu lidsta. Arnie se nechtěně stane součástí jedné televizní hry, kde vyhrává pouze ten kdo přežije.

 

Rudé horko(1988) - Velice povedená akční komedie, kde si Arnie hraje ruského policistu, který byl poslán do Ameriky, aby přivedl zpět hledaného zločince. Jeho parťákem se stane John Belushi.

 

Likvidátor(1996) - Akční film, ve kterém si Arnie zahrál agenta, který má na starosti lidi, které spadají do ochrany svědků. Po jedné svědkyni nicméně půjde i vedení této organizace a Arnie stojí sám proti všem.

 

Konec Světa(1999) - Mysteriózní film, ve kterém Satan je seslán na Zem, aby s předurčenou ženou stvořil potomka a otevřel tak bránu pekel. Arnie zde hraje schopného bodyguarda, který se o tom dozví a nechce to nechat dopustit.

 

 

Možná se nacházíte ve skupině lidí, která Arnolda moc v lásce nemá, zajisté dnešní mládež již jeho filmy tolik neosloví, dnes frčí nagelovaní frajírci, což on rozhodně nebyl! Ale ve své době letěli svalnatí borci, mezi které patřili Silvestr Stallone, Jean Cloude van Damme a právě Arnold Schwarzenegger. Možná nejenom mě mrzí, že jsme prozatím neviděli duo Stallone, Schwarzenegger spolu ve filmu. Ano záměrně píši zatím, jelikož Silvester Stallone se rozhodl natočit film, ve kterém bude hrát po jeho boku spousty bývalých akčních hrdinů a svojí roli ve filmu by měl dostat i Arnie, nicméně do jaké míry se ve filmu  ukáže zatím není známo. Tento film se bude jmenovat The Expandables a na filmová plátna by měl dorazit již letos v létě, takže se můžeme přeci jen těšit, ikdyž pouze na dva stařiky.

 

Arnie - Stallone

 

Tento článek jsem měl rozpracovaný neuvěřitelné 2 roky a jsem moc rád, že jsem ho konečně dokončil. Před tím, než jsem popsal nějaký film, jsem si ho musel pustit na což jsem neměl čas. Filmy jsem se snažil popsat způsobem, abych nepopisoval spoilery, ale snažil se nalákat na shlédnutí ty diváky, kteří to ještě neviděli, ten kdo ty filmy viděl, by stejnak podrobný popis děje taky nečetl. Tak doufám, že se vám můj článek líbil. Své názory a komentáře pište do diskuze děkuji. Také pište, jaký film se vám nejvíce libil. V tomto článku zajisté nejsou všechny filmy, ve kterých si Arnie zahrál. Ať si každý říká, co chce, pro mě je Arnold vyníkající herec a také můj nejoblíbenější.

 

Obrázky nalezeny pomocí Google Obrázky, tímto bych chtěl všem stránkam, odkud jsou tyto obrázky, poděkovat!

 

 

Komentáře(79)